![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW Symbian^3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[500] Belle Refresh Lite |
---|
![]() |
1 Feb 2013, o 21:52 |
patryk.98 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciałbym przedstawić soft użytkownika Dragonk oraz pisarz1958.
Jest one zrobione głównie z myślą o szybkości działania i maxymalnym odchudzeniu, ale nie zabrakło w nim kilku modyfikacji. ![]() Lista Zmian: Zmieniono: 1. Bootscreen zmieniony na styl MeeGo 2. Wygląd wiadomości zmieniony na styl MeeGo 3. Wygląd aparatu zmieniony na styl MeeGo 4. Czcionki z systemu MeeGo 5. Poprawiono optymalizację CPU 6. Zwiększono rozmiar partycji C do 314720kB 7. 299mB wolnego miejsca na partycji C 8. Zmieniono efekty wizualne na te z Simple Belle+ (działają na Nokii 500 tak dobrze, jak żadne inne) 9. Przeniesiono cache przeglądarki na partycję E i zwiększono do 32mB Dodano: 1. Modyfikacja "Więcej pamięci dla aplikacji" w wersji 6 2. Dodano przycisk "Uruchom ponownie" do menu spod czerwonej słuchawki 3. Dodano modyfikację menu na styl Anny 4. Dodano język polski w widżecie "Zegar, tekst" 5. Dodano przełącznik aplikacji z Belle FP1 6. Dodano kodeki audio przeportowane z symbiana s60v5 Usunięto: 1. Wszystkie języki poza językiem polskim i angielskim 2. Domyślne tapety 3. Domyślny układ pulpitów - po instalacji systemu jest jeden, pusty ekran 4. Angry Birds 5. Nat Geo 6. Społeczności 7. Ovi Music 8. F-Secure 9. Widżet wyszukiwania 10. Traveler 11. Vlingo 12. ISSearch 13. Microsoft Communicator 14. Shazam 15. CNN 16. Nokia Sklep* 17. Nawigacja Ovi* 18. Edytor zdjęć* 19. Edytor wideo* Download: Należy wgrać software za pomocą opcji Refurbish. Za ewentualne problemy nie odpowiadam. W archiwum w folderze "Extra" umieściłem pliki instalacyjne, które pozwalają zainstalować aplikacje oznaczone gwiazdką. Dodatkowo znajdują się tam pliki pozwalające złamać system, co jest niezbędne, jeżeli ktoś chce zainstalować edytor zdjęć i wideo. Instrukcja łamania systemu: 1. Z folderu Extra/hack z archiwum należy zainstalować 1. NortonSymbianHackLDD.sis. 2. Uruchomić aplikację. 3. Przejść do Opcji -> Anti-Virus -> Quarantine list. 4. Z Opcji wybrać "Restore All". 5. Zamknąć aplikację i z Menadżera aplikacji z opcji usunąć Symantec Symbian Hack. 6. Zainstalować "2. RomPatcherPlus_3.1_LiteVersion.sisx" lub (w razie potrzeby) "3. RomPatcherPlus_3.1 (Optional, if Lite version doesn't work for you).sisx" na partycji C. 7. Uruchomić RomPatcher+ i aktywować Open4all. 8. Zainstalować Nokia FileBrowser i przy jego pomocy przenieść "Install Server RP+ 1.7.rpm" do C:\patches. 9. Uruchomić ponownie RomPatcher+ i aktywować "Install ServerRP+ 1.7" (Polecam w opcjach dodać do automatycznego) 10. Opcjonalnie uruchomić telefon ponownie. |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Feb 2013, o 22:45 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy jest ta klawiatura QWERTY podczas pisania sms-ów ?
|
![]() |
![]() |
2 Feb 2013, o 22:09 |
![]() |
![]() |
6 Feb 2013, o 20:54 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk.98, ale mi chodziło o tą co jest w tym sofcie :
bo jak wgrałem normalny nie brandowy to nadal ją mam trochę dziwne i chciałbym mieć tą normalną klawę co jest w nokii 500 EDIT: Już sobie poradziłem wystarczyło w opcjach podczas pisanie sms-ów włączy klawe alfa numeryczną ![]() |
![]() |
![]() |
17 Feb 2013, o 11:35 |
xseejay91x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Złamany system po wgraniu modyfikowanego oprogramowania to podstawa. Moim zdaniem brak pierwotnego hack'a to ogromny minus dla tej produkcji.
|
![]() |
![]() |
20 Feb 2013, o 08:09 |
Ale niektórzy chcą mieć nieschakowany telefon
![]() Odpowiem ![]() Będzie to: ![]() A po drugie, to telefon bardzo łatwo schakować, ja najlepiej robie tak, że instaluje nortona, przywracam pliki, usuwam go, instaluje ROMPatchera i aktywuje Open4All po tym instaluje jakiegoś managera plików i kopiuje do sys/bin plik "installserver.exe" powracam do ROMPatchera i aktywuje patch. Daje je jeszcze do Autostartu. ![]() |
![]() |
![]() |
1 May 2013, o 11:12 |
tomekkk12343 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepszy, pozbawiony wszelkich niechcianych aplikacji soft. Tel jest o wiele szybszy i odziwo znikł problem z częstym resetowaniem się telefonu. Jedyna wada to taka że po ponownym uruchomieniu telefonu tel wraca do standardowej tapety motywu.
|
![]() |
![]() |
1 May 2013, o 14:38 |
zanziro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na jakiej wersji softu opiera się ta modyfikacja ?Chodzi mi o numer
|
![]() |
![]() |
5 May 2013, o 17:38 |
BoBek28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na najnowszym jakie było dostępne
|
![]() |
![]() |
15 Dec 2013, o 11:20 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"3. Dodano modyfikację menu na styl Anny"
Jak to wyłączyć/usunąć ? Chcę mieć jak w belle - wszystko w menu bez podfolderów. I jak usunąć folder "Aplikacje" (jest pusty) PS. Reszta jest świetna ![]() |
![]() |
![]() |
30 May 2014, o 14:09 |
Postaram się wrzucić soft jak zdobędę go z jednego z moich hostingów (nie mam kopii na PC)
|
![]() |
![]() |
27 Jun 2014, o 17:49 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SORRY ZA ODKOPANIE TEMATU
Mógłbyś to udostępnić np. Na mediafire.com czy coś? Bo nie mogę pobrać ![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2014, o 08:29 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2014, o 16:23 |
notonlypierogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MUsk ten refleks
![]() |
![]() |
![]() |
14 Sep 2014, o 17:21 |
grzesiek2718 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak na dysku c jest 299mb skoro ja mam całkowitą pamięć na dysku c 253,23mb
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 14 września 2014, o 18:52 ] Na oryginalnym sofcie? Bo ten, jak widzę, zmienia rozkład partycji. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW Symbian^3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)