![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 2 of 16 [ 240 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 ... 16 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Phoenix 2011.08.005.45529. |
---|
![]() |
10 Aug 2011, o 22:19 |
wodeczka94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pliki softu pobrane z NaviFirm wrzucone do C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-495 z tym że folder RM-495 musiałem robić sam.
Przed otwarciem Frimeware Update nie wciskałem ctrl+r ale za to wszedłem w zakładkę file --> Scan Product, a jak myślę to to samo ![]() Edit: Taka ciekawostka, gdy odpalę Phoenix-a z Mój Komputer znika mi urządzenie Nokia 5130-c2, gdy program wyłączę, urządzenie znów się pojawia... |
Last post |
![]() |
![]() |
11 Aug 2011, o 11:12 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli ściągasz paczkę z oprogramowaniem, instalujesz na komputerze i powinno działać
|
![]() |
![]() |
11 Aug 2011, o 15:55 |
wodeczka94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ściągnąłem te 6 plików z NaviFirm, i teraz je trzeba zainstalować ?
Jak ? o.O Edit. Jak klikne te trzy kropki obok Product Code wyskakuje mi coś takiego : ![]() Jak kliknę 2 razy na te RM495 wyskakuje mi błąd: ![]() Dodam że jak wgrywałem soft przez Nokia software update nic nie pomogło z moimi błędami, myślicie że wgranie tego przez Phoenix-a pomoże ? Edit. 2: już wszystko działa, ściągnąłem jeszcze raz pliki softu, i wszystko bangla ![]() |
![]() |
![]() |
7 Sep 2011, o 21:02 |
breathingyou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja posiadam wyżej opisaną wersję programy czyli: Phoenix Service Software 2011.08.005.45529.
W zakładce Tools jest opcja Data Packgade Download. Po uruchomieniu tego wpisałem interesujący mnie Product Cod i ściągnąłem coś... sam nie wiem co czy to był nowy interesujący mnie soft ale zainstalował się tam gdzie potrzeba w folderze o ww nazwie. Potem wykonałem wszystkie określone wyżej kroki - do pewnego momentu bo aktualizacja nie doszła do końca. W pewnym momencie telefon się włączył, zażądał PINu - kazali nie dotykać to nie dotykałem ale po paru minutach wyświetlił informację w nowym oknie, żeby odłączyć kabel, wyjąć baterię i włączyć ponownie telefon - oczywiście wyświetlając jakich błąd w głównym oknie. Powtarzałem kilka razy, wpisując ten PIN również ale za każdym razem kończy się tym samym. Na szczęście po wyjęciu baterii telefon działa - lecz nadal z brandowanym softem a mi chodziło o zmianę na czysty bez orange-owskich utrudnień. Czy ktoś ma jakieś sugestie jak poprawnie zmienić soft na niebrandowany w tym telefonie? Czyli w Nokii C3-00 :-) |
![]() |
![]() |
9 Sep 2011, o 15:49 |
maupa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie, mam nokie x3 wszystko dobrze tylko przy podłączaniu telefonu do usb nie mam do wyboru 'tryb domyslny' lub 'tryb nokia' a mam tylko 'pc suite', 'magazyn danych', 'drukarki i multimedia' i co wybrać?
w phoenixie nie pokazuje mi mojego telefonu do flashowania tylko usb 1 ![]() |
![]() |
![]() |
9 Sep 2011, o 15:56 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wybierz pc suite
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2011, o 16:14 |
maupa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam ściągniętego softa przez NaviFirm, te 6 plików bodajże, jest w folderze Phoenix>Products>Rm-540 wklejone i tego nie wykrywa, co zrobić?
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2011, o 19:10 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powinno się w polu conecting pojawić Usb -rm? Czy coś takiego.
|
![]() |
![]() |
9 Sep 2011, o 22:38 |
art1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nokia 5250 przez Phenix-a wyskakuje bład usb, tak samo jak chce zaktualizować przez Nokia Updater wyskakuje po czasie że program utracił połączenie, co jest grane??
|
![]() |
![]() |
10 Sep 2011, o 02:07 |
kwiecin24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli używasz phoenixa do flashowania to wyciagnij wcześniej kartę sim z telefonu - nie będziesz musiał go dotykać. Nie wszyscy dodają że jest ona przy tej operacji zbędna a niekiedy niepożądana (to samo tyczy się kart pamięci).
[ Dodano: 10 wrz 2011, o 02:04 ] W przypadku niewykrywania paczek softu przez phoenixa proponuje ściągnąć odpowiednią paczkę w formie instalatora(plik exe) z innego źródła http://www.blue-nokia.com. Instaluje się od razu we właściwym folderze Phoenix\Products tworząc odpowiedni katalog RM-xxx. Sprawdzałem wczoraj z N70 na Phoenix Service Software 2010.08.004.41526. Może warto też użyć innego flashera niż Phoenix 2011. |
![]() |
![]() |
10 Sep 2011, o 05:32 |
![]() |
![]() |
10 Sep 2011, o 09:03 |
Podczas flashowania program przechwytuje całą komunikację z tel, zobacz czy jakaś aplikacja mu nie przeszkadza.
Spróbuj w ogóle odinstalować wszystkie programy do komunikacji z telefonem PC Suite, NSU czy Ovi Suite (zapisz sobie backupy ustawień telefonu z tych programów gdzieś na dysku). W menagerze urządzeń usuń wszystkie urządzenia komunikacji usb nokii itp (można też wszystkie urządzenia i porty usb usunąć a po restarcie zainstalują się na nowo) zaznaczając opcję "Pokaż ukryte urządzenia" w zakładce "widok". To samo tyczy się reinstalacji Phoenixa. Czytając niektóre poradniki flashowania doczytałem że czyszczenie rejestrów z wpisów "Nokia" przed instalacją Phoenixa na nowo też pomaga. art1 wrote: taka odp. w Phonixie : The flashing failed. Do you want to retry the flashing? HRESULT 0x8401f151 (-2080247471) Flash: Failed to initialize boot rom connection. Check USB connections! If possible do not use USB1.1 ports or any USB hubs. na wyświetlaczu fona jest połaczenie usb Z komunikatu wynika, że Phoenix nie może wprowadzić tel w tryb niezbędny do programowania. Może konieczne będzie flashowanie dead phone, ale robił bym to w ostateczności. |
![]() |
![]() |
10 Sep 2011, o 09:42 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przy podłączeniu do flashowania powinno się podpinać bezpośrednio do USB na płycie głównej, nie używać hubów, portów z przodu obudowy itp
![]() [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 10 września 2011, o 10:43 ] oj tam oj tam, ja mam caly czas podpiete usb do kontrolera pomocniczego i stawiam bez kłopotów większych. ![]() |
![]() |
![]() |
10 Sep 2011, o 14:02 |
![]() |
![]() |
10 Sep 2011, o 18:19 |
A próbowałeś hard reset przed flashowaniem? Trzymasz jednocześnie "zielona słuchawka" "*" i "3" wciskasz "power on button" kombinację tych trzech klawiszy na klawiaturze trzymasz do momentu pojawienia się napisu nokia na wyświetlaczu. Ustawiasz czas i strefę oraz wpisujesz kod telefonu (domyślny 1245). Baterię przedtem też naładuj.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 ... 16 Next Page 2 of 16 [ 240 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)