![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Triki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 6 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Jak otworzyć nową kartę w przeglądarce internetowej S60? |
---|
![]() |
21 Apr 2010, o 18:05 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Zapewne wiele osób było w sytuacji, w której chciało mieć otwarte jednocześnie więcej niż jedną witrynę internetową. Niestety w menu wbudowanej przeglądarki nie ma opcji pozwalającej na bezpośrednie otwarcie nowego okna. Jednak i na to jest sposób. Specjalnie dla forum wgrałem prosty skrypt JS, który pozwala na otwieranie wielu kart. ![]() Wchodzimy na stronę i klikamy na link. Skrypt otworzy nam nową kartę, ale jednocześnie w starej załaduje poprzednio odwiedzaną stronę (wg historii przeglądania). Wskutek tego to stara karta wysunie się na pierwszy plan, ale nie martwmy się - nowe, puste okno zostało już otwarte. Pomiędzy tymi kartami możemy się przełączać klawiszem "5" albo wybierając z menu "Opcje -> Okno -> Przełącz okno". Mam nadzieję, że ten prosty trik się przyda. ![]() ![]() Pozdrawiam, pawelooss PS: Pomysł zaczerpnięty z TEJ strony. |
Last post |
![]() |
![]() |
21 Apr 2010, o 18:14 |
Mistrzunio94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na brata n73 działa, dzięki wielkie.
|
![]() |
![]() |
21 Apr 2010, o 19:44 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie na przykład na n95 rzadko kiedy załadują się dwa okna, bo wyskakuje komunikat "za mało pamięci, zamknij niektóre aplikacje i ponów próbę"
I tak polecam operę... [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 21 kwietnia 2010, o 19:37 ] Dla mnie jedyny plus Opery to możliwość zaznaczania tekstu na stronie. Tak to żadną inną funkcjonalnością rewolucji nie czyni. ![]() [ Dodano: 21 kwi 2010, o 19:44 ] to jeszcze się po rozwodzę nad tą operą ![]() Jest lepsza na telefony, które mają mniej RAM'u, ładuje strony jakoś zadziwiająco szybko, w porównaniu do tej Nokiowej przeglądarki, a zaznaczanie tekstu to rzeczywiście plus ![]() |
![]() |
![]() |
21 Apr 2010, o 19:45 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Korzystam z Opery Mobile, ale mimo wszystko przydatna rzecz
![]() |
Last edited by bastard3son on 21 Apr 2010, o 19:46, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 01:04 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: Niestety w menu wbudowanej przeglądarki nie ma opcji pozwalającej na bezpośrednie otwarcie nowego okna. W S60v3 może i nie ale w S60v5 - tak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
6 Jan 2020, o 20:04 |
Manna5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 6 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Triki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)