Witam
Ostatnio sflashowałem ją przy pomocy JAFa nokiowym, niebrandowanym firmwarem w wersji 7.21 w wariancie EURO-B, Latin, black [PC 0544306]. Co chciałem to uzyskałem [tzn wywaliłem menu orange i uzyskałem możliwość włączenia aktywnego trybu gotowości], ale teraz mam problemy z instalacją opery mini 4.2 albowiem krzyczy że certyfikatów nie ma na telefonie ani na karcie sim, tzn przy pobieraniu wersji 'multiple certificates' i 'verisign certificate' wyświetla mi 'brak ważnego certyfikatu', natomiast gdy wybiorę wersję z certyfikatem thawte wyświetla mi 'brak certyfikatu na telefonie lub na karcie sim'. Oczywiście da się zainstalować operę gdy wyślę sobie smsem link do pliku 'jad' ale krzyczy wtedy ze aplikacja nie jest od zaufanego wydawcy a potem nie mogę jej nadać za odpowiednich praw dostępu [odczyt/zapis/internet]. Na liście certyfikatów w opcji Zabezpieczenia w ustawieniach nie ma ani Verisign ani Thawte, czy można jakoś to obejść? tzn bez powtórnego podpisywania aplikacji, czy flashowania telefonu firmwarem z odpowiednimi certyfikatami [jeśli już to jak sprawdzić czy zawiera on odpowiednie certyfikaty?]:) jeśli można by było doinstalować te certyfikaty to by było super!:)
z góry dziękuję za odpowiedź!:)