![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C1-01] Contact service po zdejęciu simlocka. Telefon nie działa. |
---|
![]() |
10 Jun 2012, o 14:10 |
thethinker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z telefonem NOKIA C1-01. Klucz do zdjęcia blokady po IMEI wygenerowałem programem Ultimate Calculator V.1.0 Wgrałem sterownik do telefonu Nokia C1-01 USB Serial Port 7.1.32.62 (oem22.inf, wdfcoinstaller01009.dll, usbser_lowerfltj.sys, mdmcpq.inf). Z serwisu http://simlock24.pl/menu/12/ pobrałem "nokia po usb" i wykonałem kolejno wskazane w nim operacje. Telefon do samego końca wyświetlał komunikaty na ekranie z info "UNLOCKED". Po włączeniu widnieje na ekranie napis "Contact service" Telefon jest niesprawny. Jak mogę go naprawić? |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Jun 2012, o 14:24 |
Nozycoreki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W starych nokiach (6020) contact service dało naprawić się tylko boxem.
Myślę ze w BB5 też tak jest. Pozostaje Ci tylko serwis. |
![]() |
![]() |
10 Jun 2012, o 14:26 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
thethinker wrote: Ultimate Calculator V.1.0 To jest program z 2004 r. lub nawet wcześniej, więc nie nadawał się do nowych telefonów. Jeśli ta witryna udostępniała jakieś własne narzędzia do zdalnego zdejmowania SIM-Locka po kodzie, to pewnie współpracowała tylko z ich kodami, płatnymi... |
![]() |
![]() |
10 Jun 2012, o 14:27 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Naprawi to tylko serwis, uszkodziłeś sektor simlocka na 99%
|
![]() |
![]() |
10 Jun 2012, o 14:30 |
thethinker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A da się do naprawić programem PhoenixServiceSoftware?
Ile to w serwisie może kosztować? |
![]() |
![]() |
10 Jun 2012, o 14:33 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nozycoreki wrote: W starych nokiach (6020) contact service dało naprawić się tylko boxem. Myślę ze w BB5 też tak jest. Pozostaje Ci tylko serwis. Tak jest we wszystkich. [ Dodano: 10 cze 2012, o 20:33 ] thethinker wrote: A da się do naprawić programem PhoenixServiceSoftware? Ile to w serwisie może kosztować? około 50zł , prawdopodobnie uszkodziłeś sektor z simlockiem |
![]() |
![]() |
10 Jun 2012, o 15:15 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żaden sektor tylko certyfikaty ASK - tak to się w prawdzie nazywa. Symbianowce mają inny skutek uboczny a mianowicie nie wykrywa karty SIM a w S40 i innych Nokiach (oprócz Symbiana) objawia się to wyświetleniem komunikatu CONTACT SERVICE.
Na przyszłość, przy podejmowaniu jakichkolwiek prób z telefonem to załóż wątek na forum a my Ci podpowiemy jakie wyście będzie najlepsze z danej sytuacji. Co do certyfikatów to jestem pewien w 99%, jest to droga impreza jak na taki model telefonu - wydaje mi się, że przekracza wartość C1 ale podejdź do serwisu i dowiesz się napewno. Programy generujące kody odblokowujące mają na celu wysłanie do telefonu algorytmu (dla obsługiwanego CPU), który ma za zadanie zdjąć blokadę lecz program z pewnością nie miał podobnego modelu CPU w obsługiwanych więc obstawiam też, że jest możliwe uszkodzenie procesora (przez błędny algorytm). |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|