Witam;
Sprawdzałem w szukajce nie było.
Pokrótce - E5 kupione w Grudniu 2010 - nowe na gwarancji - RM-632 Carbon Black Product code 0595193
Telefon był w ciągu 3 miesięcy w serwisie 3 razy bo po uruchomieniu losowo raz na jakiś czas sam się wyłączał.
Mam 3 stępelki w gwarancji, że wgrali soft.
Postanowiłem go fleshować bez udziału serwisu bo to żaden interes co 2 tygodnie oddawać go na 1 tydzień.
Czy komuś udało się postawić ten telefon na nogi przy użyciu Phoenixa lub czegokolwiek innego po USB ?
Zrobiłem tak - sciągnąłem NAVIFIRM 1.3 + najnowsze firmware do E5- "BLACK EURO3 42.014 v03"
Zainstalowałem najnowszego Phoenixa - podłączyłęm fona i wszystko OK do momentu kiedy zaczyna odliczać od 25 do 1 i próbuje się ponownie połączyć.
Każe włożyć i wyjąć USB z kompa i po jakimś czasie mówi, że się nie udało.
Jedyne co uzyskałem to to , że po wciśnięciu POWER - wibra zaczyna działać tak jak przy włączaniu - ale dalej jest ciemny ekran.
Próbowałęm na 2 kompach - jeden z W7 drugi z XP.
Może używam za starej wersji firmware ?
Zastanawiam się co robić - czy oddać fona w oparciu o Rękojmie i olać sprawę - czy pokombinować i nauczyć się stawiać system we własnym zakresie.
Dodam, że telefon mi się podoba, spełnia moje oczekiwania i raczej wolałbym go zachować - jednak wożenie go co 2 tygodnie do serwisu gwarancyjnego jest już nużące.
Próbowałem około 20 razy - nie wierzę, że jak spróbuje jeszcze 20 razy na tych samych ustawieniach to się coś zmieni.
Może komuś się udało i pomoże.