Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Ogłoszenie

Forum NokiaHacking.pl obchodzi swoje 16. urodziny! Image

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 7 posts ]
Print view
Write comments Post new topic

Co zainstalować po formacie

Post Co zainstalować po formacie 2 Nov 2009, o 23:28

Male - Friend  Posts/Topics1145/137  Reputation point 931 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
Mam taki problem że 2tygodnie po formcie komp włącza się ok. 3 minut i ogólnie zamula, chce teraz zainstalować windows w trybie "refurbish" :P dodam tylko że nie będę instalował visty ani 7 bo mam 512mb ramu i do tego zintegrowaną kartę graficzną która też pożera pewną ilość RAM tak że wykrywa mi tylko 448mb. Kiedyś jak zainstalował mi windowsa i inne oprogramowanie miejscowy spec w tej dziedzinie wszystko smigało ok, ale do pewnego czasu i później nie miałem czasu i nie chciałem wydawać 30zł, bo ja też mogę zrobić to samo... A więc pytam co zrobić w pierwszej kolejności po formacie co zainstalować ewentualnie usuną itd?? Proszę o szybką i racjonalną pomoc ;)

Last post
Reply with quote 

Post Re: Co zainstalować po formacie 2 Nov 2009, o 23:46

Male - Junior Admin  Posts/Topics4621/121  Reputation point 6384 
Offline  Profile  WWW   
Windows XP Firefox
A weź wykonaj naprawę systemu ;] Wszystko zachowasz, a komp powinien działać o niebo szybciej ;]
Reply with quote 

Post Re: Co zainstalować po formacie 2 Nov 2009, o 23:58

Male - Expert  Posts/Topics1576/61  Reputation point 3148 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
ja po formacie i nowym postawieniu windy wgrywam sterowniki:) i tobie też to proponuję ;D
Reply with quote 

Post Re: Co zainstalować po formacie 2 Nov 2009, o 23:58

Offline  Profile   
Windows XP Firefox
ZiomalMarcin, nie pomaga :/
Reply with quote 

Post Re: Co zainstalować po formacie 3 Nov 2009, o 00:01

Male - Friend  Posts/Topics797/74  Reputation point 1467 
Offline  Profile  WWW 
Windows XP Firefox
Zabootuj płytę Windowsa, wejdź w konsolę (w momencie wyboru daj "R"), wybierz partycję logowania, wpisz hasło admina (jeśli nie ma to po pytaniu o nie daj tylko Enter) i wpisz polecenie: CHKDSK /P. Jeśli chcesz poczytać to wybierz CHKDSK /?.

Warto także uruchomić programik Combofix. Przez jego odpalaniem pozamykaj procesy aktywne w tle (Windows ma być taki jak dopiero co po uruchomieniu - nie wliczając to programów z funkcją "Autostart" :P). Dodatkowo podczas jego działania nic nie rób na komputerze, nie wolno nawet klikać myszką. Nie wiem po co są te ostrzeżenia ale wszędzie się z nimi napotykam gdzie tylko jest ten program. Co do samego Combofixa, w sieci jest sporo wersji "przeterminowanych", takich nie bierz bo się nie opłaca. Mam u siebie na dysku w pełni dobrą (odpalałem ją dzisiaj) - jak chcesz to mogę wrzucić. Po co tak w ogóle ten program? Zajmie się trojanami i tym podobnym gó...

Warto także jest pobrać najnowszy antywirus od Kasperskyego. Chociażby nawet wersję trial.

Dobrze jest także odwiedzić skanery OnLine:
Code:
Please Login or Register, to see this Content
Reply with quote 

Post Re: Co zainstalować po formacie 3 Nov 2009, o 00:09

Offline  Profile   
Windows XP Firefox
jojo87, ja już takich trikow nie robię bo się nie opłaca czasu marnować bo już kilka razy próbowałem i bez efektów
Reply with quote 

Post Re: Co zainstalować po formacie 3 Nov 2009, o 00:49

Male - Friend  Posts/Topics797/74  Reputation point 1467 
Offline  Profile  WWW 
Windows XP Firefox
adrianku, jak to się nie opłaca? :O Wiesz mi lub nie ale opcja CheckDisk (polecenie CHKDSK /P) kilka razy uratowało mi Windows. W ogóle nie chciał się odpalać a po opcji hulał jak ta lala. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi sprawdzić.

Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 7 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests