![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Identyfikowanie kabla i podłączanie PC do TV. |
---|
![]() |
11 Nov 2009, o 13:15 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do czego jest ten kabel? Dostałem go razem z kompem. Ja z elektoroniki i takich spraw to kiepski jestem ... a i jeszcze jak podłączyć kompa pod telewizor, żeby np puszczać film na telewizorku, a na kompie np robić coś innego..
![]() ![]() |
Last edited by Siwiak on 11 Nov 2009, o 22:11, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 13:26 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pod ten kabelek możesz podłączyć kamerę lub odtwarzacz vhs i zgrywać stare filmy z kaset lub z kamery do komputera.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 13:37 |
ahaaa a jak podłączyć kompa pod telewizorek boi nie chce mi się na płyty zgrywać a na moim 500gb dysku mam 200filmów i bym je chciał puszczać na telewizorku a nie na kompie albo nagrywać na płytki więc jak go podłączyć da się jakoś pod czincze?
|
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 13:39 |
gucio4817 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siwiakpl, Co do telewizorka to musisz mieć kabelek s-video i wtedy normalnie od karty graf podłączasz pod telewizor i jazda. Telewizor powinno wykryć jako inny monitor
![]() |
Last edited by gucio4817 on 11 Nov 2009, o 22:13, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 13:43 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Pod ten kabelek możesz podłączyć kamerę lub odtwarzacz vhs i zgrywać stare filmy z kaset lub z kamery do komputera. ![]() ![]() wymagane złącze vivo w karcie graficznej |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 13:50 |
nie czaje...............wasiesto, czyli możecie podać link do allegro do takiego kabelka i jeszcze raz wytłumaczyć co i jak? a i normalnie pod czincze nie da rady?
|
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 14:12 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siwiakpl, jak masz gniazdo S-VIDEO w karcie graficznej, to kupujesz kabel s-wideo+mini-jack (no do dzwięku nie?)
![]() ![]() ![]() [ Dodano: 2009-11-11, 13:15 ] kabel który podałeś na zdjęciu, też się nada do tego. Tylko jeszcze musisz kupić kabel chich-chinch żeby podłączyć go pod przejsciówkę i tele. Tylko nie wiem jak będzie z dzwiękiem. |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 14:41 |
mam czincze więc jak podłączyc?
który kabel do którego |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 14:50 |
standardowo jest tak: dwa chinche od dzwięku (kanał lewy-prawy) i jeszcze jeden od obrazu. Czerwony chyba powinien być od obrazu, ew. próbuj z wszystkimi.
|
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 16:12 |
oki podłączyłem ale to jest głupie już wole kompa
|
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 16:46 |
siwiakpl, zależy od telewizora. Jeśli masz koineskopowy to będzie źle wyglądać. Nie wiem jak to jest z lcd ale pewnie jest lepszy obraz. Radzę Ci spróbować różnymi sposobami podłączyć i zobaczyć który daje lepszy efekt
![]() |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 17:42 |
siwiakpl wrote: oki podłączyłem ale to jest głupie już wole kompa Ale dlaczemu? ![]() |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 17:50 |
_NeedSpeed_, zapewne dlatego że da się tylko oglądać filmy, a nie da się grać w gry i siedzieć w necie bo jest nie wyraźne
![]() |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 18:38 |
gucio4817, nie bo nie ma dźwięku i nie można jednocześnie oglądąć filmu na telewizorku a na kompie przeglądać neta...
![]() |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 18:41 |
siwiakpl, a nie da się dołączyć telewizora jako drugi monitor? Ja miałem taką opcję w Catalyst Control Center w moim radku.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)