by akatsuki » 23 Jun 2010, o 19:44
Hmm, nie wiem czy to takie konkretne kolekcjonerstwo ..
można powiedzieć, że całkiem niedawno zacząłem zbierać oryginalne gry, a dokładniej raczej jakieś klasyki. Zbieram, żeby mieć swoją kolekcję klasyki, a głównie gram w stare gry
Nie mam tego dużo bo zacząłem całkiem niedawno, czego bardzo żałuję bo bardzo zależy mi na nowych płytach, nie używanych. A dajmy na to, jeśli chciałbym kupić Sagę Heroes of Might and Magic 1-3, to nigdzie nówki po sklepach już nie ma.. a wiem, że była w starej kolekcji klasyki w białych pudełkach. Znalazłem, gdzieś dostępną w sklepie internetowym, tyle że z przesyłką wyszłoby gdzieś z 50zł
a ja na razie studiuję i do pracy jakoś się na razie nie rwę.
Tak już jakoś mam, że lubię mieć takie gry
Takie najcenniejsze z tego co na razie mam:
- Diablo 2 + Dodatek (Platynowa Kolekcja)
- Legendy RPG (Platynowa Kolekcja, Baldur's Gate 1+2 z dodatkami, Icewind Dale 1+2 z dodatkami, Planescape Torment, Lionheart: Legacy of the Crusader)
Z innych:
- Settlers 1-4
- Heroes of Might and Magic 4 (Złota Edycja)
- Majesty (jedynka z dodatkiem - chyba moja ulubiona gra
- dwójkę kupię dopiero jak będzie z dodatkami w jakiejś złotej kolekcji czy coś
)
- Tropico 1+2
- Sacred 1
- Earth Universe
Oczywiście mam też Mafię
No i kilka innych, oczywiście miałbym już dawno dużo większy zbiór, ale niestety kasa ogranicza.. zawsze się znajdzie coś co przeszkodzi nowemu zakupowi, a to ktoś ma urodziny, a to coś tam innego i stoję w miejscu.
Kiedyś zbierałem CD-Action, miałem tego sporo.. nawet nie wiem co się z tym stało. Płyty mam, ale co z gazetami..