![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Download Zone na Komputer » Programy na komputer » Programy: Modding - patchowanie softu |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 24 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Converter BMPtoNIF |
---|
![]() |
18 Oct 2009, o 21:19 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Genialny Wynalazek Rosyjskich programistów, dzięki któremu konwertujemy z bmp do NIF. Doom dał link ale on jest na rosyjskiej stronie i ciężko go ściągnąć, dlatego zarejestrowałem, że się allnokia i wszystko ładnie ściągnąłem. Program jest na odsiebie.com . Dużo o nim nie wiem, ale jeszcze dzisiaj go sprawdzę
![]() Screen (by Doom): ![]() Więcej informacji: Spolszczona wersja by kosmita1993. Screeny: ![]() ![]() Pozdrawiam |
Last edited by adrian219 on 11 Nov 2009, o 23:12, edited 3 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:26 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ten progs konwertuje nify tylko na telefony z rodziałką 240x320 czy na mojego fona też podejdzie?
|
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:29 |
_NeedSpeed_, chyba wszystkie. Czyli możemy już robić Nifa dla 128x160 nie?
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:32 |
spróbować zawsze można, ale nie chce mi się wierzyć żeby to zadziałało. To jutro dam znać co i jak
![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:35 |
_NeedSpeed_, a ty może wiesz jaką ma wielkość ten nif baterii w 128x160 ???
I przenieśmy się do tematu w Programy na komputer, żeby tutaj bałaganu nie robić, bo gadamy o tym i o tym ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:37 |
ej co mi z tego jak ten program nie zrobi wieloklatkowego nifa co jest potrzebne do zasięgu (chyba) i ładowania baterii (też chyba) i aktualnego stanu baterii (i również chyba).
![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:39 |
_NeedSpeed_, zrobi ci wieloklatkowego. Nie mam czasu tłumaczyćale spójrz dokładnie na te obrazki w screnie programu. Kojarzysz ?
Pozdro |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 21:48 |
wie ktoś do czego służą te cztery okienka które możemy zafajkować? bo mi wyswietla zamiast rosyjskich liter pytajniki a i ze screena za dużo się nie dowiedziałem.
![]() [ Dodano: 2009-10-19, 10:53 ] adrian wrote: _NeedSpeed_, a ty może wiesz jaką ma wielkość ten nif baterii w 128x160 ??? na screenie z telefonu bateria ma 14x10. Teraz się zastanawiam jak wtłoczyć taki obrazek do programu i wogóle jak wyczarować taki obrazek. Adrian, skąd masz tą czarną baterię? |
![]() |
![]() |
21 Oct 2009, o 15:54 |
_NeedSpeed_, Mi też wyskakują pytajniki ale gdzieś jest sposób na forum żeby nie wyskakiwały
![]() Baterie zrobiłem sam, bo zainteresował mnie ten post Doom tego rosjanina, co nam pokazał ten program itp. W Weekend napiszę jak korzystać z programu, a już dzisiaj potrzebuje testera tych baterii. Więcej w projektach. Pozdro [ Dodano: 2009-10-21, 15:55 ] Ta wielkość baterii jest chyba za mało, bo wygląda mikroskopijnie, nie widać jej prawie. |
![]() |
![]() |
31 Oct 2009, o 20:21 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian wrote: Ta wielkość baterii jest chyba za mało, bo wygląda mikroskopijnie, nie widać jej prawie. Możę trzeba wsadzic wieksze bitmapy? |
![]() |
![]() |
6 Nov 2009, o 21:59 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adrian, zrobiłem reupload za Ciebie.
![]() |
![]() |
![]() |
6 Nov 2009, o 22:10 |
pawelooss, spoko. Tak i tak mam trochę zaległości, bo wszuystkie moje patchy były na Odsiebie.com to dlatego nie mam czasu na nic
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
8 Nov 2009, o 10:32 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wytłumaczyłby mi ktoś (albo zrobił jakiś poradnik) krok po kroku jak tworzyć te nify? Bo próbowałem i wszystkie próby poszły na marne. Gdy wrzucałem podmienione nify albo wogóle się nie wyświetlały, albo tylko przez ułamek sekundy.
Chodzi m. in. o takie rzeczy jak: - przeźroczyste pixele trzeba wycinać jakimś programem czy wystarczy pomalować na jakiś konkretny kolor a BMPtoNIFconverter sam sobie wytnie? - jaki to konkretnie obraz bmp ma być (monochromatyczny, 16-kolorowy, 256-kolorowy czy 24-bitowy) - czy trzeba coś zaznaczyć w oknie programu? (bo u mnie kwadraciki) |
![]() |
![]() |
8 Nov 2009, o 11:27 |
kosmita1993, dla mnie ten program też jest jakby zagadką ale już troche wiem
![]() kosmita1993 wrote: - przeźroczyste pixele trzeba wycinać jakimś programem czy wystarczy pomalować na jakiś konkretny kolor a BMPtoNIFconverter sam sobie wytnie? BMP chyba nie obsługuje przezroczystości to pewnie trzeba wokół pomalować na biało ![]() kosmita1993 wrote: - jaki to konkretnie obraz bmp ma być (monochromatyczny, 16-kolorowy, 256-kolorowy czy 24-bitowy) Hm... chyba program sam sobie konwertuje do swoich potrzeb ![]() kosmita1993 wrote: - czy trzeba coś zaznaczyć w oknie programu? (bo u mnie kwadraciki) Jak dobrze Doom ( Rosjanin, który pokazał nam program na forum )pokazał to tak jak na rysunku ma być. Był gdzieś poradnik na forum żeby pozbyć się tych kwadracików. Jak znajdę to dam ![]() |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 16:57 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nonam_e zrobił mi na zamówienie kilka NIFów z plików BMP. Na ich podstawie dowiedziałem się kilku rzeczy:
1) pliki bmp - 256-kolorowe; 2) tło które program ma wyciąć ma być chyba poprostu jednolite (ja stosowałem dokładnie takie jak na screenach poniżej), 3) aby stworzyć jednoklatkowego NIF'a, trzeba zaznaczyć tylko ostatnie okienko w oknie programu. Właśnie zrobiłem tym sposobem kilka NIF'ów i wszystkie DZIAŁAJĄ!!! przykładowe działające bmp: wykonany przez nonam_e: ![]() wykonany przeze mnie: ![]() Wychodzi na to, że zrobienie własnego NIF'a jest banalnie proste. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 24 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Free Download » Download Zone na Komputer » Programy na komputer » Programy: Modding - patchowanie softu |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)