![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia Android » Patche & Tuning » Modyfikacje Nokia X |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[X/XL][Rom][4.4.4] CyanogenMod 11 M8 |
---|
![]() |
15 Aug 2014, o 22:15 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Port CyanogenModa 11 od AngSanley z XDADevelopers Screeny: Instalacja: 1. Wykonaj factory reset. 2. Wyczyść dalvik cache oraz data cache. 4. Sformatuj System. 5. Zainstaluj cm-11-20140814-NIGHTLY-normandy.zip (Użytkownicy Xl dodatkowo cm-11-patchOnly-normandyXL-#3.zip). 6. Uruchom ponownie telefon. Zalecane flashowanie za pomocą MIUI Recovery Bugi: Nie działa: - Kamera - niepoprawne kolory - Sensory (Zbliżeniowy, Autorotacyjny, Światła) DOWNLOAD/POBIERZ: cm-11-20140828-NIGHTLY-normandy.zip cm-11-patchOnly-normandyXL-#3.zip ROM OS Version: 4.4.x KitKat ROM Kernel: Linux 3.4.x Status: Beta Current Beta Version: 08142014 Źródło: Changelog: 09 sie 2014: - 1.wersja 14 sie 2014: - nowa wersja z poprawkami - link do patcha dla XL 15 sie 2014: - dodano screeny - poproawiono sekcję "bugi" |
Last edited by MUsk on 21 Aug 2014, o 09:22, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Aug 2014, o 16:46 |
DaemonX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czy toto wspiera też Nokia X Dual?
|
![]() |
![]() |
18 Aug 2014, o 17:00 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ze screen'ow wnioskuje, ze raczej tak
![]() |
![]() |
![]() |
18 Aug 2014, o 18:22 |
DaemonX wrote: A czy toto wspiera też Nokia X Dual? Tak, wspiera. ############################## A tak btw. są Nokie X nie dual sim? |
![]() |
![]() |
19 Aug 2014, o 11:47 |
MUsk wrote: A tak btw. są Nokie X nie dual sim? Mea culpa! Nie wiedziałem, że Nokia wypuściła same duale. Dziękuję za poprawienie i mam jeszcze dwa pytanka: - Co to jest ten RIL (tak swoją drogą chyba naprawiony z tego co widzę na xda)? - Czy on jest spolszczony? |
![]() |
![]() |
19 Aug 2014, o 11:55 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RIL odpowiada za połączenia telefoniczne OIDP.
Wszystkie androidy mają polski język.wyjątkiem mogą być jedynie MIUI albo Lewa/MokeeOS, tam nie zawsze jest spolszczenie ze względu ilość zmian w takiej nakładce |
![]() |
![]() |
19 Aug 2014, o 18:46 |
![]() |
![]() |
20 Aug 2014, o 12:12 |
Wykonaj pełen backup za pomocą recovery, które teraz posiadasz, następniej wgraj cm i sprawdz czy wgrał się poprawnie, jeśli nie przywróć pliki z backupu i zmień recovery na MiUi
![]() |
![]() |
![]() |
21 Aug 2014, o 19:43 |
jezierek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystko śmiga jak należy
![]() Przez Miui też elegancko. Tylko czekać na wersję ostateczną i atak! ![]() |
![]() |
![]() |
26 Aug 2014, o 10:21 |
puszekkk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No no. Nokia nie potrafi zrobić updatu systemu , a grupka ludzi z xda potrafi. To trochę jak z kitkatem na szajsunga galaxy s3
|
![]() |
![]() |
5 Sep 2014, o 10:24 |
Czyżby Nokia/MS tak namieszało, że nie ma do tej pory fixa? Prace chyba utknęły...
![]() |
![]() |
![]() |
10 Nov 2014, o 20:31 |
zyggi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstalowalem sobie ten rom(wersja z 28.08), nie dziala akcelerometr i zaden z trybow pamieci przy podpieciu przez usb
ktos tez tak ma? [ Komentarz dodany przez: MUsk: 9 listopada 2014, o 14:25 ] Akcelerometr nie ma prawa działać. Wspomniane jest w pierwszym poście, że brak jego wsparcia ![]() Jak to jest z trybem USB, nie wiem. Podpinam się do pytania. [ Dodano: 10 lis 2014, o 17:36 ] jednak na xda wspominaja tylko o zblizeniowym i oswietlenia, przynajmniej w pierwszym poscie ![]() [ Komentarz dodany przez: MUsk: 10 listopada 2014, o 19:24 ] Rzeczywiście, sorki, mój błąd, źle przeczytałem. Trochę dziwne. Spróbuj wgrać cm od nowa. [ Dodano: 10 lis 2014, o 19:31 ] na razie wrocilem do oryginalu, chce rozeznac jak sie to uzywa, bo to nowy nabytek i zastanawiam sie ktora opcje wybrac normalny andek - wiadomo choc z bledami oryginal - cudo? ![]() lewaos - fajny ale za duzo krzaczkow i zwisow, przynajmniej u mnie |
![]() |
![]() |
11 Nov 2014, o 17:06 |
Ronny93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wie ktoś może jak wrócić z customowego romu na oryginalny?
|
![]() |
![]() |
11 Nov 2014, o 17:56 |
zyggi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
opisane tutaj
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2747262 u mnie zadzialalo bez problemu, po cm11 i lewaos |
![]() |
![]() |
14 Jan 2015, o 22:19 |
killerjestjeden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przywracając sposobem opisanym na forum XDA mogę oddać telefon na naprawę gwarancyjną, czy coś jeszcze muszę wgrać ?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia Android » Patche & Tuning » Modyfikacje Nokia X |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)