adrian219 wrote:Już nie gadaj tak, że tak tego nie odczuwasz, bo na pewno w środku też coś takiego odczuwasz.
adrian219 wrote:Inni żałują, bo mogli pracować już przez ten rok i zarabiać, zaoszczędzić grosze, a nie przesiedzieć i nic nie zyskać.
adrian219 wrote:Raczej tak, zyskałeś tylko to, że teraz wiesz jak to wygląda i nie będziesz popełniać błędów na pierwszym roku jak inni.
adrian219 wrote:A także będziesz przez rok kompletnie znudzony, bo większość materiału się będzie powtarzała pewnie z Twoich poprzednich studiów.
bombel201 wrote: wiec ciezko tutaj sie zgodzic z adrianem, ze kto chce ten pracuje.
Mati91 wrote:ale ona za 1400zł netto nie będzie pracować.
Mati91 wrote:No i kolejna kwestia zobaczcie jaka jest średnia zdawalność technika? Bardzo mały procent ludzi zdaje praktykę (na papierze), bo wymóg 75% jest przesadzony.
adrian219 wrote:Masz na myśli maturę z Informatyki? Czy ogólnie?
adrian219 wrote:Nie jest źle, jako uczeń liceum powiem Ci, że wcale nie gonimy z materiałem, a podręczniki skończymy najpóźniej w czerwcu (z większości przedmiotów).
adrian219 wrote:Ale licealista z maturą jest o rok szybciej na rynku pracy.
ZiomalMarcin wrote:Dopóki nie znajdzie się drugi Brunon K. który zrealizuje swój plan i wykurwi wszystkie świnie z wiejskiej, będzie nadal bez zmian.
pawelooss wrote:+4 ;_;
IuDeX wrote:Ja miałem 2 opcje. Sam sobie je załatwiam albo szkoła.
bombel201 wrote:Jak zamiast do matury sie uczyc balangowales nieanonimowy alkoholiku to nic dziwnego
adrian219 wrote:zyskałeś tylko to, że teraz wiesz jak to wygląda i nie będziesz popełniać błędów na pierwszym roku jak inni.
adrian219 wrote:No to rzeczywiście przez przypadek jest na bezrobotnym.
ZiomalMarcin wrote:wojny na posty wielkości grzyba atomowego.
WojtekGr wrote:A Ja to wszystko skończe w 4 nie w 3 lata. Bez zbędnego pospiechu.
WojtekGr wrote:A spieszy ci się. Bo mi na przykład nie.
WojtekGr wrote:A skąd wiesz, czy na tym kierunku znalazłby coś dla Siebie. Może zyskał oprócz tego przyszłość...
WojtekGr wrote:Niekiedy łatwiej znaleźć pracę ze średnim wykształceniem, a trudniej z wyższym. Dla chcącego nic trudnego
WojtekGr wrote:Adrian Prawda to ?
adrian219 wrote:Nie mówiłem o mentalności człowieka, a jedynie suche fakty, które działają 100% na korzyść licealisty z maturą niż ucznia technikum jedynie z maturą. Jasne, lepiej poczekać, przemyśleć, zastanowić się.
adrian219 wrote:Skoro poszła do LO, olała studia,
adrian219 wrote:Yyy, dlatego napisałem, że średnie liceum (do którego chodzę) = najlepsze technikum?
WojtekGr wrote:Ale kto tu chce iść do Technikum i nie zdawać. Przyjąłeś zły kierunek dyskusji. Cały czas myślisz że my tu nie chcemy pisać zawodowego. A my zakładamy że mamy mature + zawodowy co daję nam lepszą sytuację niż sama matura. Mam nadzieje że rozumiesz
adrian219 wrote:I jak już wcześniej to wyjaśniłem jest to kosztem jednego roku.
pawelooss wrote:I tak cię czeka rok przerwy w trakcie studiów, bo przy takim nawale materiału całkowicie dla ciebie nowego, w końcu noga ci się powinie. Oczywiście, możesz być tym wyjątkiem, ale ja oceniam po swoich licealistach. Po technikach ogarniają.
pawelooss wrote: słuchaj zawsze głosu serca HEJ
WojtekGr wrote:I tak cię czeka rok przerwy w trakcie studiów, bo przy takim nawale materiału całkowicie dla ciebie nowego, w końcu noga ci się powinie. Oczywiście, możesz być tym wyjątkiem, ale ja oceniam po swoich licealistach. Po technikach ogarniają.
adrian219 wrote:Ok, koleś po technikum będzie ogarnięty w zajęciach technicznych, a koleś po liceum bardziej w rozbudowanej matematyce, fizyce (bo tutaj miał bardziej kładziony nacisk) itd. Co się przyda? To i to. Co można nadrobić? To i to. Równowaga osiągnięta.
pawelooss wrote:Matematyka na studiach to zupełnie inna matematyka niż w średnich. Pisałem już wielokrotnie, ale nie dociera.
No chyba że w szkole macie jakiegoś prokolesia z matmy, który wam nadprogramowo zrobi jakieś granice, pochodne, całki. Ale wtedy też się rozdrabniasz i dekoncentrujesz ze swojego głównego celu, jakim jest dobre napisanie matury.
pawelooss wrote:Matematyka na studiach to zupełnie inna matematyka niż w średnich.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests