Według mnie Nokia 6300 jest lepsza od 3110c. Przede wszystkim elegancki wygląd, bardzo czytelny wyświetlacz, lepszy aparat. Nokia 3110c zaś posiada lepszą baterię. Na oba modele jest wiele patchy ze zmodyfikowaną grafiką PPM. Polecam 6300 zdecydownie, mimo ze 3110c to także dobry telefon-ale gorszy jeśli chodzi o parametry!
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
Krzychu_Polowin, bądź realistą. To że masz 3110c to nie znaczy że jest ona najlepsza. Niepodważalnie 6300 jest lepsza od 3110c takimi parametrami jak: wyświetlacz, aparat, wygląd, data produkcji, oprogramowanie. Pozdrawiam, Agentix
Jeśli pomogłem, miło widziany plusik
Agentix otrzymał za ten post 6 punkty reputacji od 1 użytkowników:
Stary jak ktoś chce wytrzymałą obudowę to niech sobie kupi 3310 Nokia 6300 pod każdym względem (prócz baterii) jest lepsza. A tak w ogóle to chyba każdy w domu posiada prąd i co to za różnica czy podłączymy telefon wieczorem do ładowarki, czy czynność powtórzymy za 2,3 lub 8dni?
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
Ja osobiście preferuję 6300, głównie ze względu na LCD oraz wygląd. Aktualnie dość sporo używam telefonu i bateria trzyma mi od 1.5 do 2 dni. Kiedyś, gdy używałem go raz na długi czas, to trzymała mi około 5 dni. Ktoś tu napisał, że 3110c lepiej gra niż 6300. Jeśli dobrze sprawdzisz oba te telefony posiadają identyczny IHF oraz ceweczki. Rozwiązania techniczne w obu tych modelach są prawie identyczne, różnią się jedynie szczegółami.
gry.lcs.pl Mój blog o projektowaniu i tworzeniu gier.