![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 36 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E51] Dead flashing i brak polskiego Product Code. |
---|
![]() |
27 Sep 2009, o 13:39 |
procek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Padła mi Nokia E51 (normalnie działała, wyłączyłem, włączyłem i już nie wstała). Pobrałem paczkę (400.xxx) zgodnie z instrukcją i mam problem z Product Code - mojego nie ma na tej liście z której należy go wybrać. Pobrałem więc starszą paczkę 200.xxx chyba i tam jest mój Product Code, ale wiem, że nie można zgrać starszego softu... Telefon mam niby na gwarancji, ale 1. robiłem HACK na Symbiana 2. W salonie Plusa będą mi to naprawiać najmniej 2tyg. Tu pojawia się pytanie: Co zrobić w takiej sytuacji? |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Sep 2009, o 13:41 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
procek, ja bym oddał na gwarancje
![]() Wersje FW możesz obniżyć Jafem phoenixem broń boże |
![]() |
![]() |
27 Sep 2009, o 13:47 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
27 Sep 2009, o 13:49 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro e51 się nie włącza to jak zobaczą, że miałeś złamanego symbiana?:) Znaczy się teoretycznie pewnie jakoś tam mogliby do tego dość, gdyby pogrzebali, ale jeszcze nie słyszałem o takim przypadku.
Jak masz gwarancję to oddawaj. Nie musisz do plusa, możesz bezpośrednio do nokii, bo plus i tak by wysyłał telefon do nokii, więc pominiesz pośrednika |
![]() |
![]() |
27 Sep 2009, o 20:01 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hacka nie zobaczą. Pierwsze co zrobią to wgrają nowy soft. Oddaj do nokii będzies miał to w max 2 dni zrobione.
[ Dodano: 2009-09-27, 20:15 ] A formata możesz zrobić? |
![]() |
![]() |
27 Sep 2009, o 23:43 |
Właśnie. Spróbuj najpierw tak. Trzymaj wciśnięte jednocześnie klawisze: 3,*,zielona słuchawka i włącz telefon. To format telefonu, więc stracisz wszystko, ale a nuż zadziała i obejdzie się bez dalszych kroków
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 00:58 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
michero wrote: Właśnie. Spróbuj najpierw tak. Trzymaj wciśnięte jednocześnie klawisze: 3,*,zielona słuchawka i włącz telefon. To format telefonu, więc stracisz wszystko, ale a nuż zadziała i obejdzie się bez dalszych kroków od kiedy ten kod działa w s60v3?? w s60v3 i nowżych format robi się tylko przy włączonym telefonie i kod *#7370# próbuj dead usb i najnowsze FW olej na razie polskie PC, spróbuj jakieś inne byle by telefon wstał, potem będziesz myślał o tym. |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 01:03 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wasiesto, dziw się, ale dead hard format działa - sam go robiłem w E51. W S60v5 też można.
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 01:05 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, więc musi to być zależne od poniektórych modeli.
w N95 nie działa, w N82 nie działa, w E50 nie działa, E66 nie działa, 6210N nie działa a w N97 nie próbowałem |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 15:06 |
Oddam ją do Nokia Care w Krakowie, ale to dopiero w czwartek
![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 15:27 |
Gdybyś oddawał to nic ściemniać nie musisz. Po prostu go wyłączyłeś i nie chce się włączyć
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 15:35 |
Pobrałem soft przy pomocy Phoenixa, niestety nie ma softu dla Plusa w wersji 400.xxx:
Flash: Phone reported that it does not allow to flash SW becasue it is older than existing. Wcześniej nie przeczytałem (wiem, mój błąd), ale mam dokładnie taki sam przypadek, co kolega w tym temacie: http://nokiahacking.pl/e51-padla-vt2588.htm Chciałbym postawić go w domu, bo jak padnie jeszcze raz, a będzie już po gwarancji to wtedy Nokia Care nic mi nie da... Mogę próbować wgrywać 400.xxx z innym PC - tak też robiłem wcześniej... Jak telefon wstanie to można jakoś zmienić PC na oryginalny? PS. Wcześniej miałem Siemensa SX1 - tam flashowanie było o niebo prostsze, choć telefon znacznie bardziej zawodny ![]() |
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 15:39 |
No to jaki w końcu miałeś soft przed awarią? Skoro piszesz o shachowanym systemie, to nie mógł to być 400, tylko najwyżej 300.
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 15:47 |
Nie daję sobie głowy uciąć, ale był to 400.xxx i udało się shackować symbiana... Pewny jednak nie jestem... Ma to jakieś znaczenie?
|
![]() |
![]() |
28 Sep 2009, o 15:59 |
Nie ma jeszcze metody, która pozwalałaby shackować najnowszy soft, wiedziałbym o tym.
![]() procek wrote: Ma to jakieś znaczenie? Najlepiej byłoby wgrywać jednak ten sam soft, a więc spróbuj 300 - tam na bank znajdziesz brand Plusa. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 36 posts ] Previous topic | Next topic |
|