![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia Android » Pomoc Techniczna » [AND] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 39 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[X] Auto obracanie ekranu Nokia X 980 |
---|
![]() |
27 Oct 2014, o 01:52 |
Marika22 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Mój nowy nabytek to Nokia X. W związku z tym mam pytanie co można zrobić by działało auto obracanie ekranu przy pisaniu sms czy jest jakaś aplikacja ktÓra na to pozwoli ? Mam również pytanie czy warto zrootować ten telefon i co mi to daje.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. P.S Jeżeli piszę w złym dziale bardzo proszę o przeniesienie. Dziękuję. |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Oct 2014, o 01:57 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Google podpowiada aby zainstalować adaptive rotation lock i wybrać opcję Force Auto
![]() |
![]() |
![]() |
28 Oct 2014, o 11:35 |
.Witam instalowałam ten programik, jednak nie zaznaczałam opcji Force Auto może dlatego nie działało a teraz jest super.
![]() ![]() Jeżeli chodzi o root telefonu warto to robić ? Przy okazji mam jeszcze pytanie czy jest możliwość zmiany wielkości czcionki w wiadomościach, oraz czy jest jakaś opcja ustawień by przesyłane pliki szły na kartę pamięci ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Oct 2014, o 23:58 |
Marika22 wrote: Jeżeli chodzi o root telefonu warto to robić ? polecam przeczytać te artykuły → http://tech.wp.pl/kat,130054,title,Czy- ... aid=113b47 → http://artykuly.softonic.pl/12-supermoc ... -z-android Moim zdaniem warto. Marika22 wrote: jest możliwość zmiany wielkości czcionki w wiadomościach Nie wiem, jak to wygląda w systemowej aplikacji, ale w goo sms widziałem opcję zmiany rozmiaru czcionki. https://play.google.com/store/apps/deta ... osms&hl=pl Marika22 wrote: czy jest jakaś opcja ustawień by przesyłane pliki szły na kartę pamięci ? Masz na myśli przesyłanie przez bluetooth? |
![]() |
![]() |
29 Oct 2014, o 05:32 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marika22 wrote: Jeżeli chodzi o root telefonu warto to robić ? Jeśli pytasz czy warto rootować androida to zwyczajnie nie potrzebujesz roota ![]() |
![]() |
![]() |
4 Dec 2014, o 14:45 |
Witam Troszkę to trwało ale telefon jest zrootowany. Użyłam do tego celu programu Kingo ROOT mam nadziej że zrobiłam dobrze ponieważ pojawiła się ikonka super Su . Mam teraz pytanie jak w w prosty sposób wgrać sklep play ??
Jeżeli chodzi o przesyłanie plików dokładnie chodzi mi by pliki przesyłane przez bluetooth zapisywały się na karcie pamięci:) Dziękuję wszystkim za powyższe odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
4 Dec 2014, o 16:13 |
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 12:11 |
Witam Może zacznę po kolei. Mam Super Su, Root Explorer v3.1.8.apk. Pobrałam tę paczkę NokiaX_Gapps_KashaMalaga_28.02.2014 i wypakowałam ( Na komputerze). Teraz nie bardzo jednak wiem gdzie jest /system/app bo tam o ile rozumiem mam skopiować te wypakowane pliki teraz kolejne pytanie tych plików jest aż 23 a może tylko?
![]() Jeżeli mogłabym poprosić o taka instrukcję możliwie jasną typu otwierasz to wgrywasz tamto:) BYŁABYM BARDZO WDZIĘCZNA. Pozdrawiam. Mogłam napisać troszkę nie zrozumiale myślę jednak że dla Was ekspertów nie będzie to problem w zrozumieniu. [ Dodano: 12 gru 2014, o 17:27 ] Udało się ![]() P.S telefon troszkę się "długo uruchamia czy tak ma być?? W tej chwili powstał jeszcze jeden problem. Zrobiłam aktualizację systemu i telefon uruchamia się tylko do momentu napisu Nokia jak można go uratować ? |
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 13:45 |
zyggi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wejdz w recovery i zrob wipe dalvik/cache
|
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 15:25 |
Recovery znajdziesz w tym dziale >klik<
|
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 15:35 |
zyggi wrote: wejdz w recovery i zrob wipe dalvik/cache Mam mały problem po wejściu w recovery mam takie coś: Reboot system now apply update from external storage apply update from adb wipe data/factory reset wipe cache partition mount & storage Nie ma tego co podałeś ![]() |
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 16:16 |
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 19:38 |
Niestety to nie daje nic. Może jakiś najprostszy sposób będę naprawdę wdzięczna:)
|
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 21:33 |
Najprostszy?
![]() Jeśli wcześniej robiłaś backup, to po prostu teraz go przywróć. Jeśli nie, to wgraj rom jeszcze raz. |
![]() |
![]() |
13 Dec 2014, o 22:02 |
Niestety nie robiłam backupu, więc pozostaje wgranie romu .Mogę Cię prosić o instrukcję jak i co zrobić ?
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 39 posts ] Previous topic | Next topic |
|