Witam! sytuacja wygląda tak:
Mam do zrobienia nokię X3-02, Nokia przyjechała daleka i muszę z niej zrobić polaka, czyli po prostu zmiana PC i aktualka.
Wydawałoby się proste ale jednak mam problem otóż zmieniłem PC telefonu na odpowiedni z Polskiej kolekcji i mam problem z aktualizacją przez NSU (i nie tylko ale o tym za chwilę) otóż, gdy włączam NSU telefon fajnie jest wykrywany oprogramowanie pobiera się z internetu bez problemu, telefon się restartuje ale aktualizacja zamiast się zacząć to telefon tylko migota na biało kilka razy i potem po prostu włącza się z powrotem w normalnym trybie a NSU po chwili komunikuje iż utracił połączenie z telefonem.
Próbowałem inaczej przez JAFa, pobrałem z navifirm odpowiednie oprogramowanie w JAFie (na włączonym telefonie) ustawiam Normal Mode odznaczam CRT 308 wybieram use INI i FLASH, telefon analogicznie do NSU się restartuje ale zamiast flash się zacząć telefon migota a JAF komunikuje iż telefon się zrebootował ale nie w trybie flash i tyle.
Chciałem zrobić na wyłączonym telefonie (dead USB, Manual Flash) mam komunikat że mam wciśnąć krótko przycisk power na telefonie ale to nic nie daje bo telefon zaraz po podłączeniu do kabla zaczyna się ładować i krotkie pyknięcie w power nic nie daje.
Jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
Z góry dzięki i pozdrawiam