Witam (Mój 1 post na forum )
Zmieniłem sobie PC w mojej 5200 z orange black na all black, zapisał mi się bez problemu, następnie spróbowałem zabawy z NSU (komórka stara, to i gwarancji już nie mam), wprawdzie soft miałem aktualny, ale była opcja "przeflashowania ponownie". Niestety, brandu się przez to nie pozbyłem, choć, co ciekawe - zrobiłem "factory default" w NSS i pojawił mi się Active Idle w telefonie zamiast ekranu Orange, jednak po restarcie znikł i nie mam ani tego AI, ani paska z Orange Z kolei zrobiłem factory default w telefonie - i pięknie wskoczyły wszystkie dodatki z brandu (motyw Orange, ekran Orange, itp) z czego wniosek, że NSU najpewniej dalej zapisał mi do fona brandowy content.
Nie chcę ściągać Phoeniksa, nie mam tyle miejsca na dysku (lol, ale to prawda - siedzę na Linuksie i dla Win mam tylko 10GB partycję) i stąd moje pytanie. Zauważyłem, że w NSS też jest opcja flashowania, ale gdy jej próbuję wywala błąd "USB: nieobsługiwana funkcja" - czy do flashowania przez NSS muszę mieć box?
Ewentualnie czy znacie inne równie niewielkie programy do flasha po USB bez boxa, dobrze jakby miały też opcję stawiania z dead - tak na wszelki wypadek
A przy okazji, czym się różni PC dla "latin all black" od "latin black"?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 kwietnia 2010, o 14:45 ]
Wydzieliłem posty do odpowiedniego nowego tematu.