![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 2 of 3 [ 36 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E51] Dead flashing i brak polskiego Product Code. |
---|
![]() |
28 Sep 2009, o 16:09 |
procek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W porządku, będę próbował 300.xxx - z forum to pobrać to?
http://rapidshare.com/files/186016439/R ... .0_E51.exe A co do haka... Generowanie certyfikatu na chińskiej stronce, podpisanie HaloX, odpalenie tego programiku na telefonie i Symbian hacked... Pewności nie mam, że miałem 400.xxx |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 16:13 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
procek wrote: W porządku, będę próbował 300.xxx - z forum to pobrać to? Tak, jeśli nie będzie tam Twojego PC, to szukasz kolejnych paczek v.3.1 itd. lub ściągasz brakujący soft NaviFirmem. |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 17:58 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wasiesto wrote: pawelooss, więc musi to być zależne od poniektórych modeli. Działa na wszystkich w N95 nie działa, w N82 nie działa, w E50 nie działa, E66 nie działa, 6210N nie działa a w N97 nie próbowałem ![]() Quote: PS. Wcześniej miałem Siemensa SX1 - tam flashowanie było o niebo prostsze, choć telefon znacznie bardziej zawodny Masz racje. Dużo lepiej się wgrywa do niego softy. I można bez problemu downgrade robić. I uwalić jest go okropnie trudno. Jak nie ma uszkodzonego core to da się go cały czas flashować ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-09-28, 18:00 ] Bardzo łatwo flashuje się S40 - też do czasu, gdy nie uszkodzisz MCU. ![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 21:18 |
Na bank mam 400.xxx bo wgrywanie 300.xxx kończy się komunikatem o wgrywaniu starszego softu. Czyli miałem złamanego Symbiana z 400.xxx
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 21:30 |
Quote: Latest available software for Nokia E51, product code 0559242 Version: 300.34.56 procek, to ja wysunę jednak taką teorię - miałeś shackowany 300, próbowałeś wgrywać 400, ale nie poszło do końca, choć telefon zdążył sobie zakodować, że najnowszą wersją, którą miał, była 400. ![]() Wklej log z programu flashującego, może coś odczytamy. |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 22:30 |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 22:36 |
procek, no więc, jeśli za n-tym razem się nie udaje, to po USB już nic sam nie poradzisz. Ale nie martw się - soft się wyczyścił i tak, więc serwisanci nie będą raczej dochodzić, co i dlaczego, tylko od razu przejdą do dead flashingu.
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 22:39 |
Milusio
![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 22:42 |
Nie wiem, jak wygląda sprawa z padniętymi raz telefonami - czy bywa to tylko jednorazowy wypadek, czy taki telefon ma coś tam uszkodzone i dlatego flash przez USB nie odnosi pozytywnego skutku. Nie wypowiem się na ten temat.
![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 22:49 |
Siemens SX1 lubiał padać bez powodu - po prostu "bo tak". Moim zdaniem to sytuacja taka pojawia się przez pomijanie transakcji w implementacji systemu. Np w Windows Mobile od niedawna dopiero wprowadzono ten mechanizm - gwarantuje nam to, że plik albo się cały zapisze, albo nie... A takie uszkodzenie jak ma moja E51 wygląda mi na przerwany zapis pliku "bo coś tam". Tylko, że ja telefon użytkowałem normalnie
![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 23:53 |
procek wrote: A tak z ciekawości - łamałeś Symbiana tak jak pisałem powyżej? Chińska stronka, programik podpisany własnym certyfikatem itd? Dokładnie. procek wrote: Jeszcze jedno pytanko: Co muszę wziąć do Nokia Care? Telefon i karta gwarancyjna musi być, dowód zakupu (umowa) powinien, a pudełkiem też możesz się pochwalić - nie zabiorą ci go, ale będą widzieć, że jesteś w pełni przygotowany. ![]() |
![]() |
![]() |
30 Sep 2009, o 18:24 |
Jutro czeka mnie podróż do Nokia Care w KrK
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-09-30, 18:26 ] http://nokiahacking.pl/e51-dead-flashin ... .htm#16939 ![]() Ok - pytam dla pewności ![]() ![]() [ Dodano: 2009-10-01, 19:06 ] Oddałem - przyjęli bez problemu. Martwi mnie tylko tyle, że na karcie zgłoszenia naprawy wpisali PC spod baterii - nie wiem czy ten w telefonie się zmienił i nie wiem czy do tego dojdą... No nic - trzymam kciuki ![]() |
![]() |
![]() |
1 Oct 2009, o 19:28 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
procek wrote: Martwi mnie tylko tyle, że na karcie zgłoszenia naprawy wpisali PC spod baterii - nie wiem czy ten w telefonie się zmienił i nie wiem czy do tego dojdą... Chyba byłaby takowa opcja: wprowadzić telefon w Test czy Local Mode i wtedy odczyt PC powinien być możliwy. Ale pewnie lutną sofcik z PC spod baterii i wsio. ![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2009, o 22:14 |
Miało być 2-3 dni, a tymczasem cisza... SMSka z Nokii Care nie dostałem. Wchodząc na przygotowaną przez nich stronkę można obserwować status naprawy, oto i on:
Data rejestracji 2009-10-06 Status naprawy Czeka na test Usterki 4100 - problem włącz, restartowanie, contact service - - Naprawy 270 - BER-naprawa nieopłacalna (nieekonomiczna) Ciekawa ta data rejestracji - telefon oddany do salonu w zeszły czwartek... Czy wywróżycie coś z tych danych, bo jakoś zaczynam się denerwować zwłaszcza określeniem "naprawa nieopłacalna". |
![]() |
![]() |
7 Oct 2009, o 22:15 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
procek wrote: 270 - BER-naprawa nieopłacalna (nieekonomiczna) kosztuje to u nich więcej niż twój telefon:) |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Next Page 2 of 3 [ 36 posts ] Previous topic | Next topic |
|