![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW Symbian^3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] Belle Refresh 111.040.1511 |
---|
![]() |
21 Oct 2012, o 17:30 |
patryk.98 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belle Refresh
RM-596 111.040.1511 Modyfikacje: video i foto edytor (z) adobe i office (z) -Zmniejszenie czasu wprowadzania znaku tej samej grupy z 0,6 sekundy do 0,2 sekundy Zwiększony rozmiar Heap & Zmniejszone opóźnienie zamykania aplikacji Camera Mod 12MP Nokia N8 (Bez błędu przy robieniu zdjęć) Zielony zegar wygaszacza Log,Clock,Calendar,Messages,Contacts and Search usunięte z autostartu landscape fm radio animacje mozna wrzucac na "e:\effects\" Możliwosc tworzenia folderow i zmiany nazw dodatkowe ustawienia korektora systemowy menadzer plikow z dostepem do folderow systemowych na E i F edycja tagow odtwarzacza wyłączony komunikat o aktywnych przkazach połączeń nowy task manager mody muzyki, galerii procesora pamieci wifi gps itd king avkon edycja profili wysylanie zabezpieczonych plikow brak wibracji blokowania suwakiem powiadomienie dioda ladowania rompatcher w autostarcie+patche installserwer zwolnienie pamieci po zamknieciu kamery poprawiona czulosc rotacji i dotyku kinetyczne przewijanie pamiec cache na e wysoka jakosc nagran dyktafonu wznowienie pobierania po restarcie Zmieniony dzwiek domyslny (podlaczenie usb,ladowania....) RomPatcher autostart+patche Dodany restart do menu przycisku power aby nie bylo komunikatu o uszkodzeniu sluchu i odtwarzacz gral na maxa wlacz patch HighLevelVolumeFix(BelleRefresh).rmp Dodane aplikacje i widgety: winrar pl qoobaterry v2.0 qooCalendar_Widget memcheck v1.0 internet radio3.5 dolby effect dodany duzy zegar analogowy widget komunikacji kontaktów widget powiadomien dodana moja lokalizacja kontakt bez tekstu Usunięte: Tapety microsoftcomunikator i social pliki nfc menu operatora fota brak sms do nokia Core: Uda i rofs: Rofs2 z poprawnym balansem: |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Oct 2012, o 14:27 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Słabo podniesiony system Cache.
|
![]() |
![]() |
29 Oct 2012, o 14:51 |
Lepszy ryc niż nic
![]() |
![]() |
![]() |
30 Jan 2013, o 14:29 |
bert91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam pytanie.. czy możliwe jest zainstalowanie tego softa na telefonie z systemem s60v5^1? a dokladnie chodzi mi o nokie c6.. skoro to i to to symbian to pomyslalem ze czemu nie? jak to wyglada, da sie? pozdro
|
![]() |
![]() |
30 Jan 2013, o 16:30 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie, nie da się wgrać tego na inny telefon
|
![]() |
![]() |
1 Feb 2013, o 21:34 |
bert91 wrote: mam pytanie.. czy możliwe jest zainstalowanie tego softa na telefonie z systemem s60v5^1? a dokladnie chodzi mi o nokie c6.. skoro to i to to symbian to pomyslalem ze czemu nie? jak to wyglada, da sie? pozdro Nie da się, ponieważ każdy telefon ma inne podzespoły, dlatego do każdego telefonu został stworzony inny soft. |
![]() |
![]() |
7 Feb 2013, o 21:12 |
sumek80 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakis manual by sie przydal w 1 poscie co pobrac konkretnie i jak ustawic phonixa zeby wgral soft
|
![]() |
![]() |
7 Feb 2013, o 21:57 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
są poradniki na forum
|
![]() |
![]() |
24 Feb 2013, o 23:52 |
Nie wiem, od samego poczatku problemy z wgraniem przez fenixa, informacja od HitFan-a na temat poszukania wgrania tej paczki na dziale z poradnikami, do n8 zadnej info, zrobilem jak inne fony, zreszta refiubisz nie przeszedl, dalem jako update i gdzes pod koniec sie wykrzaczyl, odznaczylem w opcjach te 2 pliki na czerwono, no ale wkoncu odpalil fon z nowym softem. Ledwo co rozkminilem ten smartfon, moj pierwszy dotykowy fon, po instalacji ttpod 4.40, skype 2.05 zwiechy i zamykanie programow. Do e52 przynajmniej byl porzadny manula co i jak zrobic lecz tu niestety nie ma, kazal pan musial sam. Dajcie jakies linki konkretnie jak to wgrac dobrze, moze cos zle zrobilem, sadze ze odpowiedz typu poszukaj sobie gdzies tu sa nie halo.
|
![]() |
![]() |
26 Feb 2013, o 18:43 |
To ja mam takie pytanie:
Czytałeś FAQ ?? |
![]() |
![]() |
26 Feb 2013, o 20:29 |
Po wlaczeniu wszystkich aplikacji w rompather, fon samoczynnie sie restartuje lub kiedy ktos zadzw to nie slychac dzwonka, do tego nokia sie restartuje. Jesli chodzi o mnie to jestem na nie.
Ogolnie duzy plus za firmware, niestety dla mnie dziala on niestabilnie i brakuje mauala przy instalacji. Zabiore sie za zlozenie swojej wersji firmware na ten telefon i za niedlugo tez sie tu pojawi z kompletnym opisem i fotami. |
![]() |
![]() |
27 Feb 2013, o 21:16 |
Aha, spoko ale jak jesteś w tym słaby to tylko zepsujesz telefon. Powinieneś czytać jakie są patche w RomPatcher`ze
|
![]() |
![]() |
9 Mar 2013, o 21:24 |
sej87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
czy po zrobieniu hard resetu stracę jakaś funkcjonalność?? |
![]() |
![]() |
14 Jul 2013, o 14:42 |
Adamus_1991 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może ktoś zapoda jakiś normalny poradnik jak to wgrać ??? Bo połowa osób na tym forum się na tym nie zna
|
![]() |
![]() |
14 Jul 2013, o 15:44 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej to wgrać tym poradnikiem:
faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt06 Tylko, że do folderu z oprogramowaniem musisz wrzucić ten modowany soft, a nie oryginalny. I przy N8 pamiętaj, że przed rozpoczęciem procedury trzymaj włącznik przez co najmniej 8s. Będzie to wyglądać tak, że telefon się wyłączy, zacznie włączać, w trakcie włączania zawibruje (chyba 3x) i się wyłączy jeszcze raz. W skrócie, trzymasz włącznik tak długo, aż telefon zawibruje w czasie włączania telefonu. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW Symbian^3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)