![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 2 of 7 [ 96 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 ... 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Edycja czcionek za pomocą programu PPModd. |
---|
![]() |
20 Aug 2009, o 10:06 |
Minor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Robiłem Taurusem... I nie daje rady.. jest niestabilny.. Wejscie do menu.. to gasnie ekran tak powoli się wygasza i tyle.. 2 razy uwaliłem telefon.. a większość tak jak opisałem..
|
Last post |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 10:10 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zrób ppmeditorem jest poradnik na forum mi się nim udało za 1 razem
![]() |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 10:16 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mówię z góry w przypadku 6300 czcionka taurus nie chciała wejść do ppm programem ppmeditor wielokrotnie
![]() lore3ek, więc ppmeditor też nie zawsze pomoże i w tym przypadku do podmiany czcionki jeżeli ppmediotr zawiedzie musimy użyć metody ręcznej czyli edycja ppmodem która nie zawiedzie a w razie jakiegos błędu zamuli telefon w moim przypadku telefon nie dawał rady z uradzeniem czcionki |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 10:17 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
serwisnokii wrote: musimy użyć metody ręcznej czyli edycja ppmodem Dlaczego uważasz, że to jakaś metoda "ręczna"? Tak samo łatwo się podmienia jak innymi programami. |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 10:18 |
zobaczymy tego PPM Editora. odezwe się później..
PS: A na SE to było takie proste:( [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-08-20, 10:19 ] Lepiej, żeby nie było to w ogóle możliwe, jak do niedawna. Wtedy nie byłoby trudności. ![]() |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 10:26 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, ręczna bo trzeba użyć hex edytora itd fajna robota a w ppmeditorze 2 kliknięcia i czcionka podmieniona
![]() |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 10:44 |
serwisnokii, widziałeś w ogóle zedytowany 1 post, czytasz w ogóle to forum?! Przecież jest już dawno nowa wersja PPModda, dzięki której podmiana wymaga 2 kliknięć, żadne zabawy w heksy...
|
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 12:56 |
Myhym.. wiec tak zrobiłem czcionki tym ruskim wynalazkiem PPMEditor.. wgrywam softa.. doszło do ppm. i error.. Próbuje ratować telefon phenixem.. łaczył sie z tel.. zaczynał zrzucac pamięć czy jakos tak.. i error.
Do znajomego poszedłem.. podłączył pod JAFa.. nie dało rady.. Wysłał mnie do typa który pracował w serwisie Nokii.. zrobił.. ale nie chciał powiedzieć czym.. (myslicie ze wyniósł box phenixa?? z serwisu??:P:P:P) Wróciłem postanowiłem sprawdzić. cos innego.. zmiane jakiegoś słowa.. I to samo co z literami.. niestabilna nokia. Poszedłem krok dalej otworzyłem PPMa.. i nie zmieniając zapisałem go.. to samo.. niestabilny telefon. Jakies pomysły? |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 13:01 |
Minor wrote: Jakies pomysły? Czekać na nowe releasy od ndt. Nie od dziś wiadomo, że wszelkie wynalazki PPM mają problemy z S40v5. |
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 13:01 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie używaj rosyjskich toolzów.. bo one niszczą architekure ppm (tzn nie szanują jej) wgraj czysty ppm i spróbuj zrobić PPModdem nową czcionkę
|
![]() |
![]() |
20 Aug 2009, o 13:08 |
Przeciez opisałem.. cały problem i po prostu nie daje rady. Ale co gorsze.. widziałem gdzies 6500s ze zmienioną czcionka.. w 5310 też zmieniaja a przeciez to jest s40v5.. Nie rozumiem tego szczerze.. a tu na forum widze mało ludzi ma ten telefonik.
EDIT// Hmm niech powie ktoś kto ma zmienione czcionki.. które z nich zmieniał.. widze ze na początku jest napisane która co robi.. itd.. ale jak by mozna było to chciał bym potwierdzenie kto co pozmieniał.. [ Dodano: 2009-08-24, 09:42 ] Przepraszam za post pod postem ale to tak zeby zwrócić uwage. Wiec jakims cudem dało rade podmienić te czcionki przez PPModda. No i są czcionki.. ale posypały sie grafiki.. wyświetlają sie różne pierdoły itp. Hmm jakies propozycje?? (np w menu.. ikonka od logów jest ikonką galeri.. po czym jak ją wybiore staje sie ikonką ustawień.. do tego.. połowa tematu jest oryginalna a połowa to mój wybrany.. np. przyciski te na dole.. 2 są moje a jeden jest ten zwykły.. Tak samo z ikonkami.. aha.. i zmieniły sie ikony ne na górze.. np. BT sygnalizuje teraz wysyłanego smsa.. Hmm nie wiem jak to mozliwe.. zmieniłem tylko czcionki..) |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 10:02 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Proponuje najpierw zrobić czcionki PPMmodem a potem podmienic grafy w ppmEditor 3.0 Lite.
|
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 10:06 |
lore3ek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja czcionki robiłem ppmeditorem 3.0 lite i nie było żadnego problemu
![]() [ Dodano: 2009-08-24, 10:09 ] yyy sorry nie ppmeditorem 3.0 lite tylko tym ruskiem ppmeditorem |
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 10:41 |
Minor, na dniach wyjdzie aktualizacja PPModda, która naprawia te błędy z chaotycznymi oznaczeniami obrazków.
|
![]() |
![]() |
24 Aug 2009, o 11:18 |
Ale ja nie zmieniałem żadnych obrazków itd. Bo nie wiem czy wy zrozumieliście.. Ja zmieniłem tylko i wyłącznie czcionki.. a posypała się grafika..
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 ... 7 Next Page 2 of 7 [ 96 posts ] Previous topic | Next topic |
|