![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 28 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Camera Control i inne kontrolki sprzętu (INI). |
---|
![]() |
27 Jun 2009, o 21:30 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziś buszując po RM-174 znalazłem ciekawy plik konfiguracyjny "Camera Control.ini" Bardzo mnie on zaciekawił i zaczęłem sobie w nim pstrykać
![]() Tak wyglądał Oryginał Ja go zmieniłem tak ![]() Wgrałem jeszcze raz softa lecz Nie ma szałowej opcji 800x600 natomiast jest opcja 352x288 ![]() Jakby co to jeszcze pobuszuje. Jak zauważyliście zmieniłem opcje FLASH z NO na YES lecz nie zauważyłem nowej OPCJI flash/latarka ![]() Są również inne szałowe pliki konfiguracyjne takie jak: Bluetooth Control Audio Control adcreadings (chyba odpowiedzialna za baterie (konfiguracja Baterii) jakbyście chcieli to możemy poszaleć z adcreadings lecz ja nie chce ryzykować bo możemy coś popsuć w ustawieniach baterii ![]() |
Last edited by adamke on 28 Jun 2009, o 10:11, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 00:39 |
Lemur1910 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozna by pogrzebać w "audio control' moze udało by sie w nokii podkrecać głośność tak jak w SE, ja bym sie tym mógł pobawić ale aktualnie nie mam żadnej nokii pod BB5 ;/
|
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:15 |
kamilek5995 wrote: mozna by pogrzebać w "audio control' moze udało by sie w nokii podkrecać głośność tak jak w SE, ja bym sie tym mógł pobawić ale aktualnie nie mam żadnej nokii pod BB5 ;/ To jest Audio Control Quote: Translator Google pisze I nie wiem nadal za co odpowiadają te linijki. Przecież Nokie mają 10 poziomową kontrolę głośności a tu jest tylko do 7 ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:30 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RockMan wrote: jest opcja 352x288 Czyli że podniosłeś rozdzielczosc nagrywania filmów? ![]() [ Dodano: 2009-06-28, 10:36 ] A ja znalazłem jescze jeden pliczek: rm_237displaytest.ini i wyszukałem ciekawą informację: Może to zależec od rozdzielczości wyświetlanego obrazu? |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:37 |
Niestety nie
![]() ![]() [ Dodano: 2009-06-28, 10:38 ] _NeedSpeed_ wrote: znalazłem jescze jeden pliczek: rm_237displaytest.ini i wyszukałem ciekawą informację: Kod: ; display width and height [Frames] Width=128 Height=160 Może to zależec od rozdzielczości wyświetlanego obrazu? hmm chyba tak ![]() Jak możesz to sprawdź bo ja obecnie siedzę na Ubuntu i nie mam możliwości sprawdzenia |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:40 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RockMan wrote: Nawet nie wiem czy jest taka funkcja aby zmienić rozmiar nagrywanego pliku video Nawet gdyby się dało, to wideo byłoby zinterpolowane i przez to raczej marnej jakości. |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:41 |
A dało by się uwalic telefon przez zmienienie rozdzielczości w tym pliku?
Pawelooss, co myślisz o moim odkryciu? ![]() A jak by rzeczywiście zmieniło to rozdzielczośc to można by było wlożyc wyświetlacz np. od 5300 i działo by? |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:48 |
_NeedSpeed_ wrote: A dało by się uwalic telefon przez zmienienie rozdzielczości w tym pliku? Raczej wątpie a jak tak to dead usb postawi go z powrotem oczywiście najpierw trzeba byłoby zrobić kopie zapasową tego pliku Ciekawe jak by to wyglądało wszystko... Pewnie kijowo ale zawsze można spróbować _NeedSpeed_ wrote: o można by było wlożyc wyświetlacz np. od 5300 i działo by? Chyba by działało... Ale mają chyba one inne mocowania przy płytce wyświetlacza |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:48 |
_NeedSpeed_ wrote: A dało by się uwalic telefon przez zmienienie rozdzielczości w tym pliku? To tylko rozdzielczość, nie sądzę. RockMan wrote: a tu jest tylko do 7 ![]() Do 8. ![]() _NeedSpeed_ wrote: A jak by rzeczywiście zmieniło to rozdzielczośc to można by było wlożyc wyświetlacz np. od 5300 i działo by? A jeśli jest tam układ grafiki i generuje obraz 128x160? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:52 |
Lemur1910 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Audio Control: Moze zmiany tych cyfr w tej linijce "OUTPUTS = 0,1,2,3,4,5,6,7 " zmienia jakoś odtwarzanego dźwięku, nie zaszkodzi spróbować
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:54 |
pawelooss wrote: A jeśli jest tam układ grafiki i generuje obraz 128x160? A jeżeli te telefony są takie same i tylko mają inne ekrany, aparaty i zmienioną konfiguracje wyświetlania obrazu? Być może układ graficzny mają ten sam ![]() [ Dodano: 2009-06-28, 10:55 ] kamilek5995 wrote: udio Control: Moze zmiany tych cyfr w tej linijce "OUTPUTS = 0,1,2,3,4,5,6,7 " zmienia jakoś odtwarzanego dźwięku, nie zaszkodzi spróbować Tylko oczywiscie na wszelki wypadek zrobić kopie tego pliku/tekstu Ja niestety tego nie sprawdzę ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:55 |
RockMan wrote: A jeżeli te telefony są takie same i tylko mają inne ekrany, aparaty i zmienioną konfiguracje wyświetlania obrazu? Bardzo możliwe. Poczytaj Service Manuale albo spytaj jakiegoś wujka z Nokii. ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 10:58 |
pawelooss wrote: Poczytaj Service Manuale albo spytaj jakiegoś wujka z Nokii. hmmm Service Manuali nie posiadam ![]() ![]() A czy ktoś kto MA Nokie 5300 mógłby zarzucić swój cały plik displaytest.ini? |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 11:23 |
RockMan wrote: hmmm Service Manuali nie posiadam ![]() http://nokiahacking.pl/podreczniki-serwisowe-vf20.htm ![]() |
![]() |
![]() |
28 Jun 2009, o 11:27 |
No to może spróbuję z tym audio control
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 28 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 11 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)