Witajcie!
Mam spory problem ze swoją E52. Naturalnie jestem świadomy, że to model ma już swoje lata, ale postanowiłem zabrać się za wymianę firmware, z brandowego Plusa na niebrandowy. Powodem było niekontrolowane "gubienie" przez telefon pamięci, co, jak czytałem, zdarza się temu modelowi. Znalazłem metodę i przez Phoenixa próbowałem dostać się do telefonu. Niestety - program telefonu nie znajduje, nawet po załadowaniu właściwego softu, przy próbie wgrania czy też refurbishingu komputer pokazuje błąd o braku połączenia. Naturalnie połączenie jest, komputer telefon widzi, Ovi jest wyłączony, a Phoenix dalej swoje.
Ostatnio najciekawsze jest to, że nie mogę wykonać hard resetu. Wciskam wszystkie trzy klawisze, a telefon nie reaguje zupełnie, nic się nie zapala. Może wina zielonej słuchawki - trochę wody mogło tam wpaść, ale klawisz działa normalnie po mocniejszym wciśnięciu.
Jest jakiś inny sposób na wymianę firmware w mojej Nokii, czy czeka mnie wizyta w serwisie/komisie (na którą nie mam nerwów ani funduszy)?