![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Linux Phones » Tutoriale & Triki » [LIN] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N9] Instalacja Sailfish OS |
---|
![]() |
4 Apr 2014, o 16:57 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zasoby do pobrania:
Instrukcja Instalacji: 1. Backup. 2. Przeflashowanie. 3. Flashowanie OpenMode. 4. Przygotowanie Harmattana 5. Przepartycjonowanie urządzenia. 6. Instalacja Ubiboot 7. Instalacja Sailfisha Linux: Windows: Zanane błędy: Changelog: 4 kwi 2014: - pierwsz wersja - drobne poprawki 12 paź 2014: - poprawka błędu |
Last edited by MUsk on 12 Oct 2014, o 21:38, edited 4 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Apr 2014, o 13:43 |
Conrado967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Świetnie, że wrzuciłeś poradnik na to forum. Szkoda tylko, ze na mojej N9 Sailfish ma problemy jeszcze z ekranem dotykowym. Nie da się nic przewinąć, przesunąć i w ogóle ekran wydaję się nadpobudliwy... Tak to już bym dawno się pochwalił na forum Sailfishem na N9 ;p. No ale cóż... Na Harmattanie wszystko jest w porządku tak nawiasem mówiąc.
|
Last edited by Conrado967 on 5 Apr 2014, o 13:44, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
5 Apr 2014, o 13:50 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lepszy Sailfish czy MG?
![]() |
![]() |
![]() |
5 Apr 2014, o 18:14 |
Sailfish, bo nowszy, więcej rzeczy robi sie gestami i ogólnie ładnie wygląda i zawsze to jakaś nowość od MeeGo. Oczywiście mówię tutaj o Sailfishu który w pełni działa jak na razie tylko na Jolli.
Legenda głosi, ze nowy kernel dla N9 z gałęzi 3.x ma przynieść większe wsparcie dla Sailfisha niż dla MeeGo czyli być może N9 zmienieni swój system na stałe, ale ja się przesiądę dopiero jak wszystko będzie działać. |
![]() |
![]() |
26 Feb 2015, o 12:38 |
Jaro070 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Conrado967 wrote: Legenda głosi, ze nowy kernel dla N9 z gałęzi 3.x ma przynieść większe wsparcie dla Sailfisha niż dla MeeGo czyli być może N9 zmienieni swój system na stałe, ale ja się przesiądę dopiero jak wszystko będzie działać. Zrobili już ten kernel? |
![]() |
![]() |
26 Feb 2015, o 15:59 |
Nie
![]() Wątek o nim na TMO Wiki o kernelu 3.5 dla N9. Zawiera wykaz co działa, a co nie. Szkoda wielka, że prace tak im idą (a w ogóle ktoś nad tym pracuje?!). Sailfish od 5 aktualizacji bodajże potrzebuje do działa kernela 3.5.x. Uruchomić bez niego się da, ale działa okropnie niestabilnie i powolnie. |
![]() |
![]() |
29 Jun 2015, o 00:32 |
miiczal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, wszystkich
mam problem z wgraniem sailefish os, a mianowicie mam code product 059L2Z9 i jak wykonuje flasher to po włączeniu telefonu nie mogę włączyć trybu dewelopera,co jest grane czy może mi ktoś pomóc (wcześniej działał). |
![]() |
![]() |
5 Jul 2015, o 09:12 |
Nokia zamknęła repozytoria skąd MeeGo pobierał sobie paczki z trybem developera, a więc musisz je pobrać samemu z Internetu, np.:stąd za pomocą wbudowanej przeglądarki i zainstalować pobrany plik.
|
![]() |
![]() |
18 Nov 2016, o 23:00 |
patrykL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam,
a co w przypadku jeśli nie mogę otworzyć podanej strony z telefonu??? z gory dziekuje za wszelka pomoc |
![]() |
![]() |
13 Aug 2021, o 17:25 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie MOSLO wali błędem Fatal: re-partitioning failed you might be in trouble
Jakieś rady? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Linux Phones » Tutoriale & Triki » [LIN] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)