![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5310XM] Brak możliwości wgrania nowego softu |
---|
![]() |
9 Aug 2011, o 12:37 |
czopek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Do sedna. Wczoraj zabrałem się za modyfikowanie mojej Nokii. Ściągnąłem Phoenix wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcjami, jednakże jakimś cudem wgrałem ponownie to samo oprogramowanie ![]() Przy okazji opisze jeszcze swój drugi problem. Mianowicie ściągnąłem patch w postaci pliku exe, gdy klikam 2x na niego po chwili wyskakuje mi takie coś ![]() Ktoś wie czym to może być spowodowane ? Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
9 Aug 2011, o 12:39 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wygląda na to, ze próbujesz zainstalować paczkę Minor, która jest uzupełnieniem paczki Major. Zacznij od niej.
|
![]() |
![]() |
9 Aug 2011, o 12:40 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musisz zainstalować główną paczke FW, ta co instalujesz jest tylko dodatkiem.
w liście z plikami do flashowania nie usuwasz tylko podmieniasz... Usunąłeś MCU bez którego nie wgra się żaden soft. |
![]() |
![]() |
9 Aug 2011, o 13:23 |
A czy ten product code powinien sie zmienić wraz z nowym oprogramowaniem ? I czy jeśli ściągnę paczkę major z innym product code to będzie działać ?
I czym spowodowany jest ten błąd w drugim problemie ? |
![]() |
![]() |
9 Aug 2011, o 13:39 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czopek wrote: A czy ten product code powinien sie zmienić wraz z nowym oprogramowaniem ? I czy jeśli ściągnę paczkę major z innym product code to będzie działać ? jeśli wybierzesz inny PC to zmieni się wraz z oprogramowaniem.Ale nie musisz zmieniać, wyedytuj tylko plik content i PPM w opcjach na zmodyfikowane i rozpocznij flashowanie czopek wrote: I czym spowodowany jest ten błąd w drugim problemie ? HitFan wrote: Wygląda na to, ze próbujesz zainstalować paczkę Minor, która jest uzupełnieniem paczki Major. Zacznij od niej. nemo333 wrote: musisz zainstalować główną paczke FW, ta co instalujesz jest tylko dodatkiem. |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 08:52 |
Sciągnałem juz ptach w formacie exe. Udało mi sie go "zainstalować " na komputerze. Co mam teraz zrobić ? Patrzyłem na poradnik ale jest zupełnie inaczej niż u mnie. Mam ponad 500 plików. Wiem, że musze to zrobić w Phoenix'ie, tyllko pytanie - jak ?
[ Dodano: 10 sie 2011, o 08:52 ] Pomoże mi ktoś ? Będę bardzo wdzięczny |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 10:02 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 16:03 |
tak wiec wgrywam soft jak jest jeszcze w formacie .exe ? Bo biorąc opcje Firmware Update - > options -> PPM [...] mogę wybrać tylko jeden plik. Gdy wybiore ten soft przed "zainstawowaniem" (format exe) klikając "ok", nie pokazuje mi sie PC i wszystkie opcje mam zablokowane (update software, refurbish, sw reset).
|
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 16:24 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak masz paczkę w exe to najpierw ja musisz zainstalować na kompie (czyli kliknij na to 2 razy myszką;)))
|
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 18:49 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soft składa się z 3 plików: MCU (mcusw), PPM (ppm_b) oraz CNT (image_b). Plik EXE to archiwum różnych wariantów softu, a patch to zwyczajowa nazwa na zmodyfikowany PPM, który w liście plików do flashu podmienia się zamiast oryginalnego.
|
![]() |
![]() |
10 Aug 2011, o 22:03 |
michero wrote: Jak masz paczkę w exe to najpierw ja musisz zainstalować na kompie (czyli kliknij na to 2 razy myszką;))) Zrobiłem to i właśnie stad mam ponad 500 tych plików... Musze chyba jeszcze raz przestudiować wszystkie poradniki na ten temt... ![]() Gdy biore Firmware update -> options to tam nie ma żadnych plików, więc niebardzo jest co podmienić. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|