![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Wybór telefonu |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[<3000] iPhone 4S 16GB kontra reszta świata |
---|
![]() |
4 Nov 2011, o 11:40 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej,
jestem właśnie na kupnie nowego telefonu - z racji mojej pracy na MyApple.pl naturalnym kandydatem wydaje się być iPhone 4S. Niestety, ale wszystkie high-endowe Androidy odpadają, preferuję telefony z wyświetlaczem o przekątnej 3,5-3,7 cala. Ciekawym konkurentem Apple'a będzie na pewno nowo zaprezentowana Nokia Lumia 800, zakładam, że Finowie się postarają i telefon będzie równie dobrze wykonany jak iPhone, jedynym minusem Nokii jest dla mnie OS - od dłuższego czasu pracuję na iOS i mam na nim już zakupioną sporą ilość aplikacji. Macie jakieś inne propozycje? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 4 listopada 2011, o 10:59 ] Tylko Nokia, bo Nokia to Nokia. ![]() No i proszę o zdroworozsądkowe argumenty ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 12:43 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 12:45 |
Przede wszystkim oczekuję sprawnie działającego systemu przy kilku aplikacja działających przez push - Twitter, Maile, Facebook, do tego dobrą klawiaturę ekranową do pisania, pisze dużo maili i smsow. I brak Force Close znanych z Androida.
Największą wadą w moim przypadku jest to, że na WP7 nie mam zbudowanej bazy aplikacji, która posiadam już na iOS - relatywnie więc iPhone jest dla mnie tańszy o cenę płatnych programów, których używam na codzień. Oczywiście jeśli Lumia będzie znacząco to ten argument przestanie mieć aż tak istotne znaczenie. |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 12:53 |
Quote: Przede wszystkim oczekuję sprawnie działającego systemu Jest aż za bardzo sprawny. Quote: przy kilku aplikacja działających przez push Co to znaczy? Quote: Największą wadą w moim przypadku jest to, że na WP7 nie mam zbudowanej bazy aplikacji, która posiadam już na iOS - relatywnie więc iPhone jest dla mnie tańszy o cenę płatnych programów, których używam na codzień. To zostań przy iPhone. Quote: Oczywiście jeśli Lumia będzie znacząco to ten argument przestanie mieć aż tak istotne znaczenie. Tego zdania nie rozumiem. [ Dodano: 4 lis 2011, o 11:53 ] Quote: do tego dobrą klawiaturę ekranową do pisania Jest wygodna, rzadko się mylę. |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 13:01 |
Wodnik Szuwarek wrote: Co to znaczy? http://en.wikipedia.org/wiki/Push_technology Wodnik Szuwarek wrote: Tego zdania nie rozumiem. Zakładając, że Lumia i iPhone jako słuchawki kosztują tyle samo to do Nokii muszę dokupić aplikacje o takiej samej funkcjonalności za umowne 100 złotych. Jeśli cena Lumii będzie niższa o tyle ile wynosi koszt zakupu analogicznych aplikacji na WP7 to wtedy powyższe założenie jest nieistotne. 666 postów, nie mogę już więcej pisać. ![]() |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 13:15 |
Quote: Jeśli o to chodzi, to oczywiście jest to zaimplementowane w WP. Używam tylko e-mail. Dla mnie dużą wadą WP jest na siłę wciśnięta integracja z serwisami społecznościowymi i nie można się tego pozbyć ![]() Quote: Zakładając, że Lumia i iPhone jako słuchawki kosztują tyle samo to do Nokii muszę dokupić aplikacje o takiej samej funkcjonalności za umowne 100 złotych. Jeśli cena Lumii będzie niższa o tyle ile wynosi koszt zakupu analogicznych aplikacji na WP7 to wtedy powyższe założenie jest nieistotne. Nie orientuję się w cenach aplikacji, gdyż jestem piratem, ale z tego co kiedyś przeglądałem i porównywałem, to mogę powiedzieć, że są droższe na WP. Jak jest z ich jakością - nie wiem. [ Dodano: 4 lis 2011, o 12:15 ] Quote: I brak Force Close znanych z Androida. Brak. |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 13:22 |
No właśnie strasznie kusi mnie ten WP7, ale z drugiej strony siedzę mocno w ekosystemie Apple. Lumia mi się podoba, ma ciekawy system i jak będzie w lepszej cenie niz 4S to chyba się skusze.
|
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 13:30 |
W UK ma być w połowie listopada Lumia 800, więc pewnie na Allegro od razu się pojawi. Wiadomo jak jest z Allegro, pierwszą falę muszę przeczekać, bo wątpię żeby kosztowała poniżej 2,5 tyś. Za 2 tyś. już kupię.
[ Dodano: 4 lis 2011, o 12:30 ] U Niemców też w połowie listopada. |
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 13:31 |
I tak będę czekał na oficjalną polska dystrybucję - potrzebuję faktury VAT, inaczej zakup mi się nie opłaca.
|
![]() |
![]() |
4 Nov 2011, o 13:33 |
To poczekasz do końca stycznia
![]() [ Komentarz dodany przez: ryba: 4 listopada 2011, o 12:38 ] No cóż, jesteśmy zaściankiem. ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 4 listopada 2011, o 12:53 ] Gdzie tam, Polska jest sercem świata! ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|