![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[300] Czy da się sprawdzić czy to wina softu, że dotyk nie działa? |
---|
![]() |
28 Jul 2013, o 22:54 |
adapter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam nokię 300 (T&T) i czasami w niej wariował dotyk ale po chwili się to naprawiało więc nie robiłem nic z tego. Raz kompletnie ekran się rozkalibrował nie wiedzieć czemu. No jakimś cudem udało mi się wejść w kalibracje ale klikając w te środki kół nie pojawiało się następne koło, dobra... Zresetowałem telefon, a jako że na blokowanie mam kod (pamiętam go) to nie mogę odblokować telefonu bo po prostu dotyk nie działa a jak coś załączy to jak wpisze kod nie mogę nadusić OK.
![]() Czy wgranie softu może pomóc? I jest tutaj gdzieś poradnik "Jak wgrać soft", czy coś takiego? Bardzo proszę o pomoc. Czy może wymiana dotyku załatwi sprawę? |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Jul 2013, o 23:43 |
adrian72411 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak i tak dzaial faq
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 02:37 |
twoje tak i tak bardzo dużo mówi, można konkretniej?
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 02:52 |
adrian72411 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wgrywajac soft sprawdzisz czy to jego wina jak wgrac soft masz w faq
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 03:50 |
W FAQ znalazłem tylko sposób dla DZIAŁAJĄCEGO TELEFONU, jakoże mój telefon jest pół-działający to nie jestem wstanie wybrać trybu Nokia Suite.
![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 07:48 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A więc spróbuj wgrać jak dla wyłączonego telefonu: faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt06
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 16:36 |
Macie może najnowszy soft polski dla Nokii 300 RM-781?? Chciałem wziąć soft z NaviFirm ale jest napisane że taki temat nie istnieje a na stronie mrcrab.net nie ma polskiego softu.
![]() [ Dodano: 29 lip 2013, o 16:36 ] Proszę pomóżcie ![]() Nawet może być ten ang. soft, ale jakie pliki mam pobrać z tego mrrab.net? |
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 17:08 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najnowszy z PL językiem jest 7.57.
Wybierz jeden z PC zależnie od kolorystyki telefonu Pobierasz wszystkie pliki, przerób je wg tego: co-zrobic-gdy-phoenix-wyrzuca-blad-o-bledym-podpisie-plikow-softu-vt29559.htm i flashuj. Ale IMO to nie będzie wina softu ale dotyku które padają masowo we wszystkich Nokiach T&T |
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 18:15 |
Okej spróbuje, ale nie wiem też właśnie czy dotyk nie padł, bo czasami jak sie ekran dotknie to coś tam zawibruje.
[ Dodano: 29 lip 2013, o 18:15 ] Próbuje już nie wiem który raz zflashować go, ale gdy podłączam kabel usb to zaczyna się ładować (mimo, że jest naładowany) jak odlłączam i wyjmuje bat. podłączam, wkładam bat i klikam na czerwoną słuchawkę (bo tym się włącza tel.) to się pokazuje ikona ładowana i nic ciągle że błąd... Co robić? Czasami też pokazuje się Bateria naładowana. Oszczędzaj energie i odłącz ładowarkę od źródła zasilania... |
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 18:28 |
Wyjmij baterię, podepnij kabel, w momencie gdy program poprosi o podpięcie fona i naciśnięcie wyłącznika to włóż baterię i naciśnij wyłącznik. Musi ruszyć
![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 18:58 |
Co chwile mam błąd i musze klikać Retry (http://scr.hu/0goj/71128)
Robie wszystko według wskazówek, odłączam tel wyjmuje bat., podłączam tel., wkładam bat., naciskam power (czerwony telefonik) nic się nie dzieje ekran się robi biały i po chwili zaczyna się ładować, ja już nie wiem co mam robić.. ![]() [ Dodano: 29 lip 2013, o 18:58 ] Telefon sie flashuje czy co? http://scr.hu/0goj/gt5pe Bo Phoenix tak jakby sie zaciał, bo nie moge go otworzyć, chyba że zachowam Mozille, ale i tak na nim nic robić nie mg. ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 19:00 |
Nie, nie flashuje się. Zawiesił się. Ubij proces i zacznij od nowa.
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2013, o 19:33 |
Włączyłem robiłem tak jak w poradniku i wyłączył się po zrobieniu tej kombinacji odłącz usb. wyjmij bat. podł usb. włóż bat., power i znowu się "ładował". Pojawił się jakiś komunikat coś tam DUMP niestety za szybko wcisnalem ok i nie zrobiłe skrina.
![]() [ Dodano: 29 lip 2013, o 19:11 ] Powtórka tym razem mam skrina. http://scr.hu/0goj/fgs3o [ Dodano: 29 lip 2013, o 19:33 ] Wgrał się soft, ale to chyba wina dotyku... Bo czasami załapuje coś ale zupełnie coś innego niz klikam |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|