Krótkie info o mojej zabaweczce:
CID:53
Cert:RED
SIMLock:PLAY
Firmware:K800 R8BF003
Akcesoria: Karta 4GB która została mi po W715, Przejściówka na zwykłe słuchawki którą dostałem od Adama, słuchawki SoundMagic PL10, 2 zwykłe kable USB, ładowarka z dodatkową wtyczką do podpięcia słuchawek albo USB przy ładowaniu, 2 zwykłe ładowarki

Krótka historia mojego egzemplarza: W wakacje zakupiłem od ryby K800. Uwalona płyta, nie działał aparat i parę drobnostek lecz obudowa w stanie dobrym albo i nawet bardzo dobrym. Potem kupiłem K810 w kiepskim stanie wizualnym ale za to z teoretycznie zdrową płytą. Jednak okazało się że płyta uwalona, strasznie wpieprza prąd niezależnie od stopnia użytkowania (K810 - 24h trzymał, K800 jakieś 2-3 dni) Potem wyszły kolejne wady płyty - uwalona pamięć, zawiechy co chwilę, przeflashowanie FSu graniczyło z cudem. Kiedyś w złości poleciał na ścianę i padł dodatkowo zasięg
Tak skatowany służył mi jako MP3, powoli kompletowałem sobie też patche z zamiarem zakupu płyty i przeniesienia wszystkiego na nową płytę której zakup się przekładał
W pewnym momencie miałem nawet chęć sprzedania wszystkiego w cholerę co mam i kupienia w całości zdrowego ale dostałem kolejnego dawcę za darmo od znajomego wraz z kilkoma innymi złomami. Cały tył praktycznie do korpusu wyrwany, ostał się jedynie moduł aparatu i rozwalona antena. Przód zajechany całkowicie. Wyciągnąłem z niego płytę główną, korpus, LCD, ramkę pod LCD, płytę klawiszy i nakładkę joya, reszta części poszła od K800 ryby. Z początku był soft K810 R8BA024 ale ze względu na brak patchy na Walkmana 4, Camdrivera Raidera i problemy z podświetleniem znalazłem wszystkie patche które miałem na K810 i przeniosłem się na soft R8BF003 K800.Sprzętowo? Zmienione niewiele, czerwone podświetlenie klawiatury numerycznej i przyklejenie osłony tyłu izolacją bo się połamały uchwyty

Softowo? Duuuużo... Akustyka wyciągnięta z K810 którego dostałem bo był po modach, jakiś sterownik LCD, nie wiem ile daje poprawy i jak się zwie ale jakiś jest. Camdriver od Radiera który dodaje wiele ustawień manualnych w aparacie. Do tego ok 90 patchy. Wszystkie "wypisane" tutaj: Patche

W FSie też solidnie pozmieniane, pousuwałem wiele zbędnych rzeczy, fabryczny niebrandowany soft z Customem zostawia ok 68-64 MB wolnego miejsca na pliki w pamięci fona, u mnie jest ok 80MB wolnego. Zmieniłem też layout i układ menu i podfolderów w nim, w całości według swojego pomysłu i w całości samemu.
Pewnie wiele osób się dziwi czemu nie mam żadnego patcha graficznego. Otóż, podobają mi się standardowe ikony a wszystkie patche które testowałem miały źle podmienione niektóre ikony, wymieszane różne style albo niepodmienioną połowę ikon. Jak już były w miarę dopracowane to zwyczajnie mi się nie podobały.
Screeny z telefonu:
Jest ich trochę dużo więc poczekajcie aż się załadują

Modding uważam już raczej za zakończony, może będą jedynie kosmetyczne drobne zmiany ale nie przewiduję. W ciągu kilku dni moja X8 w końcu wróci z serwisu i teraz za nią się wezmę a K800 zostaje do użytku z drugą kartą, jako MP3 i aparat. Możliwe że jak będzie trochę zbędnej kasy i trafi się okazja to kupię ładną obudowę do niego i taśmę z ksenonem która już powoli umiera. Ewentualnie jak moja obecna płyta główna padnie (na co się nie zanosi) to kupię kolejnego K810 ale tym razem w pełni sprawnego. No chyba że będzie więcej kasy to zagości następca w postaci C901 chociaż nie jestem do końca przekonany że będzie lepszy od K800, głównie ze względu na znacznie mniejsze możliwości modyfikacji i kiepskie wykonanie.

.