![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Triki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[S40v3] Dzwonienie podczas blokady klawiszy, nawet z kodem. |
---|
![]() |
21 Oct 2009, o 22:15 |
kamilloi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Z nieukrywaną dumą przedstawiam poradnik, Który jako pierwszy można otagować słowem hacking. Wykryłem błąd ![]() A teraz łopatologicznie i do rzeczy Po pierwsze będziecie musieli zlokalizować 2 przyciski w tym telefonie (dla innych modeli powinno być podobnie) Pierwszy to przycisk wyłączania/włączania telefonu Z racji tego że nie mogłem znaleźć foty a własnej nie mogę zrobić myślę że sobie poradzicie. Drugim klawiszem który musicie odnaleźć jest klawisz zmniejszania głośności (dalej pieszczotliwie nazywany "minus"). DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY NIE UMIEJĄ CZYTAĆ TO NIE JEST KLAWISZ ZWIĘKSZANIA GŁOŚNOŚCI TYLKO TEN PONIŻEJ. Jeżeli wiecie do czego służy to pewnie się domyślacie Dla totalnych ignorantów zamieszczam schematyczne zdjęcie ![]() Plac zabaw za nami teraz jak to zrobić: Założenie jest takie że telefon ma zablokowane klawisze Ya ![]() Strzałki poniżej oznaczają kolejność wciskania klawiszy (włącznik i "minus") Pierwszy krok: telefon przed operacją "TELEFON NA TYM ETAPIE MA ZABLOKOWANĄ KLAWIATURĘ" ![]() Wciskasz i trzymasz przycisk wyłącznika ![]() trzymając wyłącznik naciskasz także "minus" także trzymasz ![]() Po zniknięciu monitu o blokadzie klawiszy należy puścić ![]() Drugi krok (należy wykonać dość szybko aczkolwiek czasu jest sporo) Wciskasz i trzymasz "minus" ![]() I ot możesz głosowo wybrać numer do połączenia Oprócz tego możesz także włączać inne funkcje jak np PROFILE RADIO IRDĘ DYKTAFON REJESTR ALARMY AUDIO INTERNET WIADOMOŚCI Minusem całej operacji jest to że po wybraniu głosowo numeru dzwonisz tylko pod ten na 1 miejscu ![]() Co najciekawsze telefon ze zwykłą blokadą (bez kodu) można wprowadzić do MENU a potem tylko kabel i wykrywa go w "trybie nokia". Niestety jeżeli jest kod nadal można tylko dzwonić i funkcje powyżej. Proszę o testowanie na waszych fonach (i odpowiedź w poście ![]() Kamilloi 2009 ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Oct 2009, o 20:40 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na mojej 5200XM to nie działa
[ Dodano: 2009-10-22, 20:41 ] a nie sorka jednak działa nie doczytałem do końca |
![]() |
![]() |
23 Oct 2009, o 14:44 |
lulinha10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamilloi, na 6300 działa jupiii!
[ Komentarz dodany przez: maciekbronkz: 2009-10-23, 15:04 ] i co twoj post wnosi do tematu? jezeli tym chcesz podziekowac, to daj piwo. nastepnym razem warn |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 03:08 |
RicoElectrico ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na 3500c 07.21 śmiga
![]() Mam kolejny BUG z blokadą klawiatury, wymaga wprawy ale jest wykonalny. Działa na 3500c, 5200, 3110c, 6300 i innych S40 3rd ed. Wciskamy menu, *, menu i jeśli mamy dobry tajming to zablokujemy klawiaturę na menu. Filmik mojego autorstwa [przewińcie sobie do 0:18] BTW co do #4 to dziś odkryłem że te guziki przewijają długie wyrażenia arytmetyczne jeśli się nie mieszczą na ekranie. Pzdr |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 03:41 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RicoElectrico wrote: Mam kolejny BUG z blokadą klawiatury, wymaga wprawy ale jest wykonalny. Działa na 3500c, 5200, 3110c, 6300 i innych S40 3rd ed. Wciskamy menu, *, menu i jeśli mamy dobry tajming to zablokujemy klawiaturę na menu. Filmik mojego autorstwa [przewińcie sobie do 0:18] ![]() ![]() dodam że teraz potrafie to zrobić za każdym razem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2010, o 12:54 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RicoElectrico, fajnie, widzę, że mamy kolejnego pasjonata.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
6 Apr 2010, o 13:05 |
RicoElectrico ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamilloi wrote: Minusem całej operacji jest to że po wybraniu głosowo numeru dzwonisz tylko pod ten na 1 miejscu ![]() Wcale nie! ![]() |
![]() |
![]() |
25 Apr 2010, o 12:22 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na 6280 nie działa
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Triki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)