Witam, otóż jak co roku trwa walka pomiędzy dwoma grami sportowymi, a raczej soccerowymi Fifa 13 i PES 2013 - premiera 28.09, ale DEMO już jest Jak sądzicie, która gra lepsza?? Ja osobiście grałem w obydwie i uważam podobnie jak rok temu. Fifa ma lepszą rozgrywke, przyjemniej się gra. w PESie wydaje mi się, że piłkarze poruszają się jak przysłowiowe "drewno". Rozgrywka wygląda nie naturalnie W demie fify zauważyłem, że sporej liczbie osób pojawia się crash i przy stałych fragmentach gry wyrzuca do pulpitu i gra się wyłącza, sposób na to - grać na padzie, nie na klawiaturze Narazie pomogło, ale jest problem dla graczy, którzy nie mają padów, bądź cały czas grają na klawiaturze. Wracając do porównania w obydwu grach zauważyłem, że bramkarze tak jakby nie umieją bronić, bardzo łatwo jest strzelić bramke (gram na najtrudniejszym poziomie tj. doświadczony).
Nie ma jeszcze doskonałej części, ani fify ani PESa, lecz ja uważam, że FIFA 13 w tym roku jest lepsza od PES'a 2013 (zresztą jak poprzednia część, jeszcze poprzednia i jeszcze poprzednia...) W rankingu (skala 0/10) FIFA 13 DEMO dostaje ode mnie 7/10, a PES 2013 DEMO 5/10
Taka moja ocena, piszcie swoje wrażenia i czy zamierzacie kupić którąś z tych gier ( Ja będę miał FIFE 13 najprawdopodobniej więc z przyjemnością zagrałbym z kimś )