Jednorazowe opodatkowanie złożonych w bankach depozytów, co mam mieć miejsce na Cyprze, nie byłoby w Polsce możliwe - ocenili eksperci, z którymi rozmawiała PAP. Ich zdaniem sytuacja Polski jest inna niż Cypru, poza tym nie pozwoliłaby na to konstytucja.
Taa... dla Donalda i Janosika to zaden problem zmienic konstytucje

Czy przywrócić karę śmierci?
Fala ostatnich głośnych zabójstw każe postawić pytanie, czy za tak okrutne przestępstwa sądy wobec zabójców nie powinny znów orzekać kary śmierci? Niewyobrażalnie brutalne zamordowanie gdańskiego małżeństwa Agnieszki (+30 l.) i Adama (+33 l.) K. oraz ich maleńkiej córeczki Ninki (+14 mies.), śmierć małej Madzi (+6 mies.) z Sosnowca czy zabicie przez matkę pięciorga nowo narodzonych dzieci w Hipolitowie, każą wątpić w skuteczność orzekanych w Polsce kar.
Resort finansów chce przywrócić przepisy, które już raz uchylił TK
Wszyscy kierowcy zapłacą e-myto
A nie mowilem od samego poczatku, ze wcale nie chodzi o ten viatoll tylko dla ciezarowek tylko to bedzie glownie sluzylo do sciagania kasy z kierowcow osobowek? W koncu ich jest duzo, duzo wiecej wiec kasy multum beda mogli sciagac tylko ja sie pytam na co ta kase sciagaja? Drogi jak byly ch***we tak dalej sa ch***we. W dodatku buduja drogi, ktore moment i sa zniszczone bo polowa kruszywa jak nie wieksza czesc zostala sprzedana na lewo. Jak na to maja isc moje pieniadze to ja to serdecznie pi***ole

Rosyjskie pieniądze opuszczą Cypr, jak tylko otworzą banki
40-letnia Maria, od pięciu lat zatrudniona przez rosyjskiego biznesmena do prowadzenia jego interesów na wyspie, uważa, że cokolwiek te rozmowy przyniosą, dla przyszłości Cypru nie będzie to już miało żadnego znaczenia.
- To najgorsze już się stało. Cypr jest skończony. Mój szef zadzwonił w sobotę rano z jasnymi instrukcjami, aby przelać wszystkie jego pieniądze za granicę, jak tylko banki zaczną działać - mówi PAP Maria.
Rakotwórcza substancja w produktach firmy Danone w Rumunii