![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Propozycja] Info na PW o usunięciu lub edycji postu. |
---|
![]() |
3 Mar 2010, o 03:13 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam,
fajnie było by jakbyście włączyli powiadomienie na PW o usuniętym poście/temacie, chyba że jest włączę to prosiłbym moderatorów o podawanie powodu usunięcia postu/tematu |
Last post |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 07:01 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fajnie jakby taka opcja istniała i wystarczyłoby ją tylko ot tak włączyć 1 kiknięciem.
![]() |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 10:46 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale jeśli administrator/moderator poinformuje użytkownika o usunięciu temat to też nic mu się nie stanie, prawda?
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 11:51 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomysł jak najbardziej słuszny. Jako mod na innym forum sam kiedyś wysyłałem PW z informacją o każdej podjętej akcji chociaż szczerzę mówiąc muszę ostrzec tutejszych modów przed tym - jeśli jesteście gotów zapchać sobie skrzynkę "do wysłania" to możecie tak robić (ja nie stosuje tego już szmat czasu a do tej pory mam od czorta nie przeczytanych PW przez ich odbiorców).
Jest jeszcze jedno mod (dodatek) samoczynnie wysyłający PW rzekomo od moderatora do autora tematu/posta ale jest jedno "ale" - nie został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa, więc możliwe, że zawiera dziury a przez nie hakerzy mogą mieć ułatwiony dostęp do bazy forum. Dlatego osobiście co nie radzę go instalować na żadnym forum a póki co trzeba jedynie poczekać na jego przetestowanie. |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 16:37 |
jojo87 wrote: nie został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa, więc możliwe, że zawiera dziury a przez nie hakerzy mogą mieć ułatwiony dostęp do bazy forum. Dlatego osobiście co nie radzę go instalować na żadnym forum a póki co trzeba jedynie poczekać na jego przetestowanie. phpBB3 jest na ogół dobrze zabezpieczone i trzeba naprawdę mocno schrzanić mod, by to rozwalić. ![]() A cała sprawa z tym modem, to jest po prostu kosmetyka i brak standaryzacji, np. jest "phpbb_users" zamiast "USERS_TABLE" czy "$phpbb_prefix . users" stosowanego w całym skrypcie, a nie jakieś złowrogie dziury. ![]() |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 22:01 |
w przemo taka opcja jest standardowo i bardzo mi się podoba. przy usuwaniu postu mogłem sobie wybrać powód z listy albo napisać własny powód i do wyboru sposób powiadomienia na pw czy na maila.
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 22:21 |
No tak, ale to było... Przemo, czyż nie?
![]() |
![]() |
![]() |
3 Mar 2010, o 23:50 |
pawelooss, tak, ale wyrażam swoją opinie że bardzo mi się to podoba, poza tym w bb3 można dodać moda odpowiedniego a tak czy siak było by miło jakbym dostawał info za co został skasowany mój post
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 00:29 |
Ja od samego początku byłem bardzo za tym, tylko sytuacja zmusiła mnie do zostawienia tego na sam koniec prac.
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 19:20 |
speed_963 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem propozycja dobra. Przecież jeśli się poda powód to na drugi raz już ktoś takiego błędu nie popełni..
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 19:24 |
No przecież napisałem, że propozycja jest dobra i wprowadzę ją, jak tylko będzie to możliwe, więc nie ma potrzeby tego powtarzać...
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 19:27 |
speed_963 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, ee, bo co nie moge swojego zdania wyrazić ??
|
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 19:32 |
Ale ja wcale tego nie zaprzeczam, tylko skoro pomysł został już zaakceptowany, to nie ma potrzeby dodatkowej argumentacji.
![]() |
![]() |
![]() |
4 Mar 2010, o 19:49 |
nawet nikt nie dał mi głupiego "+" za ten fantastyczny pomysł
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 4 marca 2010, o 18:51 ] Pomysł, nie pomysł - i tak miałem to na swojej ToDoList. ![]() |
![]() |
![]() |
15 Mar 2010, o 22:24 |
Dobre wiadomości.
![]() ![]() ![]() [ Dodano: 15 mar 2010, o 20:57 ] Udało mi się wprowadzić następujące infosy. ![]() Powiadomienie: Twój post został edytowany. Powiadomienie: Twój post został usunięty. Powiadomienie: Twój temat został przeniesiony. Powiadomienie: Twój temat został usunięty. Powiadomienia o bloku/odbloku to byłaby już przesada. ![]() [ Dodano: 15 mar 2010, o 21:24 ] No niestety info o usunięciu postu z niewiadomych przyczyn nie działa, ale usunięcie tematu potwierdza się bez problemu. No cóż, lepszy rydz niż nic. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 19 posts ] Previous topic | Next topic |
|