![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E6-00] Kaspersky uwalił telefon, co teraz? |
---|
![]() |
28 Oct 2012, o 11:56 |
Wpieniony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Piszę tutaj bo już mnie szlag trafia. Rano chciałem zaktualizować F-Secure, bo wyskoczyło że telefon nie jest chroniony. Pobrało 51kb, ale aktualizacja nieudana, spróbuj ponownie i tak cały czas. To wszedłem do sklepu ovi i zassałem trial Kasperkiego. Telefon sie zrestartował i trup. Dotkne ekranu = zgon. Dotkne klawisza = zgon. Ktoś zadzwoni = ma sygnał, ale mój telefon nie reaguje. Jak nic nie dotykam to ładowanie chodzi, ale podświetlanie nie gaśnie. Reaguje normalnie na włączanie, przy wyłączaniu wibra trzy razy. Zgon = telefon reaguje tylko na wyłączenie, ekran nie gaśnie, ikona ładowania przestaje mrugać, dioda ładowania świeci nawet po odłączeniu ładowarki. Phoenix widzi, że coś jest pod usb1, ale nie widzi co. Telefon w trybie pamięci masowej, nie mam jak zmienić bo nie wejde do menu. Hard reset na shift + spacja + backspace nie działa. Po podłączeniu do kompa widać pliki pamięci masowej, ale posiadanie pendrajwa za 400zł mnie nie cieszy. Jak to pozamiatać i nie wydawać 150zł na serwis? |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Oct 2012, o 12:00 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skorzystaj z tego poradnika:
faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt06 |
![]() |
![]() |
28 Oct 2012, o 12:00 |
matishl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaspersky zainstalowałes na karcie pam.? Jeśli tak, to wyjmij ja i uruchom telefon.
[ Komentarz dodany przez: HitFan: 28 października 2012, o 11:16 ] Nie widziałem jeszcze antywirusa, który zainstalowałby się na inną pamięć, niż pamięć telefonu |
![]() |
![]() |
28 Oct 2012, o 12:05 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dead flash phoenixem i fona ożywisz.
|
![]() |
![]() |
28 Oct 2012, o 12:11 |
matishl wrote: Kaspersky zainstalowałes na karcie pam.? Jeśli tak, to wyjmij ja i uruchom telefon. Zainstalowany w telefonie, jak wszystko co brałem ze sklepu. Karta wyjęta, karta sim też, taki sam efekt. Ładują się ekrany główne, pomruga troche, coś doczyta, przyblaknie i już nie gaśnie.HitFan wrote: skorzystaj z tego poradnika: Znam ten poradnik, z jego pomocą aktualizowałem soft do Belle Refresh z miesiąc temu, tyle że teraz mam telefon w trybie usb i normalnie się wlącza, zwieche łapie po wczytaniu ekranów głównych, nie wejdę do menu, ani nic nie zrobię. faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt06 Da się jakoś sformatować pamięć telefonu? |
![]() |
![]() |
28 Oct 2012, o 12:14 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak. wgrywając oprogramowanie na Dead flashu na wyłączonym telefonie
|
![]() |
![]() |
28 Oct 2012, o 12:29 |
Ok, już się za to biorę.
Wyskakuje, że operacja flashowania nie rozpoczęła się prawidłowo czy coś w tym stylu i mam pożonglować baterią, włączyć telefon i dać retry itp. ale telefon działa nomalnie. To tak ma być czy cośtam jeszcze ma się dograć? Jak wgrywałem Belle Refresh to tego nie było, ale w sumie nie dawałem wtedy refurbished mode. |
Last edited by Wpieniony on 28 Oct 2012, o 15:00, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|