![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 4 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Czy 5230 ma czujnik swiatla ? |
---|
![]() |
23 Sep 2012, o 09:26 |
szpaner1998 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam . Chcialbym sie dowiedziec czy 5230 ma czujnik swiatla ?
|
Last post |
![]() |
![]() |
23 Sep 2012, o 09:41 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak ma czujnik ruchu i światła
![]() |
![]() |
![]() |
23 Sep 2012, o 10:04 |
szpaner1998 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak sprawdzic czy dziala ?
|
![]() |
![]() |
23 Sep 2012, o 11:01 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Phoenix Service Software 2011.46.002.47246 - odnajdujemy telefon - włączamy Testing --> Display Test (zakładka LIGHTS) - dajemy V przy Ambient Light Sensor i klikamy Read wyświetli się jakaś wartość !!! u mnie wyskoczył błąd i info że trzeba zrobić kalibrację !!! następnie zakrywamy kamerkę z przodu obudowy i klikamy Read - wartość powinna być niższa jeśli nie jest to trzeba kalibrować -- KALIBRACJA wchodzimy do menu Tuning --> Ambient Light Sensor Calibration !!! u mnie wyskoczyły 2 kolejne błędy które oczywiście zignorowałem !!! - odhaczamy V przy default i klikamy na Read, powinny pojawić się wartości w polach AD-Count !!! u mnie wywaliło Błąd pomyślałem więc że kupiłem tel z uszkodzonym czujnikiem, jednak nie zmieniłem trochę procedurę i zahaczyłem V i kliknąłem Write wgrałem tym samym jakąś wartość ale jaką nie wiem, przy tym ustawieniu nie ma danych jest tylko podane przy efficient 1.0000 - po tej operacji zacząłem kalibrację odhaczyłem V i kliknąłem Read -> pojawiły się wartości Kalibracja polega na przepisywaniu tych wartości z pól AD-Count do Reference level i klikaniu na Calibrate do momentu aż wartości efficient będą równe 1.0000 najlepiej to robić w dzień choć ja to zrobiłem przy świetle telefon powinien leżeć w jednym miejscu podczas kalibracji Na koniec wyłączyłem i włączyłem telefon bo mi się klawisze nie zapalały 4. Efekt: działa mi ustawienie jasności a w dzień (przy świetle) gasną klawisze czyli git -- Może mój opis komuś pomoże powodzenia pozdrawiam Spróbuj w ten sposób ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 4 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)