![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6280] Biały ekran ... Czy Dead Flashing wystarczy ? |
---|
![]() |
3 Apr 2011, o 17:21 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siemka , niedawno sprzedałem dla kolegi Nokie 6280 , dwa dni po zakupie zaczęła mu się delikatnie mówiąc psuć. Dokładniej to robił się biały ekran po wejściu w menu , wiadomości , galeria itp. telefonu nie zwracał bo połamał obudowę a ja powiedziałem że na naprawę przyjmę w takim stanie jak był kiedy go sprzedawałem. W piątek wyłączył telefon na lekcję i włączył po lekcjach . Niestety zamiast się resetować co jakiś czas telefon po włączeniu zawibrował i był biały ekran.
Teraz chce żebym mu go naprawił ( za pieniądze oczywiście ![]() Ja powiedziałem że tak się nie da, i za chwilę się spytałem ile ich ma ... Okazało się że ponad 1000 nazbierał i ma pretensje że mu się telefon resetował. Więc moje pytanie czy do poprawnego działania wystarczy sam Dead Flashing ? Bo coś kiedyś czytałem że ktoś miał podobny problem w 6131 i nie wystarczał sam Dead. Za każdy pomocny post + , a za post typu : " Patcher ... i się pyta czy Dead wystarcza " minusik ![]() Ponieważ nie pozwolę się obrażać i chcę się tylko upewnić czy dead wystarcza bo jak nie to się będzie czepiał że zamiast naprawić to go gorzej uwaliłem. Pozdrawiam. |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Apr 2011, o 18:38 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514 może wystarczyć tylko dead flashing ale spytaj się czy mu fon nie spadł bo może być również uszkodzona taśma lub wyświetlacz
|
![]() |
![]() |
3 Apr 2011, o 19:37 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek, kcesz minucha ?
![]() Czyli tylko by dead wystarczał ? Bo coś mi kiedyś się przypomniało że kiedyś ktoś miał podobny przypadek w 6131 i tam pomógł Hard Format czy coś w Phoenixie. Spróbuje samym deadem najwyżej rozwale mu telefon. |
![]() |
![]() |
3 Apr 2011, o 20:12 |
NoViK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak. Dead w zupełności wystarczy. Miałem tak w 6500c. Wiadomości nie dało się usunąć bo się zawieszał. Phoenixem spokojnie postawiłem i chodzi jak zegarek
![]() |
![]() |
![]() |
3 Apr 2011, o 20:30 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dead'a możesz tylko na Refurbish'u dać, a więc czyści telefon, a zarazem wiadomości i masz telefon jak nowy (softowo) i jeżeli jest to wina oprogramowania to pomoże.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|