![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Triki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 1 post ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Jak zmodyfikować sobie ikonkę baterii, zasięgu itd. (całego pasku stanu) |
---|
![]() |
11 Feb 2021, o 13:14 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Przedstawiam Wam szczegółowy poradnik, jak zmodyfikować sobie ikonkę baterii, zasięgu itd. (całego pasku stanu). Odbywa się to przez podmianę pliku avkon2.mif. Sposób usuwa dane ![]()
Zaczynamy. 1. Pobieramy Nokia Cooker. 2. Wypakowujemy gdziekolwiek. 3. Pobieramy soft do naszego telefonu (ja posłużę się softem RM-807). 4. Otwieramy plik NokiaCooker.exe z wypakowanego folderu. ![]() ![]() 5. Klikamy w Open Firmware, wybieramy plik softu z nazwą kończącą się na "prd.core.fpsx". U mnie jest to "RM-807_113.010.1507_79u_prd.core.fpsx". ![]() 6. Klikamy w Explore Files; ![]() 7. Otworzy się Eksploarator Windows; ![]() 8. Przechodzimy w oknie do folderu "Resource", następnie do "Apps" ![]() ![]() 9. Otwieramy folder z naszym avkon2.mif, który zawiera ikonki jakie chcemy. 10. Kopiujemy ten plik do folderu Apps w folderze Resource (otwartym z Nokia Cooker), po czym zamieniamy. ![]() ![]() 11. Przechodzimy do Nokia Cooker, klikamy w "Save Firmware". Jak skończy, to zamykamy program. ![]() 14. Pobieramy i instalujemy Phoenix. Soft z zedytowanym plikiem prd_core (razem ze wszystkimi innymi!!!) kopiujemy do C:\Program Files/Program Files (x86\Nokia\Phoenix\Products (tak by w "products" znajdował się folder RM-XXX). 13. Pobieramy i instalujemy Phoenix, flashujemy w trybie Dead i voila! Po uruchomieniu zobaczymy nowe ikonki ![]() Pozdrawiam, mam nadzieję, że to się przyda! ![]() |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 1 post ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Triki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)