![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Ból nadgarstka przy ruszaniu, wyprostowaniu go. |
---|
![]() |
8 Jun 2010, o 20:28 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć
Miałem wypadek rowerowy, ewidentna wina poszkodowanego (małe dziecko i była też matka) i dzieciak wyleciał na drogę, bo gdy przechodził przez jezdnie (nie było pasów) to wyskoczył za wózka (nie widziałem go kompletnie). Dziecku wszystko OK, ale ja się przewróciłem na lewą rękę, na nadgarstek i ramię. Ramię ma tylko skaleczenie, nic poważnego, nie boli itp., ale za to nadgarstek wszystko nadrabia. Boli, w tym miejscu za kciukiem i takim brzuszkiem, na przełamaniu ręki z ramieniem. Usztywniłem sobie (moja siostra posiada takie specjalną opaskę z miejscem na kciuk) i boli, gdy się naciśnie też w miejscu tym łączącym ramię z ręką. Może trochę chaotycznie opisane, ale zależy mi na odpowiedzi. Teraz tak, jeśli znacie do dobre forum medyczne to proszę o podanie linka lub jakieś teksty na temat bólu nadgartka. Jednak może sami znacie odpowiedź na mój problem. Pozdrawiam adrian219 |
Last post |
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 20:45 |
Abramerlin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie masz złamaną albo nadpękniętą kość. Najlepiej udaj się do ortopedy.
|
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 21:23 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 21:36 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
raczej forów to tego spraw bym nie polecał najlepiej udać się jak najszybciej do specjalisty bo kość (czy tam staw) może się źle zrosnąć i później będzie gorzej z nastawieniem
Osobiście miałem kilka razy wybity staw(skręcony)? wiem tylko tyle że bolało i puchło ale mam w okolicy taką starszą panią która mi już ze 3 razy nastawiała robi to prywatnie IMO za nie wielkie pieniądze (ok. 30zł) i owinie bandażem (bez żadnego gipsu)i trzymam go góra 3 dni i pozostaje przez 1-3tyg. lekki ból(chociaż to czuć przez 1 tydzień potem to takie uczucie dziwne ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 21:41 |
Robek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej idź do lekarza i zrób sobie prześwietlenie przedramienia, a póki co smaruj rękę żelem Altacet bardzo dobrze działa na stawy i spuchnięcia, mi pomaga gdy skręcę kostkę.
|
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 21:43 |
Gązo5, właśnie o to chodzi, że do specjalisty nie ma co chodzić, bo uraz nie wygląda na poważny, w porównaniu z drugą ręką wyglądają symetrycznie
![]() Wezmę jeszcze jakiś krem na urazy i zobaczymy co będzie jutro ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 22:46 |
Agentix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To może tylko kość jest zbita.
|
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 23:01 |
Mistrzunio94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eee to tylko zbita ręka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 23:02 |
kamil_amil, Agentix, ile potrzyma ból?
![]() ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
8 Jun 2010, o 23:29 |
Agentix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W przypadku ręki będzie to około tygodnia, ale już po czterech dniach powinieneś poczuć poprawę. Zdrowia życzę
![]() [ Dodano: 8 cze 2010, o 22:11 ] A wiem dokładnie, bo kiedyś też tak miałem ![]() [ Dodano: 8 cze 2010, o 22:29 ] I tak jak koledzy u góry pisali, rób okłady z Altacetu, najlepiej wieczorem i zostawić na noc, mi to pomogło. Z tego co pamiętam, za stłuczenie możesz ubiegać się w pzu o niewielkie odszkodowanie. (coś w granicy 80 zł, ale na doładowanie byś już miał) ![]() |
![]() |
![]() |
9 Jun 2010, o 08:14 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja osobiście po wielu kontuzjach zauważyłem, że najlepiej ruszać tą ręką. Nie rozstawiać jej, bo wtedy się "zastoi". ;p
Wtedy np. trudniej trafić do kosza. |
![]() |
![]() |
9 Jun 2010, o 15:50 |
IuDeX, to akurat lewa ręka, a ja nią nie rzucam
![]() Altacetu właśnie użyłem, nawet nie czytając twojego posta ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
9 Jun 2010, o 15:56 |
Mistrzunio94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Etam nie warto. Dostaniesz z 20zł odszkodowania;p
|
![]() |
![]() |
9 Jun 2010, o 17:06 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: IuDeX, to akurat lewa ręka, a ja nią nie rzucam ![]() Przy rzucie do kosza udział biorą obydwie kończyny górne. (ręce?) Co do odszkodowania - zły pomysł. Chyba, że złamana ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)