![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 8 of 16 [ 240 posts ] Go to page Previous 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Phoenix 2011.08.005.45529. |
---|
![]() |
25 Mar 2012, o 14:48 |
Silvas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako, że mój pierwszy post to wypada się przywitać
![]() Witam wszystkich ![]() No i od razu mam problem. Posciągałem wszystko jak napisane i co przy próbie właczenia Phoenixa wyskakuje mi : ![]() Jakieś porady ? co zrobić ? co zmienić ? Na XP program działą ? czy musze na 7 ? |
Last post |
![]() |
![]() |
25 Mar 2012, o 14:54 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie uruchomił się fixer.exe, czyli albo ściągałeś Phoeniksa skądinąd niż z forum, albo antywirus go przyblokował.
|
![]() |
![]() |
25 Mar 2012, o 17:00 |
Silvas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
program dział. Ale doszedłęm do punktu
9. Jeśli poprawnie wykryję oprogramowanie to pojawi nam się na ekranie takie widok: ![]() Lecz mi tam nic nie wykrywa. Oprogramowanie scigłem do C:\Program Files\nokia\Phoenix\Products\RM-639 Co z tym fantem trzeba zrobic ? EDIT: Udało sie. Ale nie pomogło mi w tym co chciałem. |
![]() |
![]() |
25 Mar 2012, o 21:28 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Silvas wrote: EDIT: Udało sie. Ale nie pomogło mi w tym co chciałem. W sensie, że flash przebiegł pomyślnie, ale nie rozwiązał problemu jaki chciałem wyeliminować, tak? ![]() |
![]() |
![]() |
12 Apr 2012, o 14:36 |
lukasztm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Posiadam Nokie C5-03 która została zakupiona w Niemczech. Chciałem sobie zainstalować w niej pakiet języka polskiego. I polecono mi wgranie nowego czystego softu z pakietem PL. Jeśli ściągnę przez navifirm soft Euro3 z PL to nie będzie kolidować to podczas wgrywania przez phoenixa. Bedzie inny produkt code telefonu a inny sorftu, będzie kolidować hmm ? jeśli tak to jak mam uczynić aby instalacja przebiegła czystko i płynnie ![]() pozdrawiam. ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 kwietnia 2012, o 14:54 ] Nie będzie kolidować. |
![]() |
![]() |
16 Apr 2012, o 17:27 |
abdul190 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Kolega ma N82 z najnowszym softem, ale chce ją sprzedać, więc chce wgrać FW na nowo. I mam w związku z tym takie pytanie: Czy mając najnowszy soft, można go wgrać jeszcze raz poprzez opcję refurbished? |
![]() |
![]() |
16 Apr 2012, o 17:57 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak. Ważne żeby nie była to niższa wersja. Jeśli jest wyższa lub ta sama co w telefonie to można.
|
![]() |
![]() |
9 May 2012, o 23:13 |
Podłączyłem N82 w trybie PC Suite do kompa kablem USB, w Phoenix wybrałem USB1 - RM-313, niestety na dole okna dalej widnieje napis "No Product" a w menu Flashing nie ma opcji "Firmware Update".
System to W7 x64 home premium a telefon N82 z 35.0.002 |
![]() |
![]() |
9 May 2012, o 23:20 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nacisnąłeś Ctrl+R, albo wybrałeś File>Scan Product?
|
![]() |
![]() |
12 May 2012, o 16:39 |
Tak, jednak to nic nie daje.
Kabel USB od Samsunga i9000 może być przyczyną? |
![]() |
![]() |
12 May 2012, o 17:35 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abdul190, Kabel może być z biedronki. To od czego i skąd nie ma znaczenia.
|
![]() |
![]() |
13 Jun 2012, o 01:01 |
r7adek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefon nokia e52 nie może połączyć się z programem. Cały czas pisze mi no connection, co mam zrobić żeby załapał usb3-rm469 ?
|
![]() |
![]() |
13 Jun 2012, o 14:19 |
Mam zainstalowane sterowniki kabla usb? Jak nie to zainstaluj najlepiej nokia pc suite. Po tem dajesz scan produkt w phoenixie.
|
![]() |
![]() |
12 Jul 2012, o 08:39 |
tiger338 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam . Mam nokię 5200 i to Mi się pokazuje dlaczego ? ;
Flashing started Creating product data items list Product data items list created Backing up data items Backing up data items Getting Data Package Reading product state Initializing datafile Backup/restore result: 0 out of 0 items were not backed up Backup complete Flashing phone Initializing Verifying communication to device... Waiting for communication response: 2 Waiting for communication response: 1 ERROR: Unable to detect device 0x8401F121. Check USB connection ERROR: Failed to set phone to flashmode Starting to recover the phone Recovering phone Initializing All operations completed Product flashing aborted |
![]() |
![]() |
12 Jul 2012, o 08:43 |
Masz na komputerze zainstalowane sterowniki kabla usb lub nokia pc suite? Jak nie to zainstaluj najlepiej to drugie.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16 Next Page 8 of 16 [ 240 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)