![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Co może popsuć się samo z siebie w telefonie? |
---|
![]() |
19 Apr 2010, o 21:44 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zakładam temat tutaj, ponieważ myślę, że będzie on dosyć ogólny. Ciekawi mnie, jakie usterki mogą wyniknąć same z siebie czyli powiedzmy, że Jasio ma telefon XXX który świetnie działa przez 2-3miesiące a nagle pach! Pada wyświetlacz. Jasio dbał o telefon, nigdy nie spadł, zawsze był czyściutki, unikał słońca, zero ingerencji osób trzecich. Jestem typem takiego Jasia który jest pedantyczny jeśli chodzi o telefon i ciekawi mnie taka rzecz, że ludzie piszą na różnych forach, portalach, że od tak zepsuł im się telefon, padło to, padło tamto i to nie jest ich wina. dlaczego mnie to nigdy nie spotkało? Dlaczego mi nigdy się telefon nie popsuł? Skąd się biorą takie nagłe awarie? Co może paść "od tak" ? Czy to wina złej eksploatacji telefonu? Zapraszam do dyskusji.
|
Last post |
![]() |
![]() |
19 Apr 2010, o 21:52 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91, Wydaje mi się, że wszystko sprawy związane z softem. Czasem jeden zawias może doprowadzić do tego, że jakaś funkcja jest martwa.
|
![]() |
![]() |
19 Apr 2010, o 21:57 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bastard3son wrote: Chris91, Wydaje mi się, że wszystko sprawy związane z softem. Czasem jeden zawias może doprowadzić do tego, że jakaś funkcja jest martwa. A jeśli chodzi przykładowo o mojego eldżika? Poczytaj jak ludzie piszą, że często dotyk pada gdy się go dużo używa. Kupiłem telefon używany, sam eksploatuję go bardzo intensywnie a nic się nie dzieje. Tak samo z padającymi głośnikami w nokiach 5310/5220XM o których się dużo naczytałem. Moja 5220 pod względem głośnika nie zmieniła się ani troszkę przez rok używania. Kurupt Moja nokia została sprzedana w takim stanie jak ją kupiłem. Był to telefon w którym nic się nie wycierało więc nie stracił nic a jeśli chodzi o rysy to ja strasznie na to uważam, nawet patrzę gdzie kładę telefon itp ![]() |
Last edited by Kiciock on 19 Apr 2010, o 22:02, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
19 Apr 2010, o 21:58 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi się wydaję, że to zależy od niedoróbek tych, co tworzyli telefon.
Co do Ciebie Chris91, po prostu miałeś szczęście? Poza tym ja nie wierzę, że ktoś byłby w stanie utrzymać w idealnym stanie telefon. |
![]() |
![]() |
19 Apr 2010, o 22:28 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wszystko zależy od żywotności danego podzespołu etc
czasem się zdarza że wyjdzie partia np 2k wyświetlaczy które padną szybciej niż inne. albo w telefonach tworzą się zimne luty bo pewnego dnia w fabryce użyli innej cyny i tak wyprodukowali 5k PCB. Wiec jak najbardziej telefony mogą paść niespodziewanie same z siebie |
![]() |
![]() |
4 Oct 2010, o 16:12 |
miki920 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może soft się może zepsuć ?
Mi na 2700c często pada. |
![]() |
![]() |
5 Oct 2010, o 15:17 |
LIL CEBULA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w Rozsuwanych telefonach pada taśma LCD ponieważ się zgina i prostuje co powoduje pęknięcia. następnie unikam noszenia w zimę telefonu w kieszeni od spodni można zalać telefon nie wiedząc o tym (np śnieżka rzucona przez przypadek przez osobę trzecią )
|
![]() |
![]() |
5 Oct 2010, o 20:51 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aj tam aj tam
![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)