Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 30 posts ] Go to page Previous 1, 2 Topic evaluate: |
Print view |
Write comments | Post new topic |
C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. |
---|
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 5 May 2010, o 23:02 |
Pompa9 - 10% 10/1 0
|
Mam pytanie. Plik EFSrv.dll znalazlem dopiero gdy bawilem sie programem X-plore a nie po shackowanym symbianie i normalnie w folder Z:sys... i druga sprawa jak juz mam ten plik i właczam C2Z.exe to po pewnym czasie pojawia mi sie bład Windowsa i musi byc aplikacja zamknieta. Swoja drogą Eset Smart.. znajduje mi wirusa w tym załaczniku? i czy to jest tylko widzi misie antywirusa czy jak?
|
Last post |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 2 Jul 2010, o 14:46 |
kosmita1993 - Friend 1317/140 3159
|
I jeszcze jedna sprawa o której nikt chyba nie wspomniał. Wady które zauważyłem na N95 po włączeniu patcha:
- zawieszenie telefonu po wejściu w skrzynkę odbiorczą, otworzeniu wiadomości i naciśnięciu przycisku "wróć", - problemy z kodami serwisowymi - czasami po wpisaniu *#06# lub *#0000# telefon na chwilę się zawiesza i nie pokazuje okienka z informacjami. Jeśli macie jeszcze jakieś to proponuję je wypisać. |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 2 Jul 2010, o 14:50 |
Tomi1134 - Friend 473/17 1117
|
kosmita1993 wrote: - problemy z kodami serwisowymi - czasami po wpisaniu *#06# lub *#0000# telefon na chwilę się zawiesza i nie pokazuje okienka z informacjami. Toś dowalił, u mnie nawet bez patcha tak jest. |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 28 Feb 2011, o 20:14 |
kierowca - 40% 102/8 25
|
Quote: Z telefonu KOPIUJESZ plik EFSrv.dll (ścieżka powinna być następująca - Z:\sys\bin\EFSrv.dll ), u mnie folder sys jest pusty. A mam wszystkie opcje w x-plorze zaznaczone... [ Dodano: 28 lut 2011, o 19:06 ] Już sprawa rozwiązana.Nie miałem włączonego Open4All |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 5 Mar 2011, o 05:24 |
nemo333 - Sponsor 9190/98 6525
|
kosmita1993 wrote: I jeszcze jedna sprawa o której nikt chyba nie wspomniał. Wady które zauważyłem na N95 po włączeniu patcha: - zawieszenie telefonu po wejściu w skrzynkę odbiorczą, otworzeniu wiadomości i naciśnięciu przycisku "wróć", - problemy z kodami serwisowymi - czasami po wpisaniu *#06# lub *#0000# telefon na chwilę się zawiesza i nie pokazuje okienka z informacjami. Jeśli macie jeszcze jakieś to proponuję je wypisać. na E50 umierał Bluetooth, nie odbierał żadnego pliku w czasie gdy patch był włączony |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 5 Mar 2011, o 10:36 |
zibi305 - Patcher 2810/173 1827
|
U mnie po aktywacji patcha nie działa w USB Tryb pamięci masowej.
|
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 15:38 |
Norek - 30% 92/17 7
|
Nikt oczywiście nie wspomniał o najważniejszym,jak zwykle.
Dla was to oczywista sprawa,dla nowicjusza problem,na którym stanie z zabawą z symbianem. A więc po kolei: -Jeśli telefon był hackowany Hello0X2 powinniśmy posiadać aplikację ROMPatcher+(instaluje się wraz z Hello0X) -Uruchamiamy ROMPatcher+,gdzie jest lista patchy -Znajdujemy patcha Open4All_RP+,klikamy na niego,aby ikonka obok zmieniła się na kolor zielony,z "ptaszkiem", -Uruchamiamy aplikację Xplore (x-plore-v1-52-s60v3-s60v5-s-3-cracked-by-mtoi-vt16760.htm) -wchodzimy kolejno w Menu-->Narzędzia-->Konfiguracja -Zaznaczamy ''ptaszkiem" "Pokaż ukryte pliki","Pokaż napędy ROM","Pokaż pliki system". I teraz zacznijcie szukać pliku plik EFSrv.dll |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 15:43 |
nemo333 - Sponsor 9190/98 6525
|
Norek, dla nas jest to sprawa oczywista że włączamy open4all i pokazujemy dysk systemowy i jego pliki przed szukaniem takiego pliku
|
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 15:51 |
HitFan - Expert Mod 6343/292 4822
|
Norek wrote: Nikt oczywiście nie wspomniał o najważniejszym,jak zwykle. Dla was to oczywista sprawa,dla nowicjusza problem,na którym stanie z zabawą z symbianem. A więc po kolei: -Jeśli telefon był hackowany Hello0X2 powinniśmy posiadać aplikację ROMPatcher+(instaluje się wraz z Hello0X) -Uruchamiamy ROMPatcher+,gdzie jest lista patchy -Znajdujemy patcha Open4All_RP+,klikamy na niego,aby ikonka obok zmieniła się na kolor zielony,z "ptaszkiem", -Uruchamiamy aplikację Xplore (x-plore-v1-52-s60v3-s60v5-s-3-cracked-by-mtoi-vt16760.htm) -wchodzimy kolejno w Menu-->Narzędzia-->Konfiguracja -Zaznaczamy ''ptaszkiem" "Pokaż ukryte pliki","Pokaż napędy ROM","Pokaż pliki system". I teraz zacznijcie szukać pliku plik EFSrv.dll Jeżeli ktoś chce się bawić w patch C2Z to z tym musi być obowiązkowo zapoznany. Weź napisz post pod każdym patchem dla S60, że trzeba go zrzucić na telefon i włączyć w aplikacji ROMPatcher+, bo inaczej nie będzie działał |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 16:13 |
Norek - 30% 92/17 7
|
nemo333-Czytanie ze zrozumieniem się kłania
Quote: Dla was to oczywista sprawa,dla nowicjusza problem,na którym stanie z zabawą z symbianem. HitFan-źle to odebrałeś. Chodziło mi o to,że u wielu osób wiedza o symbianie ledwo starczy na Hacka. Sam niedawno zajarzyłem o co tu chodzi,i gdyby linki działały,już bym miał efekt kastora. Poczytaj ile przede mną było osób w stylu "nie mogę znaleść","nie działa".. |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 16:37 |
|
To mają pecha...
|
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 16:53 |
Norek - 30% 92/17 7
|
Nie mają pecha,mają ograniczoną wiedzę o symbianie,na pewno kiedyś to nadrobią.Pecha mają ci,którzy potrzebują pomocy i trafią na ciebie
Bez urazy oczywiście,ale nie rozumiem po co wogóle ten naskok robisz.pomogłem tym,którzy są nie w temacie,a np. potrzebują tej emulacji do efektów kastora,bo im się strasznie podoba. |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 16:57 |
|
Norek wrote: Nie mają pecha,mają ograniczoną wiedzę o symbianie,na pewno kiedyś to nadrobią.Pecha mają ci,którzy potrzebują pomocy i trafią na ciebie Bez urazy oczywiście,ale nie rozumiem po co wogóle ten naskok robisz.pomogłem tym,którzy są nie w temacie,a np. potrzebują tej emulacji do efektów kastora,bo im się strasznie podoba. Najstabilniejszy jest patch C2Z generowany z poziomu telefonu programem C2ZMaker. Więc grzebanie tego pliku jest nie potrzebne, tak jak Twoja informacja... |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 17:37 |
adamke - Sponsor 2914/276 4512
|
Dodam, że mając ururchomiony na stałe C2Z dzieją się różne dziwny...
Biblioteka audio nie chce się odświeżyć, i jeszcze parę innych sytuacji |
Re: C2Z - emulacja plików z dysku Z na dysku C. | 9 Jul 2011, o 17:47 |
|
Nie można wysłać pliku, albo co chwila Błąd systemu...
|
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 30 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)