![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Pomysł] Baza telefonow z opisami, datami produkcji, zdjeciami, historia Nokii |
---|
![]() |
2 Nov 2010, o 20:40 |
oskarlada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak w temacie.
Chcialbym zbudowac z wami obszerna baze telefonow, ze zdjeciami, zaczynajac od starych modeli ktorych wiekszosc z was nie widziala ![]() Prosze o opinie |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 20:42 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dyskutowaliśmy an ten temat i wtedy to nie przeszło. Nie ma jak tego fajnie zintegrować z forum a poza tym nie potrzebujemy takiej funkcjonalności.
|
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:26 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ktoś już kiedyś rzucił takim pomysłem.
![]() Stanęło na tym, że najlepiej umieszczać info tego typu na Wiki: http://wiki.nokiahacking.pl/Kategoria:Telefony ![]() [ Komentarz dodany przez: ryba: 2 listopada 2010, o 20:30 ] Pewnie jakiś lamus ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:30 |
pawelooss wrote: Ktoś już kiedyś rzucił takim pomysłem. ![]() Stanęło na tym, że najlepiej umieszczać info tego typu na Wiki: http://wiki.nokiahacking.pl/Kategoria:Telefony ![]() ok to ja to rozbuduje :p tylko powiedzcie mi czy dziala nick i haslo z nokia hacking czy mam sie na nowo rejestrowac, i czy mozna tak zrobic zeby dodawac zdjecia do artykulow, prosze jesli sie nie da zrobcie to, bede wdzieczny [ Komentarz dodany przez: ryba: 2 listopada 2010, o 20:32 ] Użyj tego samego loginu co na forum aby się zalogować. |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:35 |
oskarlada wrote: czy mozna tak zrobic zeby dodawac zdjecia do artykulow Na starym hostingu działało bez problemu, po przenosinach nie testowałem, co nie oznacza jednak, że nie będzie działać. |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:41 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eee, na wiki nikt nie zagląda. Można by było dodać poddział w kategorii "MAIN & HELP ZONE" który miałby nazwę "Baza Telefonów"...
Taki dział byłby zablokowany i byłyby tematy dotyczące np. Serii N, E... Jakby pomysł wypalił, chętnie zająłbym się serią N ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:47 |
Remix wrote: Eee, na wiki nikt nie zagląda. Można by było dodać poddział w kategorii "MAIN & HELP ZONE" który miałby nazwę "Baza Telefonów"... Taki dział byłby zablokowany i byłyby tematy dotyczące np. Serii N, E... Jakby pomysł wypalił, chętnie zająłbym się serią N ![]() dajcie nam szanse prosze ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:50 |
Remix, skrypt forum kompletnie nie nadaje się do jakichś baz czy zbiorów haseł z racji tego, że jest skonstruowany jako platforma do dyskutowania, a nie jako encyklopedia czegokolwiek.
|
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:52 |
pawelooss wrote: Remix, skrypt forum kompletnie nie nadaje się do jakichś baz czy zbiorów haseł z racji tego, że jest skonstruowany jako platforma do dyskutowania, a nie jako encyklopedia czegokolwiek. nie chodzi o to zeby wyszukiwac jak w encyklopediach hasel ktore nas interesuja, chodzi o to zeby byl temat Baza telefonow, w temcie byly by posty np Nokia 5110 - znalazlo by sie tam foto, dane, wszelkie informacje, i tak nastepny temat np nokia 5210, chodzi o to zeby byly numerycznie od poczatku produkcji ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:57 |
pawelooss, w sumie racja...
Można zrobić w wiki, ale nikt by tego nie czytał więc nasza praca poszła by "na marne". Może jakieś sugestie dotyczące publikacji wiki na głównej stronie? ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 21:59 |
oskarlada, ale to są hasła. O wiele przyjemniej jest tworzyć je w MediaWiki, a to dlatego, że da się w bardzo prosty i szybki sposób zalinkować pojęcie Bluetooth i odesłać do wyjaśnienia, co to jest. Później można też dodawać kategorie i podzielić modele wg roku, serii czy czegokolwiek innego dla czytelnej orientacji. Na forum na pewno nie ma sensu czegoś takiego robić.
A odnośnik do artykułami z Wiki zarzuciłoby się chociażby jako temat przyklejony gdzieś i do FAQ. Więcej nie da się zrobić, by "ktoś to czytał". [ Dodano: 2 lis 2010, o 20:59 ] Remix wrote: ale nikt by tego nie czytał Bez przesady: http://wiki.nokiahacking.pl/Nokia_3110_classic ->Tę stronę obejrzano 111 razy. |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 22:01 |
probowalem edytowac i pierwsze pytanie, dlaczego jak klikam edytuj w pierwszej sekcji tekstu wywala mi koniec
jak wgrac foto, bo wyskoczylo mi w kodzie cos z plikiem, wrzucilem link i zalinkowalo tylko w tekscie zdjecie - zrobilo tylko hiperlacze, drodzy admini pomozcie ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 22:05 |
oskarlada wrote: probowalem edytowac i pierwsze pytanie, dlaczego jak klikam edytuj w pierwszej sekcji tekstu wywala mi koniec Klikaj to "edytuj", które jest na górze strony, a nie w poszczególnych sekcjach. oskarlada wrote: bo wyskoczylo mi w kodzie cos z plikiem OK, tu widzę poważniejszy błąd. Zajdzie konieczność konsultacji z hostingiem = parę dni. |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 22:10 |
Hmm.. Więc na dzień dzisiejszy nic nie zrobimy.
oskarlada, Proponuję pisanie w nokiahacking'owskim edytorze tekstu, gdyż można włączyć podgląd i zobaczyć co my tam na stukaliśmy ![]() Przygotuj jakiś szablon i podeślij mi na gg (mam w profilu). Miłej nocy życzę wszystkim ![]() |
![]() |
![]() |
2 Nov 2010, o 22:12 |
Quote: OK, tu widzę poważniejszy błąd. Zajdzie konieczność konsultacji z hostingiem = parę dni. trzymam cie za slowo, brakuje mi takich robotek, kiedys mialem portal housebeats z przyjacielem, ale w klasie maturalnej odpuscilismy, moze kiedys sie reaktywuje, okolo 10000 artykulow mielismy ![]() |
Last edited by oskarlada on 2 Nov 2010, o 22:14, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic |
|