adrian219 wrote:No wpisujemy do CV, żeby pokazać pracodawcy, że mamy jakieś doświadczenie. Chyba, że chodzi Ci o to, żeby szef był z nas bardziej zadowolony i w przyszłości, żebyśmy sobie lepiej radzili z wykonywaną pracą. A nie, żeby te nasze praktyki pomogły nam podczas rozmowy kwalifikacyjnej o pracę.
adrian219 wrote:Nie jest źle, jako uczeń liceum powiem Ci, że wcale nie gonimy z materiałem, a podręczniki skończymy najpóźniej w czerwcu (z większości przedmiotów).
adrian219 wrote:Tak wiem, jestem uczniem liceum.
adrian219 wrote:Ale licealista z maturą jest o rok szybciej na rynku pracy.
adrian219 wrote:Co z tego, że można więcej pracować w domu, jak debile w szkole przeszkadzają nauczycielowi, skoro można skorzystać z lekcji z normalny sposób i jeszcze poświęcić ten sam czas (a zwykle mniej) na pracę w domu?
adrian219 wrote:Z życiem towarzyskim bardzo dobrze sobie radzę. Oceniłeś mnie na takiego kujonka, chociaż sam bym o sobie tak nie powiedział. Moje życie to nauka, sport, praca, znajomi i dziewczyny.
Mati91 wrote:Warto też podkreślić, że mimo wszystko duża część zatrudnionych ma umowy śmieciowe z minimalnym wynagrodzeniem, a młodzi jak już dostaną umowę o pracę to na ogół 3mce próbnej, potem rok albo dwa i zwolnienie... No i za 1200zł netto to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać...
adrian219 wrote:Yyyy, a jak nie napiszesz egzaminu zawodowego?
adrian219 wrote:Przygotowując się do egzaminu zawodowego nie wyrobisz z napisaniem dobrze matury (uogólniam teraz oczywiście).
adrian219 wrote:Ale kosztem roku dłuższej nauki. Coś za coś.
adrian219 wrote:a koleś po liceum bardziej w rozbudowanej matematyce
adrian219 wrote:Też nie wiem jak to wygląda sytuacja w technikum, lecz podejrzewam, że gorzej, bo przedmiotów zawodowych jest kilka i wszystkie nie mogą się skończyć po jednym czy po dwóch latach. No chyba, że się mylę.
adrian219 wrote:W moim otoczeniu poszło masę debili (rekrutacja od 90 punktów do tego najlepszego technikum to jakaś kpina, jak do mojego liceum był próg 130) do technikum. A nie chciałbym z nimi spędzać czas na lekcjach, bo albo rozwalają całe zajęcia swoimi beznadziejnymi żartami albo zachowują się jak upośledzeni. W liceum spędzam czas z normalnymi ludźmi, bez dennych wybryków - co nie oznacza, że często świetnie się bawimy, bo trzeba znać jakieś granicę "dobrego smaku".
Mati91 wrote:poszedlem bo wszedzie tylko mechanik, kucharz
adrian219 wrote:A te narzucone przez szkołę (technikum) to zwykle pic na wodę, uczniowie technikum określają to jako "wakacje w środku roku".
adrian219 wrote: W liceum spędzam czas z normalnymi ludźmi,
Mati91 wrote:No i kolejna kwestia zobaczcie jaka jest średnia zdawalność technika? Bardzo mały procent ludzi zdaje praktykę (na papierze), bo wymóg 75% jest przesadzony.
adrian219 wrote:Masz na myśli maturę z Informatyki? Czy ogólnie?
adrian219 wrote:To była taka reakcja na to, że po liceum jak nie zdasz matury to zmarnujesz 3 lata.
No ale przecież w teorii jak nie zdasz egzaminu zawodowego to zmarnujesz sobie rok
bombel201 wrote:Znam takie osoby, ktore cale zycie tylko ksiazki, zajecia dodatkowe, korki i czy sa szczesliwsze? Coz oceniam przez pryzmat, ze niestety nie bo teraz kiedy chca sie bawic to wiekszosc sie juz wyszumiala duzo wczesniej i teraz maja piorytet uczenia sie, powazniejszych spraw niz balangowanie
ZiomalMarcin wrote:Dopóki nie znajdzie się drugi Brunon K. który zrealizuje swój plan i wykurwi wszystkie świnie z wiejskiej, będzie nadal bez zmian. Nadal będą dwie partie i te same ryje pod innymi tytułami.
IuDeX wrote:O czym to świadczy?
Mati91 wrote:Dobrze, że ma gościa jelenia, który ją utrzymuje...
nemo333 wrote:to znaczy ze jest tepa pi*** jak nie potrafi sobie ogarnac ani roboty ani zaj szkoly ktora by ja douczyla skoro z jej wyksztalceniem nie ma pracy
pawelooss wrote:Ja w gimbazie kułem i były efekty, ale w sumie nikomu niepotrzebne. W technikum więc se trochę odpuściłem, wrzuciłem trochę na luz, no i mimo swoich piątek matura średnio wyszła. U mnie obie filozofie zbankrutowały. I co teraz powiesz. ;_;
pawelooss wrote:Ta.
IuDeX wrote:Łał, do mojego technikum też był taki próg jak do Twojego liceum. I co teraz?Ale pi***olisz XD
IuDeX wrote:Rozpierdalacie mnie. Wybieracie pod kątem dziewczyn szkoły? JA pi***ole XD
adrian219 wrote:Spokojnie, spokojnie, o tych dziewczynach piszę z przymrużeniem oka.
IuDeX wrote:A i jeszcze ludzie z szóstego liceum gdzie mieli rozszerzoną biologię nie potrafili ogarnąć naszych sprawdzianów z biologii i geografii, bo za trudne. O czym to świadczy? Osobiście myslę, że o niczym ale czekam na rozkminy adriana :v
pawelooss wrote:K'wa, ch*** to kogo obchodzi, ile sobie zmarnujesz.
pawelooss wrote:Dla pracodawcy liczy się to, co umiesz i sobą reprezentujesz, a nie ile masz lat.
pawelooss wrote:Ale pomijając to np. ja podejmę wkrótce decyzję, by zrezygnować ze studiów i zacząć je od początku. Też zmarnowałem rok?
Mati91 wrote:Moja siostra kończyła najlepsze LO w moim mieście na mat/fiz ze średnią 4,9! Na maturze zdała polski, angielski rozszerzenie, mate rozszerzoną oraz biologię , efekt? Niebawem mija jej rok jak siedzi na bezrobotnym.... Studia olała...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests