![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[X2-00] Kod zabezpieczający tel - żaden z programów nie wykrywa telefonu |
---|
![]() |
2 Sep 2012, o 23:35 |
mariusz324 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Postaram sie dokładnie opisać problem i genezę tego telefonu. Telefon "poupadkowy" znaleziony. Miał strzaskany wyświetlacz, po wymianie wyswietlacza okazało sie że w telefonie jest kod zabezpieczający.
- pytanie numer 1, czy jest to kod sim lock? niestety pomimo braku karty sim muszę go wpisać zeby uruchomić telefon bez karty. Czy może jest to kod zabezpieczający telefon założony przez poprzedniego użytkownika. Próbowałem metod zdejmowania tego kodu opisanych na tym forum, ściągnąłem wszystkie możliwe programy ale niestety, system nie wykrywa mi telefonu. W liście dysków w folderze "mój komputer" widnieje partycja o pojemności 0 bajtów. To właśnie telefon. - pytanie numer 2, czy w tym przypadku da sie jeszcze coś z tym zrobić i spróbować zrobić podmiankę softu w jakiś inny sposób? czy można to zrobić zwykłym kablem USB do Noki? |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Sep 2012, o 23:44 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mariusz324 wrote: Czy może jest to kod zabezpieczający telefon założony przez poprzedniego użytkownika. Tak. mariusz324 wrote: czy można to zrobić zwykłym kablem USB do Noki? Tak, próbuj dead flashu. >> faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt06 |
![]() |
![]() |
4 Sep 2012, o 18:20 |
Już mawm lekki obraz ja kto zrobić. Ale napotkałem na problem. Pograłem najnowszego Phoenix'a dodatkowo pobralem soft do X2 ale niestety po zainstalowaniu Phoenixa pojawia się błąd: Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified. Wyczytałem że wystarczy wtedy odnaleźć folder Packages i wrzucic tam softa. No ale niestety przeszukałem całą partycje systemową. Program files, AppData, ProgramData czyli foldery gdzie powinien sie znaleźć ten folder no ale niestety nigdzie go nie ma. Mój system operacyjny to Windows 7. Spotkał się już ktoś z czymś takim?
|
![]() |
![]() |
4 Sep 2012, o 18:28 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wrzuć soft do C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX, gdzie XXX to numer Twojego telefonu. widnieje on pod baterią
|
![]() |
![]() |
8 Sep 2012, o 19:58 |
W folderze Program files nie mam folderu Phoenix jedynie w Pliki programów X86. Wrzuciłem soft do folderu Products ale niestety mam nadal ten sam błąd. Jakieś inne pomysły?
|
![]() |
![]() |
8 Sep 2012, o 20:39 |
emberdo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To wrzuć do Products/RM-618
|
![]() |
![]() |
29 Oct 2012, o 20:47 |
bellator_toro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u mnie też żaden z programów nie wykrywał telefonu, po czym znalazłam genialny program My Nokia Tools i zrobiłam wg wskazówek http://symbiane.pl/hit-resetowanie-kodu ... t36970.htm. Wszystko śmiga w mojej nokii N8 jak przed utratą kodu zabezpieczającego.
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|