![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 2 of 5 [ 62 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Google Chrome, czyli o bugach najlepszej przeglądarki. |
---|
![]() |
10 Sep 2010, o 21:58 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chrome jest szybszy z prostej przyczyny, że nie ma wtyczek, przez co jest chromy.
![]() Do Fx instaluje się przeważnie po 20 wtyczek, dlatego nie powinno się wtedy psioczyć na jego wydajność. |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 22:05 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Chrome jest szybszy z prostej przyczyny, że nie ma wtyczek Jak to nie ma wtyczek? Mam Chrome i wiem, że obsługuje takie coś jak wtyczki ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 10 września 2010, o 22:34 ] Być może jakieś ma, nie wiem, ale chyba nie za wiele. I tu się mylisz. Po skorzystaniu z opcji pokazania najnowszych rozszerzeń mam wyniki w ilości 8 103 ![]() BTW, chyba nie ma systemu informującego o działań moderatorskich ale to już pewnie wiesz ![]() |
Last edited by jojo87 on 10 Sep 2010, o 23:48, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 22:38 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja nie mam problemów ze stabilnością chrome'a, lub z otwieraniem jakichkolwiek stron. Chyba macie po prostu pecha.
![]() Agentix wrote: FF, który jest stabilniejszy i ma więcej przydatnych funkcji A jakie funkcje ma FF, których w Chrome nie uświadczysz? Agentix wrote: Google Chrome jakoś ich mało ma Ma ich dobre kilka tysięcy, wiec nie wiem czy to tak mało... Każdy znajdzie coś dla siebie. ![]() Mam w tym momencie 15 aktywnych rozszerzeń, podobnie jak miałem zawsze w FF i nie trudno stwierdzić, że pod względem wydajności dzieli je przepaść. ![]() |
Last edited by jonny on 10 Sep 2010, o 22:40, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 22:42 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pech nie wchodzi w grę. Z Allegro jest porażka, ale to raczej Allegro powinno zoptymalizować swój serwis pod Chrome.
|
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 22:47 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Agentx,jonny. Zgadza się. Zainstaluj 20 wtyczek do FF i do Chrome. Zobaczysz różnice i to dosyć dużą. Chrome jest po prostu szybszy.Jest także wiele przeportowanych wytyczek z FF czyli będziesz się czuł jakbyś nadal korzystał ze starego poczciwego liska.
|
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 22:49 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak jest z Operą? Mam do niej obrzydzenie i nie chcę instalować
![]() |
![]() |
![]() |
10 Sep 2010, o 22:54 |
Ja miałem operę kilka razy i nie powiem że była zła. Ale denerwowało mnie że mimo iż miałem zapisane hasła to musiałem je inaczej wybierać. Na plus były miniatury stron do 16 od razu po instalacji bez żadnych dodatków. Również dobry był menedżer pobierania. Można było zatrzymywać pobierać torrenty etc.
|
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 12:11 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Agentix, do póki nie będzie bezproblemowo działać allegro i myspace też pozostanę przy FF.
[ Dodano: 11 wrz 2010, o 12:11 ] pawelooss wrote: Chrome jest szybszy z prostej przyczyny, że nie ma wtyczek, przez co jest chromy. ![]() Do Fx instaluje się przeważnie po 20 wtyczek, dlatego nie powinno się wtedy psioczyć na jego wydajność. I tu się mylisz. W Firefoxie miałem zainstalowane 4 wtyczki (tyle mi wystarczy), w Chromie mam 5 i większość to odpowiedniki tych, co używałem przy FF i mimo to Chrome szybciej działa. Do pobrania jest może nie tyle wtyczek co do Firefoxa ale jest ich bardzo dużo, najpotrzebniejsze są. jonny wrote: Ja nie mam problemów ze stabilnością chrome'a, lub z otwieraniem jakichkolwiek stron. Chyba macie po prostu pecha. ![]() Może to tez od systemu zależy. Zobaczę jak jest w 7. Wodnik Szuwarek wrote: A jak jest z Operą? Mam do niej obrzydzenie i nie chcę instalować ![]() Za bardzo napakowana, długa, kłopotliwa konfiguracja i dużo mniejsza wydajność niż w Chrome. |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 12:45 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chroma używam już dużo czasu i nie przeniosę się na żadną inną przeglądarkę.
Wyjątkiem są sytuacje, w których chrom się wiesza ;/ np. po długim surfowaniu po necie nie można załadować innych stron niż mieliśmy otwarte. (mam otwarte 3 karty, nh, spambox i google. I gdy otworzę nową kartę, strony się nie ładują, tak samo jest na już otwartych kartach, ale tam mogę klikać odnośniki i jakoś to leci ![]() przy długim użytkowaniu flash playera (oglądanie filmu itp.) po prostu się zacina i wyskakuje komunikat, w którym jest napisane że dodatek plug-in nie odpowiada, no i wtedy trzeba nacisnąć żeby go wyłączyło bo się chrom zacznie crashować ![]() Trzecim bólem jest to że nie można pobierać plików z wrzuty (używając zrzuty itp.) Po za tym przeglądarka od google jest Z A I S T A (chędogo ![]() |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 13:08 |
Tomi1134 wrote: Wyjątkiem są sytuacje, w których chrom się wiesza ;/ np. po długim surfowaniu po necie nie można załadować innych stron niż mieliśmy otwarte. (mam otwarte 3 karty, nh, spambox i google. I gdy otworzę nową kartę, strony się nie ładują, tak samo jest na już otwartych kartach, ale tam mogę klikać odnośniki i jakoś to leci ) Ja czasem mam otwartych uwaga 12 tabek! i chrome działa tak jak powinien. Nie mam tego problemu że strony się nie ładują czy coś ![]() Tomi1134 wrote: przy długim użytkowaniu flash playera (oglądanie filmu itp.) po prostu się zacina i wyskakuje komunikat, w którym jest napisane że dodatek plug-in nie odpowiada, no i wtedy trzeba nacisnąć żeby go wyłączyło bo się chrom zacznie crashować Też tego nie mam ![]() Oglądam dużo filmów na YT, megavideo i nigdy taki błąd mi nie wyskoczył. Ale zdarzają się problemy z grami np. z giercowni ![]() Tomi1134 wrote: Trzecim bólem jest to że nie można pobierać plików z wrzuty (używając zrzuty itp.) Jak to nie można? ![]() Nie klikaj na pobierz tylko ppm i zapisz jako ![]() |
![]() |
![]() |
11 Sep 2010, o 14:04 |
Włączam właśnie Chrome na Windowsie 7 nowo zainstalowanym i wszystko działa - MySpace, Allego!
|
![]() |
![]() |
12 Sep 2010, o 15:52 |
Adam,
E tam, już po problemach, starą wersję miałem, właśnie się najnowsza ssie ![]() |
![]() |
![]() |
12 Sep 2010, o 16:00 |
Jaką macie wersję?
Jak 6.0.472.55 to ja mam ją już od prawie tygodnia ![]() |
![]() |
![]() |
17 Sep 2010, o 18:53 |
Adam,
e tam, ja mam 7.0.517.0, to chyba jakaś beta ma być bo wiem że jakąś nową pobierałem kiedyś. Chciałem tego 6.coś mieć bo miałem starego, a tu zonk podczas aktualizacji wywaliło że mam najnowszą wersję /5.x.xxx.x |
![]() |
![]() |
18 Sep 2010, o 20:57 |
mam sposób na bug - trzeba włączyć stronę główną allegro i tam wkleić link i działa
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next Page 2 of 5 [ 62 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)