by jojo87 » 3 May 2010, o 16:06
hoppek wrote:Słyszałem, że Kingstony są awaryjne
To dziwne. Swoją kartę MicroSD HC o pojemności właśnie 8 GB kupiłem na początku ubiegłego roku. Używałem jej w Nokii 5310 XM a teraz robię to w 5800 XM i wierz mi lub nie ale miałem z nią tylko jeden mały problem - pewnego razu mój czytnik kart pamięci nie odczytywał jej. Ni diabła nie miałem pojęcia dlaczego ale coś mi się skojarzyło. Za czasów użytkowania standardowej Nokii 5310 z standardową 2GB nazwą karty pamięci było "Karta pam." (czy coś w tym stylu), natomiast kiedy zacząłem używać tą Kingstona - "NO NAME". Właśnie wtedy kiedy czytnik jej nie czytał to w fonie miała ona nazwę "Karta pam.", nazwa to nic specjalnego, więc przywróciłem ją przez telefon na "NO NAME" i o dziwo czytnik już współpracował z kartą. Wierz mi lub nie ale nieprzyjemną przygodę z Kingstonem miałem tylko tą. Nie wiem, może faktycznie karty tej marki potrafią przy stworzyć większych problemów, jeśli tak jest to w takim razie ja trafiłem na wyjątkowo dobrą
Moja karta oznaczona jest jako "Class 4". Konkretniejszych prędkości nie jestem w stanie Ci podać.