![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Aplikacje » Aplikacje: Symbian » Aplikacje: S60v5 (^1) |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 28 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
360meter - Badanie rynku przez Nokia. |
---|
![]() |
14 Apr 2011, o 19:41 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znalazłem to na innym forum, ale postaram się mniej więcej opisać to własnymi słowami. A więc.
1. Rejestrujemy się. https://mobilepanel2.nielsen.com/nenrol ... l_pl&pid=1 2. Pobieramy aplikację na swój telefon wysyłając link smsem lub pobierając ją na dysk komputera. 3. Instalujemy na telefonie i ustawiamy w jaki sposób aplikacja ma wysyłać dane. Za uczestnictwo w badaniu dostajemy 42zł (w postaci bonu do wykorzystania w tesco, mm i wielu innych sklepach) za pierwszy miesiąc a później co 3 miesiące. Miesięcznie wysyłanych jest niby 1mb, ale przy intensywnym używaniu telefonu wyjdzie pewnie z 5mb albo troszkę więcej. Wysyłane są różne informacje jak nazwy instalowanych i używanych aplikacji, ilość wysyłanych smsów i inne tego typu informacje. Nie jest to żaden szpieg, po prostu zbierają dane statystyczne które pomagają im w rozwoju systemu i telefonów. Samej aplikacji nie wrzucam, jest na stronie, tam też możemy więcej poczytać o całym programie. Proszę bez komentarzy "ja szpiega instalował nie będę" - nie chcesz, nie instaluj, nie komentuj. Jak będą jakieś pytania to odpowiem "zdaniem użytkownika" . |
Last post |
![]() |
![]() |
15 Apr 2011, o 09:11 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hm, ciekawie wygląda. Używasz? Jak używasz to jak wygląda połączenie z internetem? Łączy się jakoś w tle czy pyta z jakiego punktu dostępu korzystać? Bo chodzi mi o to, czy pobiera dane z pakietu, czy kasę z konta. Czytałeś jakieś opinie na ten temat w internecie? Przeczytałem regulamin i w sumie nic niepewnego tam nie widzę. Tylko mało o tej zapłacie jest napisane. Masz jakieś informacje na ten temat, ktoś dostał ten kupon powitalny?
edit: Na razie znalazłem tylko tyle. http://discussions.europe.nokia.com/t5/ ... d-p/833823 |
![]() |
![]() |
15 Apr 2011, o 09:46 |
Poszukaj na ipmart, ja linkować przecież nie będę
![]() ![]() http://www.edenred.pl/Uzytkownicy/SiecP ... emium.aspx Wysyłają go pocztą. |
![]() |
![]() |
15 Apr 2011, o 09:59 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Używam. Dostałem 1 bon. Polecam. Podczas rejestracji należy podać wiek powyżej 18 lat inaczej nici z tego.
|
![]() |
![]() |
15 Apr 2011, o 10:27 |
Chris91, rozumiem, że ty jeszcze nic nie dostałeś? Ile już czasu się w to bawisz?
SileS, po jakim czasie dostałeś? |
![]() |
![]() |
15 Apr 2011, o 12:29 |
michero, 11 dni dokładnie. Po miesiącu rezygnuje z tego powodu, że nie używam zbytnio internetu w telefonie a brać pakiet specjalnie po to mi się nie opłaca.
Chciałem dodać, że czytałem cały regulamin, FAQ i w ogóle no i te dane są czysto statystyczne. Nasze dane adresowe są im potrzebne do wysłania kuponu no i do określenia regionu bo też wg. tego kryterium są sortowane dane statystyczne. |
![]() |
![]() |
18 Apr 2011, o 17:34 |
sidax1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czekam w tym tygodniu przyjdzie.
|
![]() |
![]() |
18 Apr 2011, o 18:03 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
właśnie się zarejestrowałem i zainstalowałem aplikację, zobaczymy jak to z tym będzie
![]() |
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 13:48 |
wilk2312 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to samo przesyła dane?Jak klikam w menu aplikacji prześlij dane wyskakuje błąd ,,przesyłanie danych nie powiodło się"
Poza tym nie widzę że ta aplikacja działa w tle;) Oraz jak ustawi by działało na wifi;) |
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 16:20 |
Ja zauważyłem, że jak mam połączenie z internetem to przesyła sam, ale ręcznie też mi działa, spróbuj po prostu jeszcze raz. Co do działania w tle to działa na pewno, ale systemowym menadżerem zadań go nie zobaczysz
|
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 18:45 |
wilk2312 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ok włączyłem połączenie ale gdy wejdę w menu prześlij dane dalej wyskakuje ten sam komunikat.
![]() |
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 19:53 |
Spróbuj za kilka godzin. Ja natomiast mam problem ze zmianą punktu dostępu na wifi
![]() poza tym ok, wysyła raz na 12 godzin |
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 21:46 |
Mi nie raz 40h nie wysyła a nagle wyśle. Nie mam pojęcia od czego to może zależeć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Apr 2011, o 22:28 |
a mozesz normalnie zmieniac punkty dostepu w kazdej chwili, bo u mnie cos nie trybi chyba...
|
![]() |
![]() |
30 May 2011, o 23:13 |
Jeśli kogoś to obchodzi to również potwierdzam, że to prawda;) zarejestrowałem się w dniu kiedy napisałem pierwszego posta w tym temacie, bon dostałem dzisiaj
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 28 posts ] Previous topic | Next topic |
|