![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Projekty |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Flash Menu w Nokii S40. |
---|
![]() |
14 Jul 2010, o 10:54 |
czaro1514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siemka ostatnio wpadłem na pomysł by stworzyć Flash Menu na nokie narazie wszystko szło po mojej myśli lecz mam pewien problem zaraz go opiszę.
Wziąłem motyw który ma zmienne ikonki i wszystkie ikony w menu dałem na przeźroczyste ( wogóle ich nie widać ) jako tło w menu ustawiłem sobie flash menu z SE , następnie zmieniłem by w menu nie było widać Etykiet czyli Opcje>Widok Głow.Menu > Tabela pozostaje problem z poruszaniem się grafiki SwF ( Flash Menu ) czy dało by się by w menu można było się poruszać Flashem ? Sory ale nie mogę dać screenów bo internet idzie ledwo co 3kb/s a niebawem kończy mi się Umowa. ( nareszcie ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 11:25 |
gucio4817 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm na moje się nie da tak. Ciężka sprawa. warto by poszukać czegoś takiego u naszych rosyjskich przyjaciół
|
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 11:46 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie da się. Kiedyś już nad tym myśleliśmy - jak poszukasz na forum to znajdziesz ten temat.
|
![]() |
![]() |
21 Jul 2010, o 18:47 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czaro1514, Zrobiłem to, co napisałeś. efektem jest to, że poruszając się w menu, tło (plik flash) się nie porusza, tzn. efekty typu rozjaśnianie itp. działają, ale jak daję np. w lewo, to tło nie reaguje.
|
![]() |
![]() |
22 Jul 2010, o 23:24 |
Jablo33 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakieś postępy w temacie Flash Menu?
|
![]() |
![]() |
23 Jul 2010, o 10:36 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dopóki nie wyedytujemy mcu (a nie wiadomo czy po edycji też się uda
![]() |
![]() |
![]() |
26 Jul 2010, o 18:47 |
Escoo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bedzie tak samo jak z poziomym ekranem.
ktos do tego dojdzie ale tego nam nie da ![]() |
![]() |
![]() |
27 Jul 2010, o 14:11 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Escoo, ? Nie rozumiem? Przecież nikt tego nie zrobił to jak ma nam to dać?
Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 18:50 |
mowie ze bedzie podobnie [czytaj ze zrozumienime] adrian219
|
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 18:58 |
Escoo, ponownie "?"
Escoo wrote: bedzie tak samo jak z poziomym ekranem. ktos do tego dojdzie ale tego nam nie da Zredukujmy post. Ktoś do tego dojdzie - wie jak to zrobić, ma już zrobione. , ale tego nam nie da - ktoś już to zrobił, lecz nie da nam do tego dostępu. Jeśli masz inna interpretację to mów, ja go tak zrozumiałem. ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
28 Jul 2010, o 19:58 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Escoo wrote: bedzie tak samo jak z poziomym ekranem. ktos do tego dojdzie ale tego nam nie da adrian219 wrote: Przecież nikt tego nie zrobił to jak ma nam to dać? Escoo wrote: mowie ze bedzie podobnie [czytaj ze zrozumienime] Ale jak ma być podobnie, skoro poziomego ekranu też nikt nie zrobił? Skoro twierdzisz że komuś się udało zrobić tryb poziomy w s40 to podaj chociaż jakieś dowody na to, bo ja o czymś takim nie słyszałem... ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 10:18 |
kimi280396 wrote: pawelooss wrote: ndt, złamał MCU, tylko nie chce się podzielić skryptami. spróbujcie ładnie poprosić, może się podzieli ![]() ![]() ![]() dowod na zlamanie mcu przez usera ndt. ![]() zapraszaam do tematu: adrian219 - Quote: Ktoś do tego dojdzie - wie jak to zrobić, ma już zrobione. , ale tego nam nie da - ktoś już to zrobił [albo nad tym pracuje], lecz nie da nam do tego dostępu [jezeli do tego dojdzie] dokladnie czyli nie podzieli sie bo za duzo sie narobil i nie widzi korzysci. ![]() i te dwa tematy sie beda wiazac podobienstwem knca historii ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 10:42 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Escoo, od złamania MCU (czyli zmianie najprostszej informacji o wersji softu) do jakichś poważniejszych patchy jest jeszcze daaaleka droga.
|
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 11:29 |
niby na pdst, tego pliku mozna wziac sie do roboty z powazniejszym projektem
![]() |
![]() |
![]() |
29 Jul 2010, o 15:31 |
Escoo, o czym my mówimy, jak ndt może i złamał MCU, ale to o niczym nie świadczy. Poziomy ekran na S40 możemy sobie na razie pomarzyć, bo wyjdzie za 2 lata, kiedy nikt nie będzie korzystał z S40.
Pozdrawiam adrian219 |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Projekty |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)