![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW Symbian^3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 1 post ] Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] Full Refresh Ultimate V1.0 |
---|
![]() |
4 Jul 2021, o 09:27 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Full Refresh Ultimate (F.R.U) to CFW dla Nokii N8 i 500 stworzone przez Juampy CarLegui. Alternatywa dla np. Delight'a. To jest wersja na N8.
Prezentacja wideo: Opis: Quote: OGÓLNE ZMIANY: • Dokonałem ekstremalnego czyszczenia całego oprogramowania układowego i wszystkich jego aspektów. • Zoptymalizowałem wydajność procesów, zarówno od początku, jak i podczas użytkowania (usuwając te, które są w tle), dla niezwykłej płynności systemu i korzystania ze wszystkich aplikacji (tych, które są w Firmware lub tych, które chcesz zainstalować później). • Ponadto poprawiłem przewijanie, dodając bardziej kinetyczny dotyk. Wszystko to pozwoli Ci cieszyć się doskonałą jakością pamięci RAM i wydajnością baterii W JEDNYM CZASIE. Z FRU nie będziesz się martwić o jego wydajność... Będziesz mieć baterię na cały dzień, a nawet więcej... w zależności od zastosowania. • Zwiększono szybkość obrotu ekranu, a także szybkość rozpoznawania dotyku. • Oprogramowanie układowe jest w pełni aktualne. (Możesz to sprawdzić, ważne i usprawniające aktualizacje są już zawarte w systemie i z oczywistych powodów NIE będą dostępne w pakiecie Nokia lub za pośrednictwem OTA. Pojawią się tylko dodatkowe i niepotrzebne aktualizacje, takie jak aplikacje Microsoft i inne ...) ===== ======= KOMUNIKACJA: ============ • W komunikatorach poprawiłem szybkość pisania, co oznacza, że czas oczekiwania między jednym znakiem a drugim jest w tym samym kluczu) jest mniejszy. • Zmieniłem również lokalizację przechowywania danych T9 (słowa dodane do predykcyjnego), teraz są one przechowywane w E: \. • Teraz mają 5 (pięć) stron symboli, najprostszych i najczęściej używanych. • Emotikony są włączone we wszystkich aplikacjach. • Zwiększyłem maksymalny rozmiar wiadomości MMS (z 300 do 600). • W przypadku niepowodzenia wysyłania wiadomości liczba prób jest nieograniczona. • Zintegrowałem możliwość czytania emotikonów. • Wreszcie, informacja o czasie odebrania wiadomości nie będzie już godziną jej nadejścia na Twój telefon, ale raczej datą wysłania. ============ PRZEGLĄDARKA: ============ • W przeglądarce popraw jej wydajność, pożegnaj powolność i nieoczekiwane zamykanie (łatwo konkuruje z Operą mini lub dowolną inną przeglądarką). • Ponadto przerwane pobieranie można teraz wznowić w dowolnym momencie. • Powiem ci również, że pamięć podręczna będzie nieskończona i niewiarygodnie tymczasowa. • Dodałem nowe ulubione i wyedytowałem stronę główną, aby nawigacja była szybsza. ============ MULTIMEDIA: ============ • Zostawiłem najczęściej używane tony, ale dodałem pozostałe 100 tonów i będą one dostępne z E:\Dane\Dźwięki\Cyfrowe\ lub F:\Dane \Dźwięki\Cyfrowe\. Wystarczy je przenieść do utworzonego przez siebie folderu, aby były dostępne w ustawieniach „Tryby” lub „Profile”. • Jakość nagrywania głosu i czułość rozpoznawania głosu jest teraz najwyższa. Zmieniłem również miejsce przechowywania nagrań, teraz są one zapisane w E: \. A jakby tego było mało, zwiększyłem czas nagrywania, teraz 12 godzin. • Zmieniłem sposób skanowania muzyki do późniejszego wyświetlenia, teraz będzie ona odczytywana tylko z E: \ Muzyka \, E: \ Muzyka \, E: \ Muzyka \; F: \ Muzyka, F: \ Muzyka \, F: \ Muzyka \; G: \ Muzyka \, G: \ Muzyka \, G: \ Muzyka \ • Zmieniłem też sposób, w jaki obrazy są skanowane do późniejszego wyświetlenia, teraz będzie to tylko odczytywane z E:\Images\, E:\Images\ lub F:\Images\, F:\Images\ • Teraz masz możliwość edytować metadane utworu w odtwarzaczu muzycznym. • Będziesz miał do swojej dyspozycji doskonałą serię predefiniowanych korektorów (22) oraz możliwość tworzenia i edycji własnych predefiniowanych korektorów. • Radio FM może być teraz używane w trybie poziomym. • Zoptymalizowano jakość dźwięku całego systemu (słuchawki i głośnik), zdjęcia i filmy, aby osiągnąć doskonałe wyniki. ============================================================== INTERFEJS GRAFICZNY W OGÓLNYCH I INNYCH ULEPSZENIACH: ======================================== == ==== • Posiada prosty i atrakcyjny interfejs graficzny ... W najlepszym stylu FRU .. Z całkowitą renowacją widżetów i przełączników! • Poświęciłem czas na stworzenie i odnowienie animacji włączania/wyłączania… Wyłącznie dla FRU! • Al Avkon2 wierzy w to i odnowione od podstaw, w najlepszym stylu FRU! Wskazówka: ikona baterii strategicznie stworzona, aby pokazać paski ładowania. Teraz faktycznie służy jako wskaźnik poziomu baterii. Naprawiłem też sposób, w jaki to pokazuje ... UWAGA ... przeszedł od [100> 70> 50> 40> 30> 20> 10] do [100> 80> 65> 50> 35> 20> 10]. (Jak widać, domyślne ustawienie jest katastrofalne.) • Zmieniłem domyślny motyw. Teraz: FRU Metro Revision, ex Metro Revision Pro. Wyłącznie dla FRU tylko dlatego, że twórca (Dani: Daeva112) pozwolił mi go używać i edytować. W ten sposób udało mi się rozszerzyć zakres brakujących ikon. Jest to strategicznie dobrany motyw, który dodatkowo doskonale zachowuje wymagany styl, ponieważ zachowuje wydajność systemu i baterii. • Dodałem niesamowite efekty motywu! Po prostu to sprawdź. • Zintegrowałem adaptacyjną metodę wyszukiwania w Kontaktach i Wiadomościach. ( Przekonaj się sam) • Zmieniłem kolejność ekranów głównych przy pierwszym uruchomieniu (zarówno w orientacji pionowej, jak i poziomej), a następnie przestawiłem je w dowolny sposób. Dodałem również możliwość umieszczenia dowolnej ilości ekranów. (Limit: 100) • Włączyłem ikonę wyszukiwania w sieci w aplikacji „Szukaj”. (Przekonaj się sam w Menu> Szukaj) • Zintegrowałem ulepszony Menedżer zadań (ten, który jest dostępny w FP1-FP2). A czas potrzebny na pojawienie się (po naciśnięciu i przytrzymaniu fizycznego przycisku menu) jest znacznie krótszy. • Zrobiłem nową i niepowtarzalną skórkę rozmów w wiadomościach, w najlepszym stylu FRU, również gdy otrzymasz nową wiadomość, będzie migać. Luksus! • Będziesz mieć możliwość wysyłania chronionych plików (.sis, .sisx i .jar) przez buetooth. • Rozszerzone uprawnienia Java i ogólne prawa systemowe. • Dodałem brakujące biblioteki QT. • Teraz możesz dowolnie edytować nazwy profili. • I wiele innych drobnych zmian i ulepszeń, które zobaczysz podczas użytkowania ... ============== ROM PATCHER: ============== Dodałem tylko poprawki, które uważam za przydatne: • + LoudSpeaker & -Super Sound: 1. funkcja: zwiększenie głośności głośnika; Druga funkcja: Wyłącz FRU Super Sound (dla osób, które lubią normalny poziom dźwięku w słuchawkach) • DisableRecBeepTone: Usuń dźwięk (beep) podczas nagrywania rozmowy. • DisableWarningHighVolume: Wyłącz ostrzeżenie o dużej głośności podczas zwiększania głośności. • Open4All: zapewnia pełny dostęp do plików i folderów systemowych. • SaveClipboardAfterReboot: Zachowaj to, co zostało skopiowane do schowka po ponownym uruchomieniu telefonu. • SoundModTest (0.2): Zwiększa głośność głośników wstępnie ustawionych korektorów. APLIKACJE FRU: Co to jest? Aplikacje FRU to mini aplikacje, które stworzyłem, aby uzyskać lepszą i szybszą personalizację Twojego telefonu. Nie mają interfejsu użytkownika, są proste, ale wykonują swoją pracę, a to się liczy. Jak z nich korzystać? Korzystanie z tych mini aplikacji jest dość proste i intuicyjne, dopasowuje się do każdego typu użytkownika. Jeśli nigdy nie odważyłeś się spersonalizować swojego telefonu w obawie, że zrobisz to źle, te aplikacje zapewnią Ci całkowity spokój i pewność siebie, których Ci brakowało. Zaczynają od prostego dotknięcia, a instrukcje, jak ich używać, będą tam. Ile ich jest i co każdy z nich robi? Istnieje 7 (siedem) małych, ale potężnych aplikacji… • Z animacją Changer : będziesz mógł szybko zmieniać animacje w telefonie komórkowym i poza nim! • Ze zmieniaczem rozmów: Możesz szybko zmienić tło rozmów z wiadomościami i umieścić skórkę rozmowy, która najbardziej Ci się podoba! • Z Zmieniacz Efektów : Będziesz mieć możliwość umieszczania i zmieniania efektów tematycznych, które najlepiej odpowiadają Twoim upodobaniom! • Z zmieniaczem czcionek : zmiana stylu czcionki w systemie będzie łatwiejsza niż kiedykolwiek! • Z Skin Changer : Będziesz mógł zmienić skórkę widżetów, avkon2 itp. i pozostawić telefon tak, jak chcesz! • Z kopią zapasową FRU i FRU Restore : Tworzenie kopii zapasowej i przywracanie jej w dowolnym momencie będzie łatwym zadaniem! Jeśli coś zmieniłem i nie podoba mi się to, czy mogę wrócić do tego, jak byłem na początku? Odpowiedź brzmi: TAK, zawsze możesz wrócić do stanu domyślnego. ================== PODZIĘKOWANIA: =================== Dziękuję bardzo wszystkim, którzy wsparli w jeden sposób lub inny Dzięki temu wspaniałemu projektowi, który w końcu dziś wychodzi na jaw, to moralne i bezwarunkowe wsparcie było warte i warte jest złota! ==================================== CZŁONKOWIE TEGO WIELKIEGO PROJEKTU: =================================== 1. Twórca i kucharz : Juampy Cardozo Leguizamón (Juampy CarLegui ™) 2 . Autorzy : Wielu przyjaciół dzięki ... • Ariel Sanabria Garcia (aaariel99), na swojej przyjaźni i całą swoją pomoc, zarówno w czasie, aby pomóc mi zebrać brakujące UID dla pacjenta, jak będąc tam gdy potrzebowałem parę rąk lub Exchange pomysły. • Miguel TQ, za dobrą wolę i przyjaźń w czasie tworzenia wspaniałej prezentacji wideo. • Fabi Hüllmantel (huellif), Eric Dempsey (freaxs_r_u), Scott De Groot (Apex666), Paul Wallace (Allstar12345), viral316, mihsun & matthewkuhl za ich bezwarunkową przyjaźń, wsparcie i wieczną wymianę pomysłów. • WhatsApp, który pozwolił na stworzenie tego wspaniałego zespołu, który powstał w oparciu o przyjaźń i oczywiście miłość do Symbiana. Download: Instrukcja flashu: https://n8delight.blogspot.com/2013/07/ ... orial.html http://ovi.h1n.ru/delight/phoenix.php http://ovi.h1n.ru/delight/best.php naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm Ostatni link jest niby do niedziałającego telefonu, ale na działający też działa ![]() Mam nadzieję, że się przyda. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 1 post ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje Symbian^3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW Symbian^3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)