Witam. Mam taki problemik. Nokia 701. Po włączeniu nawigacji nie widzi mi modułu GPS i wyświetla komunikat o podłączeniu modułu GPS przez bluetooth. W ustawieniach telefonu mam ustawione na wewnętrzny moduł GPS.
Jak skonfigurować nokie e51 żeby działało?W pozycjonowaniu ustawić 'bazująca na sieci'?Jak tak ustawię to wyskakuje 'wyszukiwanie GPS' a jak wezmę bluetooth GPS to 'szukanie satelitów' ale nic na żadnym się nie dzieję;/
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 czerwca 2013, o 15:27 ] E51 nie ma GPS-a...
Mam nokie E72, zrobiłem wszystko wg poradnika z 1 strony i jak naciskam ikonkę aby się uruchomiła nawigacja to tylko przez sekundę miga pulpit i tyle, nic się nie uruchamia. Wiecie może co zrobić aby nawigacja działała dobrze?
Stary dobry Garmin W E52 korzystałem z GPSem przez BT a w E52 już nie trzeba zewnętrznego modułu
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 lipca 2013, o 00:11 ] Chyba początkowo E51.
[ Dodano: 11 lip 2013, o 23:03 ]
hak23 wrote:Mam nokie E72, zrobiłem wszystko wg poradnika z 1 strony i jak naciskam ikonkę aby się uruchomiła nawigacja to tylko przez sekundę miga pulpit i tyle, nic się nie uruchamia. Wiecie może co zrobić aby nawigacja działała dobrze?
Uruchom program i kliknij lewy przycisk pod ekranem, przeprowadzi cie to przez opcje ustawień początkowych programu.
ratovnik wrote:Stary dobry Garmin W E52 korzystałem z GPSem przez BT a w E52 już nie trzeba zewnętrznego modułu
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 lipca 2013, o 00:11 ] Chyba początkowo E51.
[ Dodano: 11 lip 2013, o 23:03 ]
hak23 wrote:Mam nokie E72, zrobiłem wszystko wg poradnika z 1 strony i jak naciskam ikonkę aby się uruchomiła nawigacja to tylko przez sekundę miga pulpit i tyle, nic się nie uruchamia. Wiecie może co zrobić aby nawigacja działała dobrze?
Uruchom program i kliknij lewy przycisk pod ekranem, przeprowadzi cie to przez opcje ustawień początkowych programu.
Odpala mi się ekran startowy z napisem Garmin i wywala do pulpitu. Jakieś pomysły??. Folder jest w pamięci telefonu.
Witam, wszystko ładnie zainstalowałem tylko mam zablokowaną mapę, jak to dokładnie zrobić a mianowicie to:
Jeżeli aplikacja Garmin wyświetli komunikat, że mapa jest zablokowana to należy zastosować się do poniższych kroków. Po wygenerowaniu pliku SW.UNL należy utowrzyć plik odpowiadający za odblokowanie mapy (GMAPSUPP.UNL). 1. Z rozwijanej listy u dołu w dziale "Select Map Product" wybieramy "<Custom Map Product>". 2. W oknie, które się nam pojawiło należy wpisać 2563 (jako MapID). 3. Klikamy na OK a następnie "Generate" (przy samym dole, obok Exit). 4. Kopiujemy wartość z linijki "Your map unlock code". 5. Wklejamy do Notatnika Windows i zapisujemy w folderze Garmin pod nazwą GMAPSUPP.UNL na karcie pamięci telefonu.
Nie rozumiem tego, z jakiej listy u dołu w dziale............., gdzie to jest, w telefonie czy gdzieś indziej....?
[ Dodano: 26 lip 2013, o 12:02 ] Dzięki, już sobie poradziłem, dla tych co jeszcze nie rozumieją to ponownie musimy przejść drogę z wygenerowaniem kodu tj .punkty od 6-13. Tam to jest. U mnie na C5 wszystko ładnie poszło wygląda dobrze ale jeszcze nie testowałem. Muszę się pobawić) POZDRO.
Zainstalowałem Garmina wg instrukcji z 1 strony. Uruchamiam Garmina włączam --> "Połącz z Garmin GPS" następuje --> "Wyszukiwanie urządzenia GPS" Po chwili --> "Nie odnaleziono urządzeń GPS". Mam Nokię E52. Włączone mam tylko Zintegrowany GPS. Próbowałem wyszukać urządzenie GPS 100m od budynku gdzie dalej jest łaka i brak rezultatu. Czy coś robię źle?
Pozdrawiam!
[ Dodano: 9 sie 2013, o 11:07 ] Witam!
Doszedłem sam dlaczego nie znajdowało GPS.
Zeby znajdowało GPS robimy tak:
1. Uruchamiamy Garmina 2. Wchodzimy w Narzędzia 3. Wchodzimy w Ustawienia 4.Wchodzimy w System 5.Wchodzimy w Zewnętrzny GPS 6. I tu zaznaczamy "Użyj podłączonego/wbudowanego Klikamy Gotowe i cieszymy sie nawigacją.
E52, wrzucone firmware PCFW S047 Final, garmin XT6.0.10, mapa Polski CNE NT 2014.30 PL, wszystko śmiga jak nigdy dotąd, fix w parę sekund w pomieszczeniu, jeszcze tak nie miałem, wieeeeelkie dzięki dla S047