![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Czy tutaj jest może wzmacniacz? |
---|
![]() |
30 Dec 2014, o 00:48 |
Grot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, dostałem mini wieżę Clatronic do zabawy. Szukam w niej wzmacniacza audio, żeby wieżę podłączyć jakoś do komputera (jako głośniki). Generalnie nic nie musi poza tym działać (radio/cd/kasety). Macie jakieś pomysły?
![]() Elektronikiem nie jestem, lutownica mi obca więc jak coś wiecie to jak do dziecka proszę ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Dec 2014, o 02:45 |
adrian72411 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trochę tu elementów brakuje:D wzmacniacz to ten scalaczek z radiatorem małym tak obstawiam xd zdejmij go i spisz nazwę. Nie lepiej zrobić Ci na tda1558q? 4 elementy dolutować poradzisz z tym n apewno
![]() [ Dodano: 30 gru 2014, o 01:44 ] ![]() [ Dodano: 30 gru 2014, o 01:45 ] a i c3 jest zbędny jeśli zasilasz zasilaczem nieregulowanym ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2014, o 17:44 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian72411 wrote: wzmacniacz to ten scalaczek z radiatorem małym tak obstawiam hehe nie Grot, Na tej płycie nie ma prawie żadnych scalaczków. A wzmacniacz był umieszczony pod IC402, nawet na płycie jest nadrukowany kształt radiatora i są otwory na kołki mocujące do wlutowania. Także na nic ci się nie zda ta płytka ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2014, o 22:00 |
Podaj jakie masz glośniki ile ohm i wat to coś prostego się dobierze. Wcześniejszy scalak jest do glosników 4ohm i ma 2x22w
|
![]() |
![]() |
30 Dec 2014, o 22:29 |
Nic z niej nie wyrywałem, a mam info że głośniki działały głośno - podobno grało radio (CD i kasety mogły nie działać).
Generalnie na razie nie mam funduszy na jakiekolwiek inwestycje (konto jest bardzo spłukane), zadowolę się jednym głośnikiem ![]() ![]() Mam oprócz nich na stanie 2x Unitra Tonsil ZG 15C11 15w 8 ohm i 2x Unitra Tonsil GD1016/6 5/6W (na naklejce mam 5 na głośniku 6) 4ohm. |
Last edited by Grot on 30 Dec 2014, o 22:37, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
30 Dec 2014, o 23:28 |
![]() |
![]() |
31 Dec 2014, o 00:56 |
To jest chyba za skomplikowane dla mnie, raczej skuszę się na jakiegoś gotowca kiedyś. Po za tym z narzędzi, to oprócz wielkiej starej lutownicy, jakichś szczypiec, kombinerek nic nie mam.
|
![]() |
![]() |
31 Dec 2014, o 17:46 |
i to wystarczy
![]() |
![]() |
![]() |
1 Jan 2015, o 17:12 |
Póki co i tak wstrzymuję się, może jednak jak coś pomyślę to dałoby radę.
PS. Tranzystorów to raczej bym musiał w sklepie poszukać ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Elektronika |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)