![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 2 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5000] Blokowanie niektórych kart pomimo braku SIM-locka. |
---|
![]() |
26 Jun 2009, o 16:03 |
uferlos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prawie nowa nokia 5ooo d-2 nagle się zablokowana?? Przed tym -obsługiwała wszystkich operatorów i karty.
Każe wbić kod telefon ![]() Jak można temu zaradzić?? Dzięki i pozdrawiam. [ Komentarz dodany przez: ZiomalMarcin: 2009-06-26, 16:39 ] Bardzo ciekawy artykuł... Temat leci w 'Trybie Natychmiastowym' do Kosza! Proszę zapoznać się z Regulaminem i FAQ. [ Komentarz dodany przez: Filip: 2009-06-27, 10:44 ] ortografia... |
Last edited by uferlos on 27 Jun 2009, o 10:44, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
26 Jun 2009, o 23:17 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako iż mam dziś dobry humor, wygrzebałem temat z kosza i poprawiłem jego nazwę. Ale na drugi raz staraj pisać się mniej chaotycznie. Pamiętaj, że wszyscy tu oczekują pomocy.
Co do powyższego problemu... Wydaje mi się, że w telefonie jest założony taki myk, że po zmianie karty SIM na jakąkolwiek inną niż ta, która była w momencie zakładania kodu, telefon będzie wołał o wpisanie kodu zabezpieczającego (takiego po PIN-ie). Jest to takie zabezpieczenie przed złodziejami. Powiedz jeszcze konkretnie, czy telefon można uruchomić, czy blokuje się w chwili włączania i prosi o wpisanie kodu. Jeśli można włączyć -> Security Code odczytasz w komputerze: http://nokiahacking.pl/nss-odczytywanie ... e-vt89.htm Jeśli się blokuje -> będzie trzeba wgrać soft w trybie "Refurbish", co usunie wszystkie dane i powinno rozwiązać sprawę: http://nokiahacking.pl/wgrywanie-softu- ... 4-vt79.htm uferlos wrote: Prawie nowa W komisie kupiłeś? To ich pomęcz, niech Ci to zrobią! |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 2 posts ] Previous topic | Next topic |
|